Bajnokok Ligája

„A BL a legkeményebb, de a legjobb sorozat is” | Sajtótájékoztató: Bayern-United



A Manchester United elleni Bajnokok Ligája-start előtt Thomas Tuchel és Harry Kane ült a mikrofonok elé.

Szerda este 9 előtt pár perccel újra megszólal a BL-himnusz az Allianz Arenában. A teljes csoportkör egyik legjobban várt mérkőzése következik: a Manchester United vendégeskedik Münchenben. A meccset élőben fogja közvetíteni az M4 Sport.

Többek között a találkozóval, a játékosok állapotával, a ’99-es döntővel és Mathys Tellel kapcsolatban Thomas Tuchel nyilatkozott, Harry Kane pedig a Tottenhamről és a United érdeklődéséről is beszélt a sportriportereknek.



Thomas Tuchel

A kerethelyzetről: Joshua Kimmich rendben van. Kingsley Coman ott lesz a keretben, de Raphaël Guerreiro esetében még korai lenne a szereplés. Viszont jó úton halad. Jamal Musiala még nem játszhat végig egy teljes mérkőzést, legalábbis ezt tanácsot kaptuk az orvosi stábtól. 60-70 percet focizhat, kár kezdhet is. És akár Thomas Müller mellett bevethetjük őt.

A kezdőről: Kis keretünk van, főleg egyes posztokon vagyunk szűkösen. Mindenki szereti, ha egyértelműen határozunk el dolgokat, ugyanakkor nehéz döntések állnak előttünk. Mostantól kezdve a téli szünetig nincs megállás. Mindenkire számítunk, mindenkitől erős mentalitást várunk el. Egyik kerettagunknak sincs a szerződésébe írva az, hogy mennyi játékpercet garantálunk nekik.

Az ellenfélről: Az eddigi eredményeik nem sokat mondanak róluk. Egy United elleni mérkőzésen nem mehetsz biztosra. Ha úgy gondolod, hogy éppen te irányítasz és ők mélyen védekeznek, akkor az átmeneteikre támaszkodnak olyan támadókkal, mint Bruno Fernandes, Marcus Rashford, vagy éppen Rasmus Højlund. Nem pihenhetünk. A United mindig veszélyes. Körülöttük mindig nagy a felhajtás a TV-ben. És ott van Sir Alex Ferguson öröksége is, ami plusz nyomás. Olyan klubok, mint a Bayern vagy a United, mindig azért hajtanak, hogy felérjenek a múlt nagy sikereihez.

A Bajnokok Ligájáról: Ez a legkeményebb sorozat, de a legjobb is. Nagyon különleges. Megtiszteltetés, hogy rendszeresen szerepelhetek benne. Mindig nagy kihívás a BL-ben játszani, már a csoportkörben is. Holnap hatalmas meccsel kezdünk. Végig fókuszálnunk kell, mert trükkös kis négyesünk van.



Image

A két klub történelméről: Nagy párharc. Két európai óriásról beszélünk. Fel akarunk érni ehhez a történelmi rivalizáláshoz. 1999-ben a Bayernnek nagyon sok helyzete volt, hogy 2-0-ra alakítsa az eredményt. Aztán jött az egyenlítés a semmiből. Különleges találkozó volt, a legtöbben sosem felejtik el. De az ilyen tapasztalatok késztetnek arra, hogy két évvel később megnyerd a Bajnokok Ligáját.

Az eltiltásáról: A stadionba bemehetek, de a hármas sípszóig nem lehetek a csapattal. Kár ezért. Kitűnő edzői stábunk van, (Lőw) Zsolt és Anthony (Barry) biztosan jó munkát fognak végezni. Én pedig a lelátóról fogom küldeni az energiát.

Harry Kane: Nagy fegyvertény, hogy Anglia csapatkapitányát leigazoltuk a Premier League-ből. Mindenki, aki középcsatár után nézett, akarta őt. Nagyon boldogok vagyunk, hogy minket választott. Bármely meccsen különbséget jelenthet. Nem csak gólszerzésben klasszis, de 10-esként is szuper és a mentalitása is kiváló. Ezekért az erényekért fizettük ki azt a sok pénzt. Eddig azt kaptuk tőle, amire számítottunk.

Mathys Telről: Nagy benyomást kelt a padról beállva. Igazi fegyverünk van a személyében. Ebben a szezonban kezdeni is fog majd mérkőzéseken. Megmutatta, hogy gólszerzésre és előkészítésre is képes. Lépésről lépésre haladunk.

Arról, hogy Nagelsmann német szövetségi kapitányi kinevezése jó ötlet-e: A kvalitása megvan hozzá. Miért ne lenne jó ötlet? A DFB mellette döntött, ő pedig elvállalta a dolgot.



Image

Harry Kane

A mérkőzésről: A United egy nagyon nehéz időszakon megy keresztül. Arra számítunk, hogy erre fognak most reagálni. Nekünk az a célunk, hogy hazai pályán uraljuk a meccset, odafigyelve az ellenfél erősségeire. Jól kontráznak, gyors játékosaik vannak.

Az első müncheni heteiről: Már azelőtt tudtam, milyen hatalmas klubhoz érkezem, mielőtt aláírtam. Élvezem az új környezetet. A válogatott szünet, illetve a gyermekem születése miatt sokat kellett utaznom, emiatt pedig kevesebb idő jutott arra, hogy mindent megismerjek. De erre még bőven van időm. Jól kezdtem, a négy rúgott gól nagyszerű érzés. Viszont még van hová fejlődnünk.

Thomas Tuchelről: Jó a kapcsolata velem, mint minden más játékossal. Nem kivételezik, tapasztalt tréner.

Mathys Telről: Kiválóan kezdte az idényt. Nagyon tetszik az, ahogyan teljes elhivatottsággal edz. Magabiztos és fontos, hogy ahányszor beállt, mindig különbséget jelentett.



A Bajnokok Ligájáról: Van egy oka annak, hogy a Bayern leigazolt engem. Újra meg akarják nyerni a Bajnokok Ligáját, én pedig mindent beleadok majd, hogy ez sikerüljön. Először is tovább kell jutnunk az egyenes kieséses szakaszba. Egy jó startban reménykedünk. Minden színtért egyformán kezelek, de a Bajnokok Ligája a világ legnagyobb kupasorozata.

Az 1999-es BL-döntőről: Nem néztem, de az évek során láttam a videókat róla. Biztosan nehéz lehetett a Bayernnek, hiszen 1-0-ra vezetett és onnan kapott ki a végén. Fájhat még mindig egy kicsit a drukkerknek, ugyanakkor sok minden megváltozott azóta. Remélhetőleg most szebb élményeket élünk majd át, mint akkor.

Az angol klubok érdeklődéséről: Nyilván voltak tárgyalások más klubokkal is a nyár folyamán. De csak a Bayern érdekelt igazán. És szerencsére most itt focizok. A Manchester United is egy nagy klub, de én most Münchenre összepontosítok.

Arról, hogy követi-e még a Tottenhamet: Természetesen. Életem végéig követni fogom, mi történik velük. Örülök, hogy mostanában jól megy nekik.

„A BL a legkeményebb, de a legjobb sorozat is” | Sajtótájékoztató: Bayern-United
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top