Interjúk és nyilatkozatok

Uli Hoeneß: Pompás keretünk van



A Bayern München felügyelőbizottsági tagja és legendája interjút adott a Die Weltnek.

Uli Hoeneß 71 esztendősen továbbra is aktívan vesz részt a Bayern vezetésében. Tiszteletbeli elnökként és felügyelőbizottsági tagként ő is része volt az átigazolási bizottságnak, amely a nyári transzferablakban tevékenykedik. Elmesélte, mi történt Kane átigazolásának véglegesítésekor, beszámolt arról, kit akartak közvetlen pótmegoldásként és beszélt Christoph Freundról is.



Harry Kane | The Times & The Sunday Times

Nagyszerűen nyitott a rekordigazolás.

Harry Kane leigazolásának utolsó napjáról: Éjfélkor szóbeli megállapodást értünk el, de nem sokkal hajnal 3 előtt ismét kérdéses lett az üzlet, mivel a Tottenham emelni akart az átigazolási díjon. Jan (Jan-Christian Dreesen) erre azt mondta, hogy „egy fillérrel sem fizetünk többet”. 6 órába telt, mire Daniel Levy elfogadta a makacsságunkat és Harry Kane gépe felszállt a Stansted repülőtérről. Harry azt mondta azon a reggelen, hogy „ha nincs megegyezés estig, akkor vasárnap a Tottenhamben fogok játszani, aztán vége, nem fogok új szerződést aláírni és jövőre ingyen távozok”. Szerintem nem volt valami szép húzás, hogy Levy Miamiba utazott, amikor a klubja legfontosabb játékosa el akarta hagyni a csapatot. Ezzel még bonyolultabb lett a tárgyalássorozat. Az időeltolódás miatt Jannak hajnalban kellett beszélnie vele.

Arról, hogy mi lett volna, ha nem jön össze a Kane-transzfer: Alternatívaként a frankfurti Randal Kolo Muanit szerettük volna leigazolni.

Kane átigazolási díjáról: Négy évvel ezelőtt el sem tudtam volna képzelni, hogy ilyen sok pénzt fogunk költeni egy játékosra. De még tavaly sem. Viszont ilyen az élet – mindig készen kell állnod arra, hogy újragondold a dolgokat. Volt egy olyan szezonunk, ami egyáltalán nem elégedtünk meg. A legfőbb probléma az volt, hogy nem rendelkeztünk középcsatárral. A végső fix transzferdíj, amiben megegyeztünk, kevesebb, mint 100 millió €. Ha német bajnokok leszünk vagy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, még tovább emelkedhet ez az összeg.



Machtzentrum Tegernsee

„Szerintem ez a keret pompás. Meg vagyunk győződve arról, hogy nagyon sokat elérhetünk ezekkel a játékosokkal.”

Arról, hogy innentől kezdve a 100 milliós igazolás lesz-e az új divat Münchenben: Nem. Abban biztos vagyok, hogy a Bayern nem fog évről évre ekkora összeget költeni. Ez egy nagyon különleges eset volt egy igazán extra labdarúgó miatt.

Arról, hogy élete végéig a Bayern vezetőségében lesz-e: Nem. A következő két-három évben az lesz a legfontosabb feladatunk, hogy újra bekormányozzunk a Bayern Münchent a jövő futballjába. A klubunk felépítése a közelmúltban összeomlott. Túl sok külsős tanácsadó vett részt az irányításban. Szóval most újra a helyes útra kell állnunk. A Bayern most ismét olyan emberekkel rendelkezik, akik képesek meghatározni a klub identitását.

Christoph Freundról, a Bayern új sportigazgatójáról: Az egyik RB Salzburg elleni mérkőzésen találkoztam vele és el tudtam képzelni, hogy nálunk dolgozzon. Aztán Karl-Heinz (Rummenigge) később feldobta a nevét, én pedig mondtam, hogy találkozzunk vele. Megkaptam a számát, aztán Karl-Heinz, Jan és én felkerestük őt.

Arról, hogy Freund miben lehet új: Sokkal jobban kell teljesítenünk a tehetségek felhozása terén. Christoph pedig olyasvalaki, aki képes lehet erre, közösen Jochen Sauerrel (a Campus igazgatójával). De nem csak a fiatalok miatt szereztük meg őt – ő fogja vezetni a teljes sportmenedzsmentet és azokat a focistákat is szemmel tartja majd, akik már bizonyítottak és megvan bennük az a kvalitás, ami a Bayernben focizáshoz kell. Abban mindannyian egyetértünk, hogy az előző 10 évben nem tudtunk elég tehetséget a felnőttek közé hozni. Ez nem csak az elmúlt pár év vezetésének kritikája, hanem a miénké is Karl-Heinzzel.

A Bayern jelenlegi csapatáról: Szerintem ez a keret pompás. Meg vagyunk győződve arról, hogy nagyon sokat elérhetünk ezekkel a játékosokkal.

via Bayern & Germany

Uli Hoeneß: Pompás keretünk van
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top