Beharangozó

Brémában nyitjuk a bajnoki szezont | Beharangozó: Werder-Bayern



Küszöbön a 2023/24-es Bundesliga szezon nyitómérkőzése, amelyet címvédőként természetesen idén is a Bayern kezd meg, méghozzá idegenben, péntek este (20:30, Aréna4) a Werder Bremen otthonában.

A Szuperkupa-vereség után kedvenceink természetesen győzelemmel szeretnék kezdeni az új bajnoki idényt, egyrészt a pontvadászat, másrészt pedig az önbizalom növelés miatt. Beharangozónkban igyekszünk minden fontos információt megosztani veletek az összecsapásról



Helyzetjelentés Münchenben

Szűk 2 hónappal azután, hogy Kölnben drámai módon megszerezte zsinórban a 11. Salátástálat, a Bayern máris újra nekivág, hogy ismét megvédje bajnoki címét. A csapat 5 barátságos mérkőzéssel (4 győzelem, 1 vereség) a háta mögött intenzív előszezonon van túl, a 2023/24-es szezon első tétmérkőzését azonban elvesztették, múlt szombaton ugyanis a Lipcse nyerte a Német-Szuperkupát az Allianz Arénában (3-0). Brémában így sokkal jobb teljesítményre van szükség. „Nyilvánvalóan másfajta szellemiségre van szükségünk ahhoz, hogy győzzünk” – ismerte el Tuchel a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tuchel teljes sajtótájékoztatója itt tekinthető meg:

„Kane kezd, Neuer a következő hetekben visszatérhet” | Sajtótájékoztató: Werder-Bayern

Az ellenfél

A Werder Bremen szintén gyengén kezdte az új szezont, az elmúlt hétvégén ugyanis 3-2-re kikapott a harmadosztályú Viktoria Köln csapatától a Német-Kupa 1. fordulójában és ezzel máris kiesett a kupasorozatból. A brémaiak szintén 4 barátságos mérkőzést játszottak az előszezonban, amelyeken 3 győzelmet, 1 döntetlent és 1 vereséget könyvelhettek el. „Hosszú előszezonon vagyunk túl, alig várjuk, hogy a tavalyinál jobb szezonunk legyen. Tökéletes napot kell kifognunk és 90 percen keresztül kell teljesítenünk. Ha ezt megtesszük, akkor jó eredményt érhetünk el” – nyilatkozta a Werder jelenlegi csapatkapitánya és a Bayern korábbi játékosa, Marco Friedl.



Can't throw it down the drain” | SV Werder Bremen

Marco Friedl csapatkapitányként léphet pályára korábbi csapata ellen péntek este.

Kerethelyzet

A Bayern részéről a két hosszútávú hiányzó, Neuer és Guerreiro továbbra sem állnak rendelkezésre. Tuchel megerősítette, hogy ha minden jól megy, akkor az új rekordigazolás, Kane mostmár kezdeni fog, Müller és Choupo-Moting pedig visszatérhetnek a keretbe, miután felépültek a sérüléseikből. Mazraoui, Sarr és Gnabry játéka azonban kérdéses.

A túloldalon is vannak hiányzók, szám szerint négyen. A Werder részéről ugyanis Felix Agu, Dikeni Salifou, Naby Keita és Nick Woltemade sem bevethető.

Edzői esélylatolgatások

Thomas Tuchel: Remek hangulat lesz. Izgalmakkal teli mérkőzésre számítunk egy olyan ellenféllel szemben, amely direkt játékot játszik, a labdabirtoklásban nagy területet foglal el, elől van egy remek befejező csatára Niclas Füllkrug személyben, akit gyors játékosok segítenek. Megpróbálnak majd gyorsan a kapunkhoz jutni és nyomás alá helyezni minket.

Ole Werner (Werder Bremen): Határozottan izgatott vagyok. Sportszakmai értelemben ez a legnagyobb feladat, amivel szembenézhetsz. Most mindkét csapat még csak tapogatózik a szezon elején. Nincs előnye és hátránya sem annak, hogy korán kell megmérkőznünk a Bayernnel.



Image

Nous és Serge is edzett a kérdéses labdarúgók közül az utolsó tréningen.

TV

A mérkőzést az Aréna4 és a SAT1 élőben közvetíti.

Várható kezdőcsapatok

• Bayern (4-2-3-1): Ulreich – Mazraoui, Kim, de Ligt, Davies – Kimmich (C), Laimer – Gnabry, Musiala, Coman – Kane

• Werder (3-5-2): Pavlenka – Pieper, Stark, Friedl (C) – Weiser, Bittencourt, Groß, Stage, Jung – Füllkrug, Ducksch

Hiányzók

• Bayern: Neuer (rehabilitáció), Guerreiro (vádli izomhúzódás) + kérdéses: Mazraoui, Sarr, Gnabry

• Werder: Agu (térdsérülés), Salifou (betegség), Keita (ágyéksérülés), Woltemade (hátproblémák)

Brémában nyitjuk a bajnoki szezont | Beharangozó: Werder-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top