Beharangozó

A japánok ellen folytatjuk a felkészülést | Beharangozó: Kawasaki-Bayern



Nincs megállás kedvenceink számára a nyári turnén. Három nappal a BL-címvédő Manchester City ellen elszenvedett vereség (1-2) után ugyanis a Bayern magyar idő szerint szombat délben (helyi idő szerint 19:00) egy helyi csapat, a Kawasaki Frontale ellen lép pályára, ismét Tokióban.

Helyzetjelentés

Ez lesz a müncheniek utolsó felkészülési mérkőzése a japán fővárosban, amelyet követően majd az ázsiai turné második helyszínére, Szingapúrba utaznak.  Tuchel a pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az új igazolás, Kim Mindzse mostmár valószínűleg játszani fog és bemutatkozhat a Bayern színeiben: „Ha minden jól megy, Kim már játszani fog holnap. Mindannyian nagyon várjuk már a debütálását, minőséget hoz a csapatunkba. Remélhetőleg ez újabb lökést ad neki, amellyel még közelebb kerülhet ahhoz, hogy 100%-os legyen.” A tréner hozzátette, a koreai középhátvéd mellett remélhetőleg a másik belső védő, de Ligt is visszatérhet, így mindketten egyszerre lehetnek a pályán, ezzel pedig először állhat össze a betonvédelem. Tel játéka azonban kérdéses, a francia támadó ugyanis elkapott egy kisebb fertőzést Tokióban, így pénteken a szállodában maradt és nem edzett a csapattal.

Gnabry és Tuchel teljes sajtótájékoztatója itt tekinthető meg:

„Kim holnap már játszani fog” | Sajtótájékoztató: Kawasaki-Bayern

Az ellenfél

A Kawasaki Frontale jelenleg a japán elsőosztályban szereplő klub. Az előző szezonban a második helyen zárták a bajnokságot, idén viszont féltávnál egyelőre csak a 7. helyen állnak a japán liga tabelláján, 12 ponttal a listavezető Vissel Kobe mögött. Bár a tokiói csapat a legutóbbi 10 mérkőzéséből csak egyet veszített el az összes versenysorozatot figyelembe véve, Bayern kaliberű csapatok ellen azért mégsem túl gyakran lépnek pályára. „Szeretnénk megmutatni a Kawasaki játékstílusát és agresszív futballt játszani. Ez a mérkőzés ugyanis nagy figyelmet fog vonzani” – nyilatkozta vezetőedzőjük, Tōru Oniki.

Kép

Ismerős arc Tokióban

Az egyik Bayern-játékos igen jól ismeri a Kawasaki Frontale csapatát. Nevezetesen Serge Gnabry-ról van szó, aki a nyári szünetben Tokióban töltötte szabadságát és a négyszeres japán bajnok csapattal is edzett. „Nagyon jól éreztem magam itt. Nagy köszönet a Kawasaki klubjának, akik lehetővé tették, hogy náluk edzhettem” – nyilatkozta a a 28 éves támadó a pénteki sajtótájékoztatóján.

230630-gnarby-tokio-2-169

Gnabry a nyári szünetben közösen edzett a Kawasaki játékosaival Tokióban

Statisztikák, érdekességek

• A Bayern legutóbb 2008-ban volt nyári turnén Japánban. Akkor a a japán csapatok közül Urawa Red Diamonds ellen játszottak. A mérkőzést a müncheniek nyerték 4-2 arányban.

• 2001. november 27-én Tokióban a Bayern a klub történetében másodszor nyerte meg az Interkontinentális Kupát (mai nevén Klubvilágbajnokság) a Boca Juniors 1-0-ás legyőzésével.

Sammy Kuffour: 'The whole day was a dream come true for me'

A 2001-es Interkontinentális Kupát megnyerő Bayern-csapat Tokióban.

Csakúgy, mint a City elleni felkészülési mérkőzést, ezt a tesztmeccset sem fogja élőben közvetíteni magyar csatorna. Sőt, ezúttal a német RTL sem fog sugározni. A németországi TV-csatornák közül a DAZN és a Sky közvetíti élőben a mérkőzést. Emellett ezt a találkozót is közvetíti a klub előfizetéses csatornája, az FC Bayern TV Plus. Ha viszont ingyen szeretnétek nézni az összecsapást, akkor streamvadászatra kell felkészülni.

Várható kezdőcsapatok

• Bayern (4-2-3-1): Sommer – Mazraoui, Pavard, Upamecano, Davies – Kimmich (C), Laimer – Sané, Musiala, Coman – Gnabry

• Kawasaki (4-3-3): Jung – Yamane, Takai, Kurumaya, Noborizato (C) – Schmidt, Seko, Wakizaka – Ienage, Yamada, Miyashiro

Hiányzók

• Bayern: Neuer (rehabilitáció), Buchmann (rehabilitáció), Guerreiro (vádli izomhúzódás), Müller (csípősérülés), Tillman (rehabilitáció), Choupo-Moting (térdsérülés) + Tel (kérdéses, enyhe fertőzés)

• Kawasaki: Jesiel (meniszkus sérülés/porcleválás), Marcelino (combizomsérülés), Oshuma (vádlisérülés), Tanabe (keresztszalag-szakadás)

A Manchester City elleni tesztmeccs összefoglalóját itt tekinthetitek meg:

Három kipattanóból szerzett gól, vereség az első tesztmeccsen | Bayern 1-2 City

 

A japánok ellen folytatjuk a felkészülést | Beharangozó: Kawasaki-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top