Hivatalos

Hivatalos: Nagelsmann a német válogatott szövetségi kapitánya



A DFB bejelentette, hogy megegyezett a Bayernnel és a klub fizetéslistáján lévő és 2026-ig szóló szerződéssel rendelkező edző mától a Nationalelfnél fog dolgozni, egyelőre 10 hónapig, tehát a 2024-es EB végéig.

A sportigazgató Rudi Völler és a német szövetség elnöke, Bernd Neuendorf egy sajtótájékoztató keretein belül mutatta be Julian Nagelsmannt, aki hosszú idő után először beszélt nyilvánosan a sajtónak. Még március végén „menesztette” őt meglepetésre a Bayern München. Hónapokon keresztül a klub fizetéslistáján volt és élő kontraktussal rendelkezett a tréner, akivel tavaszig minden sorozatban állva volt a csapat. 2021-ben azt a Hansi Flicket váltotta, akinek a helyére ezúttal is érkezett.

A német szövetség a sajtóhírek szerint úgy egyezett meg a rekordbajnok klubbal, hogy utóbbi a jövő nyárig tartó időszakig kompenzációs díjat fizet Nagelsmann szövetségi szerződésébe. Ez egy fokkal kevesebb pénzt kínál, mint a Bayerné. Jövő nyáron pedig nagy eséllyel hivatalosan is felbontják majd a szerződést, írja a Bild.

A válogatott történetének második legfiatalabban kinevezett edzőjének segítője a videóelemző, Benjamin Glück, illetve a Bayern-akadémista és Juliannal a Hoffenheimnél játékos-edző kapcsolatban álló Sandro Wagner lesz.



Image

Az új szövetségi kapitány sajtótájékoztatója

Az előtte álló feladatról: Mi rendezzük az Európa-bajnokságot. Ez egy különleges dolog, olyasmi, ami csak sok évtizedenként történik meg. Mindent megteszek azért, hogy egy nagyszerű tornánk legyen. Nagy vágyam volt, hogy elvállaljam ezt a kihívást. A Franciaország elleni teljesítmény volt a kezdet. Jövő nyárig igazi csapat leszünk. […] Nem kellett győzködni a megkereséssel. Egy ország áll mögöttünk. Az a célunk, hogy szórakoztató futballt játszunk és ezt ne csak az eredményekben mutassuk meg.

A keretösszetételről: Természetesen az önbizalom és a csapatlégkör fontos. Ahhoz, hogy ez kialakuljon, egy olyan tervvel kell előállnunk, amelyet a játékosok könnyedén tudnak megérteni és megvalósítani. Ez a terv nem lesz annyira komplex, mint amit a klubfutballban szoktunk meg, viszont a játékosok támogatása lesz a legfontosabb funkciója. Remélhetőleg már a következő két meccsen látjuk majd ezt.

Arról, hogy mit csinált a menesztése után: Nyaralni voltam és a családommal töltöttem az időt. Olyan dolgokra használtam az időmet, amikre amúgy a munkám mellett nem lett volna. Átrágtam magam azon is, hogy mi nem ment jól a Bayern Münchennél. Fejlődni akarok.

A német válogatott október közepén az Egyesült Államokba utazik, ahol az USA-nemzeti csapattal és Mexikó A-együttesével is összecsap majd. Ezek lesznek Nagelsmann első mérkőzései a Nationalelf élén.

Sok sikert, Julian! Megérdemled ezt a lehetőséget, alkoss nagyot!

Hivatalos: Nagelsmann a német válogatott szövetségi kapitánya
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top