Bundesliga

Kényelmes győzelem a Rajna partján | Köln 0-1 Bayern



A végtelenül hosszúnak tűnő válogatott szünet után végre visszatért egyik kedvenc versenysorozatunk, a Bundesliga! Ráadásul a Bayern München Kölnben játszott idegenbeli mérkőzése nyitotta a 12. fordulót.

A RheinEnergieStadionban játszott mérkőzésen a tabella felülről, illetve alulról második csapata feszült egymásnak. Eléggé bíztató előjelekkel várhatták a mérkőzést a bajorok, hiszen a Kecskések a mérkőzést megelőzően mindössze 6 pontot és 9 találatot kalapoztak össze.

Ennek ellenére Thomas Tuchel több kulcsjátékosát is a kezdőbe nevezte, a sok utazás és a sűrű menetrend miatt kimerítő válogatott meccsek után is. A következő tizenegy kezdett a kölni pályán: Neuer – Mazraoui, Kim, Upamecano, Laimer – Goretzka, Kimmich – Coman, Choupo-Moting, Sané – Kane.

Noussair Mazraoui a védelem bal oldalán kapott szerepet, mivel Alphonso Davies szerda hajnalban még mérkőzést játszott Kanada válogatottjával. Emiatt Konrad Laimeré lett a jobbhátvéd poszt, a középpályán pedig a jólismert Leon Goretzka-Joshua Kimmch duót láthattuk kezdeni. A támadósorban az egyetlen nagyobb meglepetés Eric Maxim Choupo-Moting neve volt, aki Thomas Müller helyett játszott a tízes szerepkörben.



Die Bayern Aufstellung in Köln im Liveblog | Fußball News | Sky Sport

Újra összeált a német középpálya.

A játékosokon nem igazán látszott a sok utazás miatt fáradtság, hiszen remek tempóban kezdték a mérkőzést. Az első 10 percben több gólhelyzetet is kialakítottak, főleg a remek széljátéknak köszönhetően. A másik oldalon Manuel Neuer villant egyet, amikor Jan Thielmann lövését hárította. A 14. percben Kim Mindzse miatt aggódhattunk, akit egy csúnya földetérés után kellett ápolni, de szerencsére folytatni tudta a játékot.

A 20. percben fogyott el a Köln szerencséje, hiszen egy remek Konrad Laimer-labdaszerzésből kontraakció indult, melynek végén Choupo-Moting lőhetett kapura, viszont Harry Kane volt az, aki a gólvonalról mentett labdát végül a hálóba gurította. A bajorok tehát megszerezték a vezetést, a csatár pedig 18. találatát lőtte, ezzel pedig a legeredményesebb angol lett a Bundesligában egy szezont figyelembe véve.

Nem sokkal később Choupo egy újabb nagy ziccert hagyott ki. A kameruni mellett Leroy Sané sem a legjobb befejezőcsukáját vette fel erre a mérkőzésre, hiszen a 28. percben már a második ordító helyzetét puskázta el ő is. A szünet előtt még Dayot Upamecanót kellett ápolni, miután csúnyán összefejelt az egyik kölni játékossal, de Kimhez hasonlóan ő is megúszta az esetet komolyabb sérülés nélkül.

Az első félidőben a játék képével nem volt probléma. A Bayern az elvártakhoz hűen dominált és látványosan játszott. Egyedül a helyzetkihasználással akadt gond, ami miatt csupán egygólos vezetéssel vonulhattak szünetre a játékosok.



Spielbericht 1. FC Köln - FC Bayern

Kane-nek összejött ma is a gól, Sané viszont nem célzott jól egyszer sem.

A második játékrészt kisebb lendülettel kezdték a müncheniek. És az addig kifejezetten gyenge kölni védelem is összeszedte magát valamennyire a szünetben. Így történhetett meg, hogy nem született gól a hátralévő percekben.

A 62. minutumban ismét Sané rontott az ellenfél kapuja előtt, mindezt úgy, hogy a bajorok addig egyszer sem találtak kaput a szünet óta. A mezőnyfölény tehát lövésekben és helyzetekben nem igazán mutatkozott meg. A müncheni támadások sorra fennakadtak a Köln védelmén, akik Kane-t is sikeresen ki tudták zárni a játékból. Neuer aztán unalmában centikkel az alapvonal előtt mutatott be egy szép cselt.

Az első igazán nagy lehetőségre a 77. percig kellett várni, de Sané kapáslövésből sem tudott gólt szerezni. Pár percre rá Kingsley Coman fejelt a felsőlécre egy szögletből érkező labdát. Tuchel nem cserélt a mérkőzésen – erre legutóbb 13 éve volt példa még Louis van Gaal irányítása alatt. A most kimaradó játékosok valószínűleg a szerdai, København elleni mérkőzésen kaphatnak majd lehetőséget.



FC Bayern München, Noten und Einzelkritiken der Spieler des FCB beim 1. FC Köln: Kane macht den Unterschied

Neuer ma is igazi falként volt jelen.

Erre a mérkőzésre nem fogunk sokáig emlékezni, ennek ellenére nem lehetnek ellenérzéseink a látottak kapcsán, mivel a vezetőedző által kitalált stratégia hiba nélkül működött és a védelem sem engedett túl sok helyzetet a hazai támadóknak. Egy ilyen sűrű menetrend esetén, ami a játékosokra vár a következő hetekben, egy ilyen „kényelmesebb” teljesítmény igazán belefér, főleg ha az a három pont elhódításával és egy kapott gól nélküli győzelemmel párosul.

Jövő hét szerdán tehát a koppenhágaiak elleni (már tét nélküli) mérkőzésen, hazai pályán folytatjuk a Bajnokok Ligájában. A mérkőzés jegyzőkönyvét erre a linkre kattintva megtaláljátok, a gólokat tartalmazó videót pedig lentebb láthatjátok. Hajrá, Bayern!

Kényelmes győzelem a Rajna partján | Köln 0-1 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top