Interjúk és nyilatkozatok

Tuchel: Hiányzott belőlünk egy olyan szellem, ami mindenkit átjár a stadionban



Vezetőedzőnk a Bundesliga hivatalos oldalának adott interjút.

Thomas Tuchel és a srácok holnap megkezdik a tréner első teljes idényének lényegi részét: jön a Werder Bremen elleni szezonnyitó összecsapás, ami a Német Szuperkupa-mérkőzéstől eltérő tétért megy, hiszen a csapatnak az előttünk álló 34 fordulóban kell kiharcolnia a Bundesliga-címet.

A három pont mellett ilyenkor nagyon fontos a meggyőző és szórakoztató játék mutatása is, főleg a legutóbbi meccsen elszenvedett vereség után. Erről is beszélt a tréner az interjúban.

A találkozó holnap 20 óra 30 perckor kezdődik és az Arena4-en lesz élőben követhető!



Thomas Tuchel | Twitter Topics / X

„Az a célunk, hogy minél több helyzetet alakítsunk ki, miközben csapatszinten védekezünk és nem engedjük, hogy az ellenfél lehetőségeket alakítson ki.”

Arról, hogy min kell változtatni: Azt akarom, hogy gyorsabban focizzunk, gördülékenyebben támadjunk, nagy részben az ellenfél térfelén focizzunk és minél messzebb tartsuk őket a saját kapunktól. Aktívabb stílust kell elsajátítanunk, amelyben kockázatosabb passzokkal tudunk operálni az offenzívák során, miközben a középpályán és hátul nagyobb a biztonság és a fölényünk. Leegyszerűsítve, az a célunk, hogy minél több helyzetet alakítsunk ki, miközben csapatszinten védekezünk és nem engedjük, hogy az ellenfél lehetőségeket alakítson ki.

Arról, hogy mi hiányzott: A labdabirtoklás semmit sem ér, hacsak az nem a taktika egy része. Szerintem eddig hiányzott belőlünk egy bizonyos szellem, amit aztán a stadionban minden szurkoló át tud érezni – az, hogy egymásért küzdenek a játékosaink. Fel kell készülnünk a kemény helyzetekre, szóval még komoly munka áll előttünk.

A háromvédős rendszerről: Sosem zárom ki. Nagyon sok támadó játékosunk van, akik egy ilyen felállás esetén nehéz helyzetben lennének, mert kevesebb helyért kellene harcolniuk. Szerintem egy olyan keretünk van, amelyből négy-öt játékos is támadó posztra nevezhető. A Chelsea-nél három hátvéddel, két szárnyvédővel és egy védekező középpályás-párossal álltunk fel. Így maradna tehát három szabad poszt, ami túl kevés a rendelkezésemre álló támadójátékosok elosztására. Szóval nem zárom ki, de jelenleg négy védővel tervezünk.



Thomas Tuchel "feels sorry" for Harry Kane as Bayern fail to win cup | SportsJOE.ie

A nyári transzferidőszak legfontosabb vétele egyértelműen Harry Kane.

Az átigazolási ablakról: Elmondtam a véleményemet a vezetőségnek. Leszűkítettük a lehetséges célpontok számát, mert megegyeztünk, hogy annak nincs sok értelme, hogy túl sok posztra túl sok labdarúgót írjunk fel. Persze a szűkítés is kemény feladat, mert nehéz döntéseket kell hozni. Azok a legjobb opciók, akikben egyszerre van meg a jó személyiség és a tehetség, mivel amint mondtam, keményebbnek kell lennünk és meg kell erősítenünk a csapatszellemet.

Kim Mindzséről: Imádom, egyszerűen imádom őt! Nyugodt, egyenes, ez pedig látszik a testbeszédében, a tudatosságában és a játékában is. A passz az passz. Nem kell szépnek lennie, csak érintkeznie kell a labdának és a lábfej belső részének. Az első labdaérintés a kezelés, a második az átadás. Az ő esetében pont jó ezeknek a sebessége – nem túl erős, nem túl gyenge a labdája, nem pattog és nem a csiricsáréságra törekszik. Nagyon bátran védekezik, rendkívül gyors játékos. Folyamatosan segítőkész. Öröm, hogy itt van. Eddig két dél-koreai játékosom volt és azt kell, hogy mondjam, ő is pontosan ugyanolyan. Alázatos, barátságos, tiszteletteljes ember. Nagyon jó benyomást keltett eddig.

Arról, hogy az előző idény végén vette át a csapatot: Nagyon furcsa volt az időzítés, mivel a csapat még mindhárom címért harcban állt. Mostanra megvan az az előnyünk, ami akkor még hiányzott: a játékosok ismerete. Be kell járnunk egy utat, amely során fejlesztjük az automatizmusokat, a játékstílust és a játékelvet. Ezt kezdtük el a felkészülés startján.

Tuchel: Hiányzott belőlünk egy olyan szellem, ami mindenkit átjár a stadionban
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: „Kane kezd, Neuer a következő hetekben visszatérhet” | Sajtótájékoztató: Werder-Bayern

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top