Bundesliga

„Amikor Stanit kölcsönadtuk, még nem kaptunk ajánlatot Benjiért” | Sajtótájékoztató: Gladbach-Bayern



Mönchengladbach a következő úti cél! A 3. forduló Bayern-bajnokiját megelőzően Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót.

Ma van a Deadline Day, így vezetőedzőnknek a szokásosnál is több transzferpletykával kapcsolatos kérdéssel kellett megbirkóznia a Borussia Mönchengladbach elleni rangadót megelőző sajtótájékoztatóján.

A João Palhinha- és Ryan Gravenberch-téma mellett persze jutott idő arra is, hogy a mester minden fontos infóról beszámoljon a szombat esti (18:30) bajnoki előtt, így a kerethelyzetről, a mérkőzésről és a jó formában lévő Sanéról és Goretzkáról is szó esett.



João Palhinháról: Nem akarok olyan játékosról beszélni, aki nem a miénk. Kell még egy pár órát várni a dologra, de ez így izgalmas. Utolsó pillanatos átigazolásról van szó. Próbáljuk megerősíteni a keretünket.

Ryan Gravenberchről: Számomra ő egy támadó szellemű játékos. A legnagyobb probléma az ő esetében az volt, hogy a mi 4-2-3-1-es taktikai felállásunkban nincs 8-as szerepkör. Ryan nagyon keményen harcolt. Jó ember. Nem volt boldog a helyzetével, már egy ideje menni akart. Liverpoolban 4-3-3-mal áll fel a csapat, tehát a két 8-as poszt egyikéért harcolhat majd. Még nem hivatalos a dolog, de már mindenki tudja, mi fog történni.

Benjamin Pavard pótlásáról: Amikor Stanišićet kölcsönadtuk, még nem kaptunk ajánlatot Pavard-ért. Megértem, ha úgy érzik sokan, hogy ez nem néz ki valami jól a mi szempontunkból, hiszen nagy az űr azon a poszton. De ott van Konni (Laimer) is, aki bevethető jobbhátvédként. Még megpróbálkozunk változtatni a szituáción, de ha ez nem történik meg, akkor kreatívnak kell lennünk.

A Bajnokok Ligája-sorsolásról: Nincs könnyű csoport ebben a sorozatban. A Manchester United egy igazán kemény ellenfél, az ő stadionjukban az egyik legnehezebb játszani. A København együttesének egy tehetséges fiatal edzője van. A Galatasaray nagyszerű átigazolási időszakon van túl, a szurkolók által varázsolt pedig különleges az otthonukban. Ami a Dortmund csoportját illeti, papíron az tűnik a legnehezebbnek.



Az ellenfélről: Jó teljesítményre van szükségünk, arra kell építenünk, amit a Werder Bremen ellen és az Augsburg elleni második félidőben produkáltunk. Kemény párharcok, dinamikus, aktív játék, domináns labdabirtoklás és helyzetek kialakítása – ezekhez kell ragaszkodnunk. Favoritként utazunk Gladbachba, a célunk abszolút a győzelem.

A kerethelyzetről: Jamal Musiala visszatérése még korai lenne. Nem kockáztatunk. Kim vádlijával problémák voltak, egy kicsit begörcsölt. De arra számítok, hogy az orvosaink engedélyezik majd a játékát. Müller és de Ligt 100%-os és megvan az esély arra, hogy kezdjenek holnap. Mindig kemény döntés előtt állok, amikor kiválasztom a kezdőt. Most kisebb lett a keretünk. Az utolsó edzést követően döntök arról, hogy kik startolnak majd.

Leroy Sané formájáról: Nagyon élvezi a focit. Meg van elégedve magával. Képesé kell válnia arra, hogy dominálni tudja ezt a bajnokságot – gólok és gólpasszok számában is. Már nem fiatal tehetségként van elkönyvelve. Kedves srác. Fontos, hogy jól érezze magát és jelenleg ez a helyzet.

Arról, hogy Leon Goretzkát kihagyták a válogatottból: Ha egy labdarúgó csalódott, az mindig motiváció arra, hogy még keményebben dolgozzon. Egy kicsit dühös most, de ez teljesen normális. Ezt az érzését meccsteljesítménnyé kell alakítanunk. A szövetségi kapitány döntését mindenkinek el kell fogadnia, ez van. Most kell bizonyítania. A szezon első mérkőzésein visszaküzdötte magát a kezdőbe.

„Amikor Stanit kölcsönadtuk, még nem kaptunk ajánlatot Benjiért” | Sajtótájékoztató: Gladbach-Bayern
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: A mumus otthonába látogatunk | Beharangozó: Gladbach-Bayern

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top