Német Szuperkupa

Forró Olmót öntöttek a rekordbajnok fülébe | Bayern 0-3 Lipcse



2019 után először veszítettük el a Német Szuperkupát, az előző szezon bajnokának és kupagyőztesének mérkőzését. A tavalyi 5-3-as sikerünkhöz hasonlóan ismét a Lipcse volt az ellenfél – az ő három találatuk most is begurult, azonban a bajorok egyet sem tudtak lőni.

Egy hónapnyi felkészülés után első tétmeccsét játszotta a Bayern München. A szuperkupa helyszíne több mint tíz év után először a bajnok otthona volt, így hazai közönség előtt mutatkozhatott be a 23/24-es évad együttese, az új igazolások (Guerreiro kivételével), illetve a ma bemutatott hazai szerelés.

A debütálók közül csak Konrad Laimer kezdett. Így nézett ki a teljes Startelf: Ulreich – Davies, de Ligt, Upamecano, Pavard – Laimer, Kimmich – Gnabry, Musiala, Sané – Tel. Ulreich 2017 után védett újra a szuperkupa-összecsapáson. A keretből Neuer, Müller, Choupo-Moting és Stanišić hiányzott.

Az ellenfélnél Gulácsi Péter még nem szerepelhetett, viszont Orbán Willi a csapatkapitányi karszalaggal játszotta végig a mérkőzést. Marco Rose csapata tele volt új igazolásokkal és ott volt a nemrég szerződést hosszabbító Dani Olmo is.



Image

13. tétmérkőzésén ötödik alkalommal veszített Tuchel a Bayern élén.

Sajnos. A spanyol válogatott támadó középpályás ugyanis két és fél perc elteltével megszerezte a vezető (és gyakorlatilag győztes) gólt egy vitatott pontrúgásmegítélés után. Kellett pár perc, mire némileg összekapta magát csapatunk: Serge Gnabry ügyesen alakított ki helyzeteket, viszont ezeket nem sikerült jól befejezni. Mathys Tel kétszer is rontott, egy pontrúgás utáni kavarodásnál pedig a vendégek kapufáján csattant a labda.

Olmo aztán a Lipcse második lehetőségéből is gólt rúgott. Ezúttal Matthijs de Ligtéket csapta be egy remek csellel, majd Ulreich lábai közt elgurította a lasztit. Azért is volt szomorú ez a találat, mert – amellett, hogy nagyon szellős volt a védekezés – csak közvetlenül a félidő vége előtt született.

Így tehát kétgólos hátrányban mentek pihenőre a fiúk. Thomas Tuchel aztán a besárgult és majdnem kiszórt Benji Pavard-t, a lefújás után a saját elmondása szerint még nem 100%-os de Ligtet, valamint Konni Laimert is lehozta, a helyükre pedig Noussair Mazraoui, Kim Mindzse és King Coman érkezett.



Image

Olmo volt a főgonosz.

Nous nagyon jól szállt be. A cserék érkezésével első blikkre meggyőzőbb mezőnyfölényben játszottunk a Red Bull-csapat ellen, ami ekkor nem tudott gyors kontrákat indítani. Sanénak egy süvöltős távoli lövése ment el a kapufa mellett pár centivel, Musiala pedig közelről belsőzte a felsőléc felé a labdát. A gól még Tel és Bambi későbbi közös nagy helyzete után sem jött, Tuchel pedig beküldte a mai napon először edző Harry Kane-t.

Pillanatokkal később Mazraoui már nem cseleivel és beadásaival, hanem kezezésével tűnt ki. A balszerencsés mozdulatot egy büntető és Dani Olmo harmadik gólja követte. Ulle érezte az irányt, de nem érte el a labdát. És ezután volt még hátra egy szűk félóra.

A Lipcse aztán kétszer is majdnem lőtt egy negyediket, de Kim Mindzse és Sven Ulreich is hatalmasat mentett. Nekünk sajnos nem volt egyetlen igazán nagy helyzetünk sem Blaswich hálóőr kapuja előtt: Coman, Kimmich, majd Mazraoui sem tudta megnehezíteni a német kapus dolgát. Ami Harry Kane-t illeti, kevés labdaérintése volt, de ez azért történt így, mert el se jutott hozzá a bőrgolyó.



A jegyzőkönyvet ezen a linken nézhetitek meg. A következő találkozó az augusztus 18-i Bundesliga-nyitó lesz a Werder Bremen otthonában, hasonló esti kezdéssel. Fel kell készülni, mert elkezdődik a pontgyűjtés. Be kell rúgni a helyzeteket.

Forró Olmót öntöttek a rekordbajnok fülébe | Bayern 0-3 Lipcse
2 hozzászólás

2 hozzászólás

  1. Pingback: Kane: Szerintem nem fogja zavarni a srácokat, ha innentől én lövöm a tiziket

  2. Pingback: Ezt tippeljük a Bundesliga 2023/24-es szezonjára!

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top