Felkészülési meccsek

Sikeres főpróba | Bayern 4-2 Monaco



Már nem Ázsia, hanem a München szélén fekvő Unterhaching települése volt a Bayern soron következő felkészülési meccsének helyszíne. Ez volt az utolsó a szombati Német Szuperkupa előtt.

Thomas Tuchel a hamarosan távozó Yann Sommer és Malik Tillman, a teljes felépülés felé tartó Manuel Neuer, Thomas Müller és Tarek Buchmann, valamint a pihentetett Joshua Kimmich nélkül meccselt a tavalyi francia hatodik ellen. A helyszín Unterhaching, azon belül Alpenbauer Sportpark volt, a meccsre pedig 11 ezer néző látogatott ki.

Ezúttal az egyetlen profikeretben lévő egészséges kapusunk, Sven Ulreich nevével kezdődött a tizenegyünk, amely így nézett ki: Ulreich – Davies, Kim, Pavard, Mazraoui – Laimer, Goretzka – Coman, Musiala, Gnabry – Tel. A padon ismét ott volt egy pár tehetséges ifista (mint például Frans Krätzig), illetve a profikeret további egészséges tagjai.



Image

Már a második percben volt egy jó nagy helyzetünk Mazraoui klassz indítása és Gnabry kapura rohanása után, azonban Köhn kapus hárítani tudta az életerős lövést. Nem sokkal később ismét Serge került ziccerbe, de ezúttal sem tudott túljárni az ellenfél hálóőrének eszén.

A 20. percben Wissam Ben Yedder nagyon üresen lőhetett, de Ulreich remekül hárította közelről érkező próbálkozását. A 29. percben viszont már nem tudott mit csinálni 26-osunk. Előbb Kim nagyon nehéz helyzetbe hozta (ekkor még bravúrral védett), azonban a pillanatokkal később érkező visszatámadás után vezetést szerzett a Monaco.

Nem kellett sokat várni az egyenlítésre: Konrad Laimer közelről tüzelt a rövidbe, kiegyenlítve az állást, amit aztán a rendkívüli szólógólt szerző Musiala és a kezezés miatt befújt büntetőből betaláló Gnabry alakított 3-1-re a szünet előtt. Bambinak volt még egy nagy lehetősége, de a kapu fölé lőtte a labdát.

Goretzka jól focizott a csapatkapitányi karszalagban, ezt pedig jó volt látni azután, hogy az elmúlt hónapokban mennyi kritikát kapott a szurkolóktól. Hátul és elől is hasznos volt, a jól focizó Laimerrel pedig jó duót alkottak.



Image

A második félidőre először csak kettőt változtatott Tuchel: Pavard helyére de Ligt, Musiala helyére pedig Sané érkezett.

Mathys Telé volt az első helyzet a második játékrészben. Az 50. percben nagyszerű lefordulása után Gnabryval és Sanéval játszott össze, majd megpattanó lövése a kapufát találta el. A piros-fehérek rögtön válaszolni próbáltak, de a gólszerző Minamino kapura küldött labdáját Ulreich látványos mozdulattal tolta ki oldalra. Pár perccel később Ben Yeddernek már összejött a szépítés egy tizenegyesből, amit Mazraoui hozott össze.

A gól előtt még négyet cserélt Tuchel: érkezett Stanišić, Krätzig, Upamecano és Gravenberch, míg Mazraoui, Davies, Kim és Goretzka elhagyta a pályát. Nem sokkal később mindannyian ünnepelhettek, hiszen Leroy Sané egy mértani pontossággal kiszámított gurítással kialakította a 4-2-es végeredményt. Majdnem a duplázás is összejött neki, de hajrában bemutatott tekerése a felsőlécen pattant.

Húsz perccel a vége előtt Ibrahimović, Tikvić és Pavlović is beállt. Ők is jól szórakoztak a pályán, akárcsak a 84. percben távozó és vastapsot kapó Tel, illetve az ő helyére érkező Wanner. Egyébként érdekesség, hogy Matthijs de Ligt vette át a csapatkapitányi karszalagot, miután Goretzka is lesétált a gyepről.



Image

Ezzel tehát véget ért a felkészülési időszak. A következő találkozónk a müncheni Német Szuperkupa-összecsapás lesz a DFB-Pokal győztese, az RB Leipzig ellen. Augusztus 12-én, 20 óra 45 perckor lesz a kezdőrúgás.

A mérkőzést összefoglaló jegyzőkönyvet ezen a linken lehet megtekinteni, a helyzeteket tartalmazó összefoglaló videót pedig alább láthatjátok!

Sikeres főpróba | Bayern 4-2 Monaco
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top