Sajtótájékoztatók

„Nem terveztem távozni, de aztán jött a Bayern ajánlata” | Bemutatkozott új sportigazgatónk



Bemutatták a Bayern új sportigazgatóját, Christoph Freundot.

A vezérigazgató, Jan-Christian Dreesen társaságában vett részt a sajtóeseményen a Red Bull Salzburgtól szerződtetett 46 éves sportigazgató. Az osztrák szakember beszélt a mostani átigazolási szezonról és a jövőről is, CEO-nk pedig beszámolt az aktuális Bayern körüli témákról.

Hivatalos: Christoph Freund lesz a Bayern új sportigazgatója



Christoph Freund

A Bayernbe igazolásról: Nagyon örülök, hogy végre itt lehetek. 17 nagyszerű évet töltöttem el az RB Salzburgnál. Nem terveztem távozni, de aztán jött egy ajánlat a Bayern Münchentől. Ez a klub olyan értékeket képvisel, amelyek nagyon közel állnak hozzám. Megtiszteltetés és egy álom valóra válása, hogy itt dolgozhatok. 2027-ig szól a szerződésem.

A Bayern átigazolási időszakáról: Különleges érzés volt figyelni, hiszen tudtam, hogy ide fogok igazolni. De egészen mostanáig teljes mértékben a Salzburgra koncentráltam. Tiszta udvarral akartam elhagyni a klubot. Persze a nyár folyamán időről időre áttekintgettem Münchenbe, hogy lássam, mi folyik itt. Jó munkát végeztek a klubnál.

A jövő átigazolásairól: Fontos, hogy egy jó vegyületet alakítsunk ki a tehetségeink fejlesztéséből és természetesen a topjátékosok igazolásából. Gazdasági szempontból is lényeges, hogy felhozzunk fiatalokat a Campusról. Remélhetőleg a jövőben sok olyan transzferről beszélhetünk, amelyek tökéletes átigazolásként vonulnak be a klub történelmébe.



A feladatköréről: A csapatért, az edzői stábért és a Campussal való kommunikációért felelek. Közösen kell kialakítanunk stratégiákat arra, hogy miként neveljük ki a tehetségeinket úgy, hogy közben sikeresek maradunk. Mindenki számára kontakt szeretnék lenni a klubon belül. Ahol tudok, ott segíteni akarok. Azt még meg kell beszélnem Thomas Tuchellel, hogy a lelátón vagy a padon helyezkedem el a meccseken.

Családjáról: Ők Salzburgban fognak maradni. Csak 140 kilométer a távolság. Már találtam is egy lakást Münchenben. Meg akarom ismerni ezt a gyönyörű várost és az embereket. A családom pedig időnként meglátogat majd.

Segítőjéről: Richard Kitzbichler fog csatlakozni hozzám. Ő felel majd a tehetségekért, illetve a kölcsönben lévő labdarúgókért. Ez egy nagyon fontos pozíció. A fiatalokat igazi profikká szeretnénk nevelni.

A holnapi BL-sorsolásról: Most még ne sorsolják össze a Bayernt a Salzburggal. Majd a negyeddöntőben! (Nevet)



Jan-Christian Dreesen

Freundról: Nagyon izgatottak vagyunk Christoph szerződtetése miatt. Nagyon jó neve van a szakmában. A munkamorálja kitűnő, kristálytisztán gondolkodik, azt mondja, amire gondol. A Salzburggal rengeteg címet nyert és az is szimpatikus, hogy a szerződése legvégéig velük maradt. Jó szeme van, főleg a tehetségek kiszúrásához. Nagyon jól érti a futball üzleti világát is.

Pavard-ról és a pótlásáról: Benjamin tegnap Milánóba repült, ma pedig átesik az orvosi vizsgálatokon. Négy szép évet töltött el itt. Természetesen keressük az utódját, de nem erősíthetek és nem cáfolhatok meg semmilyen pletykaként felmerülő nevet.

Marco Neppe jövőjéről: Az előző hónapokban nagyon sokat dolgoztunk közösen. Sokszor utaztunk együtt. Christoph szeptember 1-i munkába állásával ez megváltozik majd. Marco lesz a technikai igazgató, míg Christoph a sportszakmai részért felel. Csapatként fogunk dolgozni a sikerért.

„Nem terveztem távozni, de aztán jött a Bayern ajánlata” | Bemutatkozott új sportigazgatónk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top