Bundesliga

Sané és Tel szállította a 3 pontot | Gladbach 1-2 Bayern



A Bundesliga 3. fordulójában is nyertünk, ezzel pedig továbbra is a 100%-osan állunk a tabella élmezőnyében. Ma meleg volt a pite, de Sané és Tel a második félidőben megfordította a mérkőzést. Mutatjuk, mi történt a mérkőzésen!

A Palhinha- és Bella-Kotchap-féle sikertelen transzferpróbálkozások okozta mélyütésből fel kellett kelnie a Bayern-drukkereknek, a játékosok szeme előtt pedig csak egyetlen cél lebegett a Deadline Day másnapján: a győzelem, ezzel együtt pedig a Gladbach elleni ötmeccses nyeretlen sorozat megszakítása.

Thomas Tuchel csak egyet változtatott legutóbbi, Augsburg elleni kezdőhez képest: Thomas Müller került be Serge Gnabry helyére. Így nézett ki tehát a Startelf:

Ulreich – Davies, Kim, Upamecano, Mazraoui – Goretzka, Kimmich – Coman, Müller, Sané – Kane



Image

Leroyé volt az első gól.

Az első félidőben nem volt sok helyzet. A Bayern birtokolta többet a labdát, de kiegyenlített volt a játék. A Gladbachban debütáló Moritz Nicolas kapus magabiztosan állt a kapuban. A 28. percben pedig annak örülhetett, hogy csapata megszerzi a vezetést Ko Itakura révén, aki Sven Ulreich fölött fejelt át egy sarokrúgásból érkező beadást.

Nálunk Leroy Sané volt a legveszélyesebb. Akárcsak a másik oldalon a Gladbach, mi is megrezgettük a felsőlécet, mégpedig a német szélső révén, akinek jobbos lövését Nicolas tolta rá a kapuvasra. Ezen az egy helyzeten kívül nem volt igazán nagy momentumunk és Deniz Aytekin játékvezető sípszója után keserű szájízzel szaladhattunk a pisiszünetre.

Noussair Mazraoui közel volt a kiállításhoz, így a szünetben Tuchel lecserélte őt és beküldte a helyére Konrad Laimert, aki korábban többször is focizott már ezen a poszton.



Image

Kimmich két gólpasszával a meccs embere lett.

Az osztrák játékos kitűnően végezte a dolgát és a mérkőzés egyik legjobbjaként hagyta el a pályát a hármas sípszó után. Akárcsak Joshua Kimmich, aki még inkább kulcsszereplője volt a győzelemnek.

Az 58. percben Jo adta ugyanis a gólpasszt Leroy Sanénak, aki egy kiváló labdaátvétel után eltette a játékszert Nicolas mellett. Felpörgött a Bayern és beszorította az ellenfelet a saját kapuja elé.

Tuchel nem viccelt: előbb Choupo-Motingot és Gnabryt tette be a támadósorba (Müller és Coman kárára), Mathys Tel 81. perces beállítása után pedig már öt támadóval rohamoztuk a hazai portát. Mats szupercserének és egyben nyerőembernek bizonyult: a 88. percben Kimmich szögletét fejelte be, behúzva a három pontot szeretett csapatának.



Image

Jött Mats, jött a dráma!

Az újabb sikerrel 3/3 a mérlegünk. Most válogatott szünet következik, így szűk két hétig nem látjuk kedvenceinket. Szeptember 15-én a Bundesliga tabellájának élén álló Leverkusennel talizunk, majd a Manchester Unitedet fogadjuk a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A mérkőzés jegyzőkönyvét erre a hivatkozásra kattintva tekinthetitek meg, a helyzeteket tartalmazó összefoglaló videót pedig alább láthatjátok. Hajrá, Bayern!

Sané és Tel szállította a 3 pontot | Gladbach 1-2 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top