Beharangozó

A mumus otthonába látogatunk | Beharangozó: Gladbach-Bayern



A szeptemberi válogatott szünet előtti utolsó mérkőzés következik kedvenceink számára, a Bayern szombaton késő délután (18:30, Arena4) a mumusnak tartott Borussia Mönchengladbach otthonába látogat a Bundesliga 3. fordulójában. Beharangozónkban igyekszünk minden fontos információt megosztani veletek az összecsapásról.

Helyzetjelentés Münchenben

Thomas Tuchel csapata elégedett lehet a bajnoki szezonkezdettel, hiszen két sima győzelemmel és mindössze egyetlen kapott góllal nyitották az új idényt a Bundesligában. Most azonban máris egy olyan ellenféllel néznek szembe, amely az elmúlt években folyamatosan problémát okozott nekik. A Bayern ugyanis a legutóbbi öt bajnoki meccséből egyet sem tudott megnyerni a Gladbach ellen.

„Jó teljesítményre van szükségünk, arra kell építenünk, amit a Werder Bremen ellen és az Augsburg elleni második félidőben produkáltunk. Kemény párharcok, dinamikus, aktív játék, domináns labdabirtoklás és helyzetek kialakítása – ezekhez kell ragaszkodnunk. Favoritként utazunk Gladbachba, a célunk abszolút a győzelem.” – követelte Tuchel a pénteki sajtótájékoztatóján.

Tuchel teljes sajtótájékoztatója itt tekinthető meg:

„Amikor Stanit kölcsönadtuk, még nem kaptunk ajánlatot Benjiért” | Sajtótájékoztató: Gladbach-Bayern



Az ellenfél

A Gladbach szezonja döcögősen indult. A Német-Kupa első fordulójában ugyan még simán, 7-0-ra kiütötték az ötödosztályú Bersenbrück csapatát, a Bundesliga szezonnyitón azonban már csak 4-4-es döntetlent értek el Augsburgban egy hajrában szerzett egyenlítő gólnak köszönhetően. Az előző fordulóban pedig 3-0-ra kikaptak hazai pályán a Xabi Alonso irányította Bayern Leverkusen csapatától. A klub történelmében korábban csak egyszer fordult elő az, hogy több gólt kapott a bajnokság első két játéknapján. Az 1993/94-en szezon első két meccsén 8-at szedtek be.

„Kompaktabbak kell lennünk és nem kínálhatunk annyi teret a sorok között. Kane egy rendkívül jó befejező középcsatár. Nincs szüksége sok lehetőségre ahhoz, hogy gólt szerezzen. Ez nem könnyíti meg az ellene való védekezést” – nyilatkozta a Gladbach új edzője, Gerardo Seoane, utalva arra, hogy a csapatának jobban kell összpontosítania a védekezésre a Bayern ellen.

Kerethelyzet

A Bayern részéről Manuel Neuer és Raphaël Guerreiro továbbra sem állnak rendelkezésre. Tuchel a pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Musiala sem játszhat még, mivel túl korai lenne pályára küldeni őt a combizomhúzódása után, az edzői stáb pedig nem akar vállalni semmilyen kockázatot. A tréner hozzátette, hogy Kim is vádligörccsel bajlódott az elmúlt napokban, de ha minden igaz, a dél-koreai hátvéd bevethető lesz.

A túloldalon az elsőszámú kapus, Jonas Omlin vállsérülés miatt nem játszhat. Manu Koné és Christoph Kramer térdsérülés miatt nem állnak rendelkezésre, míg Stefan Lainer még mindig nem léphet pályára a rákbetegségét követően.



FC Bayern Raphaël Guerreiro

Guerreiro csütörtökön már újra labdás edzést végzett.

Edzői esélylatolgatások

Thomas Tuchel: Tudjuk, mi jön. Ez egy érzelmekkel teli, különleges mérkőzés, komoly történelemmel – és ez az, amivel szemben állunk. Az elveink szerint kell játszanunk és tudnunk kell, hogy csapatként a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Magabiztos vagyok. Nyilván mindig kell némi szerencse is a meccseken, de a saját kezünkben van a sorsunk.

Gerardo Seoane (Gladbach): Bátornak kell lennünk, magasan kell védekeznünk, így kisebbek a rések. Ha sikerül összeszorítanunk a mezőnyt, akkor esélyünk van arra, hogy több fizikai párharcot vívjunk meg, mint a Leverkusen ellen. Ezen a téren javulnunk kell.

TV

A mérkőzést az Aréna4 élőben közvetíti.



Várható kezdőcsapatok

Bayern (4-2-3-1): Ulreich – Mazraoui, Upamecano, Kim, Davies – Kimmich, Goretzka  – Gnabry, Sané, Coman – Kane

Gladbach (3-4-3): Nicolas – Friedrich, Itakura, Wöber – Honorat, Weigl, Neuhaus, Scally – Ngoumou, Čvančara, Plea

Hiányzók

Bayern: Neuer (rehabilitáció), Guerreiro (vádliizom-húzódás), Musiala (combizomhúzódás)

Gladbach: Omlin (vállsérülés), Elvedi (elővigyázatosság), Kramer (térdsérülés), Koné (térdsérülés), Lainer (betegség), Wolf (izomproblémák) + kérdéses Netz (izomproblémák)

A mumus otthonába látogatunk | Beharangozó: Gladbach-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top