Beharangozó

Kétszeres osztálykülönbség, klasszikus kupahangulat | Beharangozó: Münster-Bayern



Münsterben indul a kupakalandunk! 30 csapat már továbbjutott a következő körbe, most pedig rajtunk a sor. Mutatjuk, mit kell tudni a szezon első Német Kupa-meccse előtt.

Kedd este 20 óra 45 perckor megkezdődik a küzdelem a 15 ezer férőhelyes Preußenstadionban, a harmadosztályú Preußen Münster otthonában. Az első forduló 32 találkozójából 30-at lejátszottak már augusztus közepén, nekünk viszont akkor jelenésünk volt a Német Szuperkupában. Az azon a mérkőzésen győztes és a Német Kupában is címvédő Lipcse szerdán meccsel a Wehen Wiesbaden ellen. Október 1-jén (vasárnap) pedig kisorsolják a következő kör párosításait.

Három hazai mérkőzés után most három idegenbeli jön a sorban: a Münster után a bajnokságban a Red Bull-csapathoz utazunk, majd a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában Koppenhága lesz az állomás. Viszont ne szaladjunk ennyire előre, nézzük, mit kell tudni a kupameccs előtt!



BR24 Sport: DFB-Pokal: Tuchel bezweifelt Wiesn-Kater und vertraut Peretz | sportschau.de

Dani debütál.

Helyzetjelentés

A triplázás óta elődöntőbe se jutottunk a DFB-Pokalban. Volt, hogy a másodosztályú Holstein Kiel ellen néztük be, volt, hogy a mumus Mönchenladbach mosott le minket a pályáról, idén tavasszal pedig Thomas Tuchel érkezése után estünk ki a Freiburg ellen. A legutóbbi kupakiírásunkat is egy harmadosztályú ellenféllel nyitottuk: a Viktoria Kölnt 5-0-val ejtettük ki.

Kedvenceink hatmérkőzéses veretlenségi sorozatban vannak, legutóbb pedig egy nagyon meggyőző 7-0-ás sikert arattak a Bochum ellen. Harry Kane, Mathys Tel és Choupo-Moting is villogott, úgyhogy Tuchel törheti a fejét, hogyan egyensúlyozzon az eddig megszokott ellenfeleinkhez képest kisebb játékerővel rendelkező együttes ellen.

A tréner megerősítette, hogy Daniel Peretz kezd majd a kapuvasak közt. Ő lesz majd a Bayern történetének első izraeli nemzetiségű pályára lépője. Előtte Raphaël Guerreiro mutatkozhat be, viszont az még kérdés, hogy a kezdő sípszótól láthatjuk-e a portugált.

Matthijs de Ligt és Manuel Neuer biztosan nem lesz ott a keretben, az edző elmondása szerint pedig Dayot Upamecano és Kim Mindzse is kérdéses állapotban van. A középpályán sincs sok változtatási lehetőség, Guerreiro pedig akár a középpálya közepére is beugorhat, ha csereként lép pályára. A fiatalok, mint Frans Krätzig, Aleks Pavlović (védekező középpályás) és Tarek Buchmann (középhátvéd) is focizhatnakmajd, bár utóbbiról is az a hír járja, hogy nincs 100%-os állapotban.



Erstrundenduell im DFB-Pokal gegen den FC Bayern München - SC Preußen Münster

Legutóbb a Bayern II-ben is megforduló (2014-2015) Gerrit Wegkamp talált be a Münsterben.

Az ellenfél

A Preußen Münster az előző idény végén feljutást ünnepelhetett: a Regionalliga West küzdelmeinek első helyén végeztek, így három év kihagyás után ismét a harmadik vonalban szerepelnek. Még Sascha Hildmann mester irányítása alatt estek ki 2020-ban. Az 51 éves vezetőedző jól ismeri együttesét, amely hét forduló után a 15. helyen áll a 3. Ligában.

A gárda legnagyobb erőssége a rutinos Andrew Wooten. Az egyszeres USA-válogatott 33 éves csatár az elmúlt 15 évben több mint 300 alsóbb ligás mérkőzésen játszott Németországban. A Kaiserslautern és a Sandhausen együttesében is hosszabb időt töltött el, Münsterbe pedig tavaly nyáron igazolt. Az előző évadban 16 góllal és 10 gólpasszal segítette hozzá a Sasokat a feljutáshoz, ebben a szezonban pedig már nyolc találata van.

Annak ellenére, hogy a legelső Bundesliga-idényben, az 1963/64-es kiírásban ott volt a Preußen Münster, azonnal kiestek. A város Észak-Rajna-Vesztfáliában helyezkedik el és 317 ezres népessége van. A klub legjobb eredménye a nyolcaddöntő volt a Német Kupában. Ez négyszer is összejött, legutóbb 1991-ben – ez az az év, amikor legutoljára játszott másodosztályban. Azóta csak a harmadik és a negyedik vonalban szerepeltek.

Az ellenfél keretében van fiatal kölcsönkapusunk, Jojo Schenk is. Még nem játszott a csapatban. Kérdés, hogy kedd este lehetőséget kap-e Hildmanntól.



Preußen Münster - FC Bayern 1:4 - FC Bayern Kids Club

Csak egyszer taliztunk velük eddig: 2014-ben 4-1-re nyertünk a Preußenstadionban. Az akkori csapatból csak Müller és Neuer focizik most is a Bayernben.

Hol lehet nézni?

Magyarországon a Sport 2 közvetíti élőben az összecsapást.

Előzetes kezdőcsapatok

Münster: Schulze-Niehues – Kok, Hahn, Koulis – Böckle, Bazzoli, Mrowcka, Preißinger, Kyerewaa – Wegkamp, Wooten

Bayern: Peretz – Davies, Kimmich, Sarr, Mazraoui – Goretzka, Laimer – Tel, Müller, Gnabry – Kane

Hiányzók

Münster: Oubeyapwa (térdproblémák), Grote (térdproblémák) és Schad (térdproblémák)

Bayern: Neuer (rehabilitáció) és de Ligt (rúgás)

Tuchel sajtótájékoztatóját az alábbi linken olvashatjátok el!

„Szerencsére senki sem bulizott hajnalig” | Sajtótájékoztató: Münster-Bayern

Kétszeres osztálykülönbség, klasszikus kupahangulat | Beharangozó: Münster-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top