Interjúk és nyilatkozatok

Hainer: Lehet, hogy több játékosunk volt tavaly, de sokaknak nem jutott játékperc



A Bayern München elnöke, Herbert Hainer a SPORT1 beszélgetős műsorában érintett olyan témákat, mint az átigazolási időszak, Stani kölcsönadása, Palhinha sikertelen Münchenbe hozása vagy éppen Goretzka Nationalelfből való kimaradása.

A nyár eleji eladásokról: Marcel Sabitzer nem játszott nálunk és az előző félévet kölcsönben töltötte. Sadio Mané sem sokat volt a pályán, Lucas Hernández pedig gyakran sérült meg. Lehet, hogy több játékosunk volt az előző szezonban, de sokaknak nem jutott játékperc.

Az igazolásokról: Amikor elkezdődött a nyár, két poszt volt prioritás erősítés szempontjából – a középcsatár és a középhátvéd. Sikerült megszereznünk Kim Mindzsét, a Serie A legjobb védőjét, majd utána Harry Kane-t is, Anglia csapatkapitányát és a Premier League sokszoros gólkirályát. Mellettük leigazoltuk Konrad Laimert, aki védekező középpályásként és jobbhátvédként is képes játszani, majd Guerreirót, aki balhátvédként és középpályásként bevethető.

A nyári végi eladásokról: Ami Josip Stanišićet illet, mi hiszünk benne, ugyanakkor sok játéklehetőség kell neki, úgyhogy a Leverkusenhez küldtük kölcsönben. Mindeközben próbáltuk meggyőzni Pavard-t, hogy maradjon, de világossá tette számunkra, hogy el akarja hagyni Németországot. Összeült az átigazolási bizottság és elterveztük, hogy igazolunk egy védekező középpályást, hiszen úgy éreztük, Laimer képes felölteni az űrt, amit Pavard a védelem jobb szélén hagyott. Palhinhát néztük ki, megegyeztünk vele és a Fulhammel is rövid idő alatt. Viszont a Fulham leszögezte, hogy csak akkor engedik el őt, ha találnak a helyére egy pótlást. Ez sajnos nem történt meg, úgyhogy az átigazolás meghiúsult. Mindezek mellett hiszem, hogy egy olyan keretünk van, amely képes a céljaink elérésére.

Arról, hogy Palhinha kikerült-e a képből: Nem. Majd meglátjuk, mert ha úgy érezzük, hogy szükségünk van rá, újra bejelentkezünk érte.



Angriffsmodus nach Abdanken: Hoeneß geht auf "Krakeeler" los

Kalle és Uli továbbra is marad a háttérben a keretépítés során.

Arról, hogy feloszlik-e az átigazolási bizottság: Az a bizottság, ami most nyáron volt, innentől kezdve nem szükséges, hogy létezzen. Azért hozzáteszem, hogy a jövőben is segítségünkre lesz Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeneß tapasztalata és kapcsolati hálója. Hülyék lennénk, ha nem vennénk igénybe a segítségüket.

A szezonkezdésről: Három mérkőzésen három győzelmet arattunk. Az újaknak még kell egy kis idő, hogy hozzászokjanak az új környezethez. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan egy lenyűgöző és lelkes Bayern Münchent látunk.

Mathys Telről: Ő Európa egyik legnagyobb tehetsége és ezt minden egyes mérkőzésen megmutatja. Harry Kane és ő egy nagyon jó kombináció a középcsatár poszton. Mathys sokat tanulhat Kane-től. Harry nem fog minden mérkőzésen mesterhármast rúgni, úgyhogy Mathys Tel meg fogja kapni a rendszeres lehetőséget, ahogyan megkapta a Mönchengladbach ellen is.

A Kimmichet érő kritikákról: Röviden szeretnék erre válaszolni. Jo Kimmich az elmúlt évek egyik legjobb német játékosa volt. A Bayern pedig nagyon boldog, hogy ő az egyik vezető egyénisége a klubnak.

Arról, hogy Goretzka nem lett behívva a válogatottba: A mögöttünk hagyott években Leon Goretzka mindig tagja volt a német keretnek. Nem értem Hansi Flick döntését, de abban biztos vagyok, hogy Leont ez ösztönözni fogja és hamarosan visszatér a nemzeti csapatba.

Hainer: Lehet, hogy több játékosunk volt tavaly, de sokaknak nem jutott játékperc
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top