Beharangozó

A király visszatér | Beharangozó: Bayern-Darmstadt



A Bundesliga 9. fordulójában az újonc Darmstadt együttesét látjuk vendégül.

Szombaton 15 óra 30 perckor szólal meg a kezdő sípszó az Allianz Arenában. A legutóbbi másodosztályú szezon ezüstérmese látogat az élvonal rekordbajnokának otthonába annak reményében, hogy pontot csen tőle. A Bayernnel kapcsolatos legfontosabb friss infókat, a személyi helyzetet és az ellenfél formáját is részletezzük, de a meccset közvetítő itthoni adóról is szót ejtünk.

Vezetőedzőnk sajtótájékoztatóját itt olvashatjátok el!

„Az ellenfél felvette az első osztály ritmusát” | Sajtótájékoztató: Bayern-Darmstadt



Helyzetjelentés

Látható volt Thomas Tuchel arcán, hogy nagyon örül Manuel Neuer visszatérésének. Ez volt a pénteki nap nagy híre: közel egyéves kihagyást követően újra a csapatkapitány áll majd a Bayern München kapujában!

A csapat négymeccses győzelmi szériában van, a kedden kiharcolt, Galatasaray elleni 3-1 után pedig igazi összetartás van a keret tagjai közt. Azt Tuchel is elmondta nemrég, hogy még nincs top szinten az együttes, főleg nem az isztambuli első félidőt látva. Az biztos, hogy ez valamilyen szinten betudható annak is, hogy se Leon Goretzka, se Dayot Upamecana, se Raphaël Guerreira, se Serge Gnabry nincs számításban, mivel nem bevethetők. Utóbbi már nem kartörése miatt, hanem mert balszerencsés módon beteg lett.



Image

Müller továbbra sem várható a kezdőbe.

Az ellenfél

Hat év kihagyás után visszatért az első osztályba a Darmstadt. A kiscsapat elvesztette első három bajnokiját a szezonban és a Német Kupában is csúnyán leszerepelt a negyedosztályú Homburg ellen (0-3). Jelenleg a 12. helyen áll Torsten Lieberknecht gárdája, miután kicsit összekapta magát.

A liliomosok egyik legnagyobb erőssége a már 2015 óta a klubot szolgáló Fabian Holland, illetve a 2017-ben csatlakozó Marvin Mehlem. Mehlemnek már három gólja is van a ligában. Az mindenképpen dicséretre méltó, hogy két másik spílernek, Tim Skarkénak és Tobias Kempének is ugyanennyi találata van. Ugyan több gólt szerzett már a csapat (13), mint a nagy rivális Frankfurt és a tabella második felében álló Freiburg (9-9), nagyon sokat is kapott (22). A Lipcse legutóbb hármat gurított nekik.



Image

Manu neve már nincs ott a sérültlistán.

Hol lehet nézni?

Magyarországon az Arena4 közvetíti élőben a találkozót.

Előzetes kezdőcsapatok

Bayern: Neuer – Davies, Kim, de Ligt, Mazraoui – Laimer, Kimmich – Coman, Musiala, Sané – Kane

Darmstadt: Schuhen – Maglica, Gjasula, Klarer – Nürnberger, Holland, Kempe, Bader – Mehlem – Pfeiffer, Skarke

Hiányzók

Bayern: Gnabry (betegség), Goretzka (kézközépcsonttörés utáni rehabilitáció), Upamecano (combizomhúzódás) és Guerreiro (combizomhúzódás)

Darmstadt: Torsiello (sérülés) és Seydel (erőnlét)

A király visszatér | Beharangozó: Bayern-Darmstadt
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top