Bundesliga

Nehézsúlyú ütközet, egy pont | Bayern 2-2 Leverkusen



A Bayern München ezúttal otthon fogadta a bajor exjátékos Xabi Alonso által irányított Gyógyszergyáriakat. Hiába a hazi pálya előnye, Tuchel csapata egy 2-2 döntetlent tudott kiharcolni a szezont remekül kezdő gárda ellen. 

A legutóbbi egymás elleni mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedtünk a Leverkusen csapatától. Azon a meccsen már Alonso ült az ellenél kispadján. Az a vereség Julian Nagelsmann állásába került, így nem csoda, hogy különös izgatottsággal várhattuk az egyébként is három meccsen kilenc pontot gyűjtő alakulat elleni mérkőzést. Egy igazi rangadóra számíthatott már előzetesen is a nagyérdemű.

Thomas Tuchel a következő kezdőt küldte pályára: Ulreich – Davies, Upamecano, Kim, Laimer – Goretzka, Kimmich – Gnabry, Müller, Sané – Kane.



Granit Xhaka's error helps Harry Kane make it four goals in four games for Bayern… but ex-Arsenal star has last laugh | The Sun

Az első félidő bőven tartogatott izgalmakat és nem szűkölködött kialakított helyzetekben egyik oldal szempontjából. A 4. percben Konrad Laimer csapott le egy labdára a tizenhatoson belül, de a jobb alsó sarokba szánt lövése igen gyengére sikerült, Lukas Hradecky könnyedén védeni tudott.

A 7. percen viszont érkezett a gól: Leroy Sané végzett el a sarokrúgást, majd az egyik vendégjátékos fején megcsúszó játékszerre Harry Kane csapott le és a kapuba fejelt. Az angol támadó a negyedik. Bundesliga-meccsén megszerezte 4. találatát. Erre legutóbb Miroslav Klose volt képes.

A gól után Alonso fiai is megmutatták, hogy igenis kell velük számolni. Dayot Upamecano óriási harcokat folytatott Victor Boniface-szel, a Leverkusen pedig a magas letámadásának köszönhetően egyszer-kétszer meg tudta lepni a bajor védelmet.

A 24. perceben aztán Alejandro Grimaldo váltott gólra egy szabadrúgást: a labdát a jobb felső sarokba bombázta, Ulreichnak pedig esélye sem volt védeni. A részeredmény tehát 1-1 volt ekkor. Tuchel mester az egyenlítés után sárgát kapott a heves reakciójáért.

A félidő végén a Bayern járt közelebb a gólhoz: Serge Gnabrynak több lehetősége is akadt betalálni az ellenfél kapujába, de egyiket sem tudta végül gólra váltani, hiszen Hradecky és Jonathan Tah hősiesen mentett a kapu előtt. A másik oldalon Boniface jegyzett egy lesgólt.

Bayern's Kane on target but vows to improve further | The Daily Star

A második félidő is hasonló iramú játékot hozott, ugyanakkor a mérkőzés végét leszámítva kevésbé bővelkedett magas minőségű, gólveszélyes helyzetekben. A szünetben mindössze egy csere történt, az is az ellenfél részéről: Exequel Palacios jött be.

A második játékrész elején Boniface vállalt be egy távoli, közel 50 méteres emelést, mely hajszállal a léc fölé ment. Pár percre rá Kane hagyott ki egy hatalmas helyzetet – próbálkozását már mindenki bent látta. A 61. percben Joshua Kimmichet Noussair Mazraoui, Thomas Müllert pedig a sérüléséből visszatérő Jamal Musiala váltotta.

Egyre keményebbé vált a mérkőzés, majd 20 perccel a vége előtt jött Mathys Tel is. Egy Florian Wirtz-kapufa után a 80. percben egy hatalmas védelmi hibát kihasználva törhetett kapura Musiala, de tisztáztak előle, majd a védelem zavarát kihasználva Boniface szerezhetett volna gólt átmenetből.

A 85. percben a tavalyi szezon gólveszélyes támadója, Eric Maxim Choupo-Moting érkezett Kane helyett, illetve jött Matthijs de Ligt, aki ismét a védekező középpályásként játszott. Pillanatokkal a változtatások után megérkezett a vezető találat: Tel szélvészgyors cselsorozata után remek beadással találta meg Leon Goretzkát, aki a kapuba helyezte a labdát az amúgy remeklő Hradecky mellett.

Az 5 perces hosszabbítást már a győzelem reményével kezdhette meg a müncheni csapat, de a végén jött a csattanó: Alphonso Davies „szabálytalanságát” követően, majd a VAR-vizsgálat után büntetőt ítélt a játékvezető, Daniel Schlager a vendégek javára. Palacios értékesítette, 2-2 lett az állás. Az utolsó pillanatban még felcsillant némi remény, hisz egy szögletet követően Upamecano talált be, de ez a gól les miatt sajnos nem hozta el a várva várt három pontot.



Neues Wiesn-Trikot des FC Bayern: Detail an Davies-Outfit könnte in München für Diskussionen sorgen

Egy olyan mérkőzésen ért el döntetlent a Bayern, ahol az xG-mutatóban, a kapuralövések számában és labdabirtoklásban is felülmúlta ellenfelét, helyenként szép játékot bemutatva, ugyanakkor most ez sem volt elég. Xabi Alonso csapata megmutatta, hogy idén jogosan tűzhetnek ki magas célokat – akár a bajnoki címért való versengést is.

Kedvenc csapatunkra a ’99-es BL-döntő „visszavágója” vár szerdán a Manchester United ellen. A mérkőzés jegyzőkönyvét erre a hivatkozásra kattintva tekinthetitek meg, a helyzeteket tartalmazó összefoglaló videót pedig alább láthatjátok. Hajrá, Bayern!

Nehézsúlyú ütközet, egy pont | Bayern 2-2 Leverkusen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top