Válogatott

16 Bayern-játékos kapott válogatott meghívót | Mathys Tel Magyarország ellen játszhat



Mutatjuk, játékosaink milyen menetrend elé néznek a válogatott szünetben!

Németország: Thomas Müller, Joshua Kimmich, Jamal Musiala, Leroy Sané és Serge Gnabry

Jövő ilyenkor már túlleszünk az Európa-bajnokságon. Rendezőként a német válogatottnak nincsen tétmérkőzése addig, így ezúttal is felkészülési mérkőzéseket játszanak. Ráadásul neves ellenfelek ellen: szeptember 9-én (20:45) Japán látogat a Volkswagen Arenába, szeptember 12-én (21:00) pedig a Signal Iduna Park ad otthont a 33. francia-német rangadónak.

Thomas Müller is ott lesz: ő utólag kapott meghívót a megsérült Niclas Füllkrug helyére. Jamal Musiala pedig még Münchenben edz, így kérdéses, hogy mikor tud majd csatlakozni a csapathoz.

Franciaország: Kingsley Coman és Dayot Upamecano

A Szélkakasok fontos találkozóval nyitnak. Párizsban fogadják Írországot szeptember 7-én (20:45). Ha nyernek, akkor 5/5-ös mérlegük lesz és tarthatják megnyugtató előnyüket a B jelű selejtezőcsoport élén. King egyébként amennyiben legközelebb pályára lép, 50. válogatottságát fogja ünnepelni. Az eddigi 49-en 5 gólt és 4 gólpasszt jegyzett és érdekesség, hogy pont a németek ellen mutatkozott be 2015-ben. Igaz, az a mérkőzés sajnos nem erről a tényről maradt híres…



Harry Kane equals Wayne Rooney's record for most England goals with thumping penalty in World Cup quarter-final v France | The Sun

Anglia: Harry Kane

A Hurrikán Münchenben már lecsapott, most pedig újabb csapatokat bolondíthat meg. A csoportjuk második helyén álló Ukrajna lesz az ellenfele Kane-éknek szeptember 9-én (18:00), Varsóban. Ezután a skótok ellen játszanak egy „barátságos” összecsapást Glasgow-ban, szeptember 12-én (20:45).

Hollandia: Matthijs de Ligt

A franciákkal egy csoportban van Hollandia. Az első mérkőzésen rögtön egy 0-4-gyel nyitottak Comanék ellen, viszont a következő találkozójukat már behúzták. A Görögország elleni (szeptember 7., 20:45) és az Írország elleni (szeptember 10., 20:45) mérkőzéseken pedig ott van a lehetőség Matthijsék előtt, hogy még több pontot szerezzenek.

Ausztria: Konrad Laimer

Konniék vezetik az F jelű selejtezőcsoportot. Belgiumo előtt állnak és négy mérkőzésen 10 pontot szedtek össze. Sokoldalú játékosunk a szeptember 7-i, Moldova elleni összecsapáson (20:30), illetve a szeptember 12-i, Svédország ellenin (20:45) kaphat szerepet.

Izrael: Daniel Peretz

Idén még nem játszott az izraeli felnőtt válogatottban Dani, de nagy eséllyel most ő lesz az első számú kapus. Egyszeres válogatott újoncunk szeptember 9-én Bukarestbe látogat gárdájával (20:45), majd Fehéroroszország ellen már a szülővárosában, Tel-Avivban védhet szeptember 12-én (20:45).



Bayern says Morocco's Mazraoui had COVID, out with swelling | AP News

Marokkó: Noussair Mazraoui

Na és akkor elhagytuk Európát! Nousék előtt az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezősorozatának utolsó meccse áll. Marokkó már bejutott a főtornára, de még a Libéria elleni találkát le kell játszania szeptember 9-én (21:00). Ezután Burkina Faso ellen gyakorolhatnak tovább egy felkészülési mérkőzés keretében szeptember 12-én (20:30).

Kamerun: Eric Maxim Choupo-Moting

Kamerunnak már nem ilyen egyszerű a helyzete. Csupóék akár le is csúszhatnak az ANK-ról, ha elvesztik a soron következő találkozójukat. A Szelídíthetetlen oroszlánoknak és Burundinak is négy-négy pontja van. Kamerun azért áll jelenleg előrébb, mivel az egymás elleni mérkőzések számítanak és idegenben már egyszer legyőzték az ellenfelet. A mérkőzés szeptember 12-én lesz Garouában (21:00).

Dél-Korea: Kim Mindzse

Ázsia felé vesszük az irányt – és itt is zárjuk a felnőttcsapatok sorát. Kim két barátságos mérkőzésen szerepelhet a dél-koreai nemzeti együttesben. Előbb Cardiffban Wales (szeptember 7., 20:45), majd Newcastle-ben Szaúd-Arábia lesz az ellenfele (szeptember 12., 18:30) a katari vébén nyolcaddöntőbe jutó csapatnak.



These FC Bayern players are on international duty

Németország U19: Tarek Buchmann

A nyáron profi szerződést aláíró bekkünk az egész felkészülést kihagyta sérülés miatt, de a válogatott számít rá. A németek is két barátságos mérkőzés játszanak és mindkettő helyszíne Spanyolország lesz. Először Anglia (szeptember 6., 18:00), utána pedig Svájc (szeptember 12., 11:00) néz farkasszemet a Nationalelffel.

Franciaország U19: Mathys Tel

Francia források szerint az U21-es válogatott trénere, Thierry Henry telefonbeszélgetést folytatott Matsszal. Egyelőre viszont hivatalosan az U19-esekkel van a tehetséges csatárunk, aki a Stevan „Ćele” Vilotić emléktornán szerepel majd Szerbiában.

Kemény lesz a menetrend: Montenegró szeptember 7-én, Magyarország szeptember 9-én, Szerbia pedig szeptember 12-én ismerheti meg kiválóságunk kvalitásait. A tornának a magyar határhoz közeli Zenta ad otthont, úgyhogy, ha tehetitek, menjetek el és nézzétek meg őt!

Sérülésmentes heteket kívánunk!

16 Bayern-játékos kapott válogatott meghívót | Mathys Tel Magyarország ellen játszhat
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top