Német Kupa

„Szerencsére senki sem bulizott hajnalig” | Sajtótájékoztató: Münster-Bayern

Thomas Tuchel a keddi kupamérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatót.

Kedd este 20 óra 45 perckor (a Sport 2 csatornáján) megszólal a kezdő sípszó Münsterben, ahol a harmadosztály 15. helyén álló Preußen Münster fogad minket. A helyszín a 15 ezer férőhelyes Preußenstadion lesz, úgyhogy garantált az igazi Német-Kupa-hangulat.

Vezetőedzőnk erről az atmoszféráról, a személyi helyzetről és a biztosan lehetőséget kapó játékosokról is beszélt a meccset megelőző sajtótájékoztatóján!



FC Bayern feiert auf dem Oktoberfest: Doppelgänger-Alarm bei Kane | WEB.DE

Senki sem bulizott túl sokáig.

A kerethelyzetről: Még nem döntöttem el, hogy pontosan kik fognak játszani. Szerencsére senki sem bulizott hajnalig az Oktoberfesten. Én délután ötkor távoztam, páran még ott maradtak azután is. Raphaël Guerreiro végre a keretben lesz, Matthijs de Ligt viszont sajnos nem lesz bevethető. És Dayot Upamecano, valamint Kim Mindzse is kérdéses állapotban van.

A találkozóról: Nem fogjuk alábecsülni az ellenfelet. Komolyan felkészülünk. Úgy fogunk focizni, ahogy a Bayern Münchennek kell. Teljesen mindegy, ki ellen játszunk. Nyerni akarunk, mi vagyunk a favoritok. Sőt, Berlinig akarunk menni, ehhez pedig meg kell nyerni a mérkőzéseinket.

Az ellenfélről: Nem igazán érdekelnek a szezonbeli eredményeik. Úgyis máshogy állnak majd fel ellenünk. Nincsen veszítenivalójuk és anélkül fognak játszani, hogy nyomás nehezedne rájuk. Egyetlen kontratámadást sem szabad engedélyeznünk nekik. Csapatként fognak arra törekedni, hogy meglepetést érjenek el.

A Német Kupáról: Imádom az ilyen típusú sorozatokat. Minden kieséses meccs nyomást jelent, az esélytelenek is esélyt kapnak a csodára. Bizonyítanunk kell, hogy minden mérkőzésen képesek vagyunk arra, hogy valahogy nyerjünk.



DFB-Pokal: Tuchel bezweifelt Wiesn-Kater und vertraut Peretz | BR24

Peretz bemutatkozik!

A holnapi kapusposztról: Ha minden jól megy az edzésen, akkor Daniel Peretz áll majd a kapuban. Külföldi tapasztalatom, hogy a második számú kapus mindig lehetőséget kap a hazai kupasorozatban. Daniel számára ez kulcsfontosságú. Nagyon jól viselkedik. A kapusaink igazi csapatot alkotnak. Sven Ulreich is jó munkát végez, de Daniel megérdemli ezt a lehetőséget. Azért igazoltuk, mert nagy dolgokat remélünk tőle a jövőben.

Harry Kane és Leroy Sané duójáról: Leroy folyékonyan beszél angolul, sokat kommunikál Harryvel. Harry pedig a személyiségével és a stílusával emeli magasabb szintre a társait. Leroy bombaformában van, ők ketten pedig nagyon jól játszanak össze.

Eric Maxim Choupo-Motingról: Nagyszerű labdarúgó. Jól bánik a labdával és a kapunak háttal is meggyőző teljesítményt nyújt. A Manchester United ellen is szuperül focizott. Ez a harmadik klub, ahol az edzője vagyok. Nagyon fontos karakter az öltözőben. Megérdemelte a játéklehetőségeit.

Jamal Musialáról: Nagyon világosak az elvárásaim vele kapcsolatban. Fontos, hogy végig egészséges maradjon. A United elleni meccs után volt egy kis izommerevsége. Kezdhetett volna a Bochum ellen, de nem akartunk kockáztatni. Nem tűztünk ki pontos számokat, de Jamal gólok és gólpasszok tekintetében is magas célokat fogalmazott meg magával szemben.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top