Interjúk és nyilatkozatok

Davies: A rapperkarrieremnek lőttek!



Alphonso Davies a CBS reggeli műsorában volt virtuális vendég. Mutatjuk a legérdekesebb gondolatait az interjúból!

Már Japán fővárosából, Tokióból jelentkezett be az amerikai Morning Footy élő műsorába a kanadai védő. Focis kérdéseket is tettek fel a bent ülők, de más topikokkal kapcsolatban is válaszolt a játékos.



Real Madryt szykuje transfery. Powstał plan na gwiazdę Bayernu - Goal.pl

Az előszezon első mérkőzésén betalált.

A posztjáról és arról, hogy előrébb is játszhatna: Nem beszéltem Tuchellel erről. Bárhol szerepelek a pályán, boldog vagyok, így védőként is. Élvezem ezt a szerepkört, persze minden hátvéd szeretne időnként gólokat lőni. Szerencsére az a taktika, ami szerint játszunk, megadja a lehetőséget nekem, hogy előrébb is focizzak. Viszont ha egyszer úgy alakul, szívesen vállalok egy támadóbb pozíciót is.

Az előző szezon utolsó fordulójáról: Kemény volt az oldalvonal túlsó oldaláról nézni a meccset. A srácok jól fociztak, de éreztem, hogy én is tudnék segíteni. Az, amikor a végén 1-1-re álltunk, Jamal pedig meglőtte azt a gólt, amivel Bundesliga-bajnokok lettünk, egy örökké emlékezetes pillanat lesz nekünk és a szurkolóknak is. Közben a Dortmundnak is volt esélye megnyerni a ligát, úgyhogy mindenki az eredményeket leste. Amikor kiegyenlítettek, megijedtünk, nagyon érzelmes percek voltak.

Arról, hogy ki volt a leggyorsabb játékos, akivel szembenézett (a kérdező Mbappét és Walkert említette): Ők természetesen ott vannak azok között, akik tesztelték a sebességem. A Leverkusen (azóta már Aston Villa) játékosát, Diabyt is ide sorolnám. Ha jól emlékszem, a Német Kupa döntőjében játszottam ellene. De a mögötte focizó Frimpong is nagyon gyors. Amikor a Leverkusen ellen játszunk, mindig a toppon kell lennem és jól kell helyezkednem, illetve 90 percen keresztül tartanom kell a tempót. De amikor először játszottam Tim Weah ellen, akkor is megfogalmazódott bennem, hogy „hűha, ez a srác elég gyors!”. És a jamaikai válogatott összes játékosa is ugyanebbe a kategóriába tartozik.



Can't beat 'em? Join 'em! 3 REASONS WHY Alphonso Davies should consider Manchester City

Holnap délután fél egytől újra Bayern-City.

A City elleni BL-kiesésről: Az odavágó szuper mérkőzést hozott, kemény harc volt a pályán. Egy pillanatnyi figyelemvesztés történt, ezen a szinten pedig a legkisebb hibákat is megbüntetik. A visszavágón nyomtunk, hiszen 0-3-ról kellett felállnunk. Megtettünk minden tőlünk telhetőt, de túl késő volt. Megvolt bennünk a tűz, de tökéletesen védekezett az ellenfél. Nem tudtuk jól befejezni a helyzeteinket. Holnap újra megküzdünk velük, úgyhogy hátha ezúttal most mi nyerünk.

A soron következő BL-idényről: Magabiztosak vagyunk. Az előző két évben nem jöttek össze a dolgok. A negyeddöntőkben estünk ki. Ez a világ legnagyobb sorozata a klubcsapatok számára. Mindenki Európa királya akar lenni. Az tuti, hogy megerősítettük a csapatunkat és a fináléba akarunk jutni. Ehhez viszont nagyon sokat kell dolgozni. Újra át akarjuk élni a 2020-as érzést, de ezúttal a szurkolókkal.

Arról, hogy mit gondol arról, hogy Messi abba a bajnokságba igazol, ahol ő megkezdte a karrierjét: Nagyszerű. Ez jó a szurkolóknak és az MLS-nek is. Egyre erősebb csapata lesz az Inter Miaminak, azt pedig szerintem nagyon fogja élvezni ő és a családja is, hogy bejárják az egész USA-t, valamint Kanadát. Néztem a közvetítést az első meccséről. Amikor berúgta azt az utolsó perces szabadrúgásgólt, csak fogtam a fejem.

Arról, hogy a mai nap az ötödik évfordulója annak, hogy aláírt a Bayernnel: Nem érződött annyinak, inkább egy hónapnak. Gyorsan halad az idő, már 22, lassan 23 éves vagyok.



Nemsokára csapattársak lesznek?

A Kanada-USA rivalizálásról: Szerintem az Egyesült Államok a legnagyobb riválisunk. Történelem van a mérkőzések mögött, ezt pedig minden újonc tudja, amikor először a válogatotthoz kerül. Összességében mindig jók az összecsapásaink, bár legutóbb kikaptunk 2-0-ra, ők pedig megnyerték a CONCACAF-Nemzetek Ligáját. Ez eléggé fájt, hiszen nagyszerűen fociztunk, csak egy kicsit kíméletlenebbnek kellett volna lennünk a kapu előtt. Ami Kanadát illeti, egyre erősebbek vagyunk. Egyre többen igazolnak Európába.

Az első bayernes fizetéséről és a divatos cuccok vásárlásáról: Amikor megkaptam az első csekket, rögtön vettem pár Guccit és Air Force 1-t. Itt Japánban még nem volt időm erre, hiszen csak most érkeztünk meg, nemrég fejeztük be az edzést. Remélhetőleg a következő napokban több szabadidőnk lesz, hogy megnézzük a várost.

Arról, hogy ki lenne az, akivel a legszívesebben csinálna egy közös zenét: Drake nyilván álomszerű lenne. Amikor korábban megjelent a számunk, a STUGANG, az csak arról szólt, hogy néhány haverral odaálltunk a mikrofon mögé. De szerintem a rapperkarrieremnek lőttek…

A nyári szünetről: Szórakoztató volt. Jól esett a pihenés a hosszú szezon után. A testemnek és a lelkemnek is jót tett az, hogy kiélveztem a napsütést és az emberek társaságát. Most már készen állok, hogy újra harcba álljak.

Arról, hogy kinek lesz több gólja a Bayern következő szezonjában, neki vagy Kane-nek: Ezt nem tudom megmondani.

Davies: A rapperkarrieremnek lőttek!
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top