Bajnokok Ligája

„Úgy rotálunk, hogy fenntartjuk a sikeréhséget” | Sajtótájékoztató: Bayern-København



A København elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt Thomas Tuchel és Konrad Laimer válaszolgatott a sajtó kérdéseire.

Szerda este 9 órakor a dán bajnok látogat az Allianz Arenába. A Bayern München már az előző fordulóban (2-1 a Galatasaray ellen) továbbjutott, méghozzá a csoport első helyén. Ha pedig meg akarjuk tartani az évek óta tartó veretlenségi és győzelmi sorozatunkat, akkor nyerni kell a legutóbb a Manchester Unitedet megverő (4-3) København ellen.

Az ellenfélről is beszélt a vezetőedző és a középpályás. Mutatjuk, még miről!



Thomas Tuchel

A kerethelyzetről: Jamal Musiala nem opció. És azt sem tudjuk még, hogy a Union Berlin ellen az lesz-e. 20-30 percet tud a többiekkel edzeni, aztán egyénileg készül. Remélhetőleg csütörtökön újrakezdi a csapattréninget. Ami Matthijs de Ligtet illeti, úgy érzem, ő már nem lesz bevethető ebben a naptári évben.

Az ellenfélről: Elképesztően nehéz volt nyerni az otthonukban. Elég keményen teljesítettek eddig a csoportkörben. Hasonlóan szoros mérkőzésre számítunk ezúttal is.

A csapat fejlődéséről: A Dortmund elleni győzelem kulcsfontosságú volt, főleg amiatt, ahogyan 90 percen át játszottunk. Manuel Neuer visszatérése is nagyon lényeges dolog. Egyre jobban és jobban tudjuk, hogy a bennünk rejlő sebességet miként vigyük fel a pályára. Forognak a fogaskerekek, ezt pedig látni lehet a játékunkban is. Ha nincs nálunk a labda, kompaktak és kemények vagyunk. Ezekhez az elvekhez kell ragaszkodni. Folyamatos teljesítményre vagyunk képesek.

A saját fejlődéséről: Remélhetőleg napról napra jobb edző vagyok. Én is folyamatosan tanulok.

A rotálásról: Lehetséges. Viszont fontos, hogy ez még mindig egy Bajnokok Ligája-meccs. Jó formában vagyunk és nem akarjuk megtörni a lendületet. Péntek és szerda között ráadásul nagy a szünet. Már biztos, hogy elsők leszünk a csoportban, de ez nem azt jelenti, hogy kevésbé fontos ez a meccs. Ha változtatunk, akkor is úgy, hogy fenntartsuk a sikeréhséget.



Image

„Remélhetőleg napról napra jobb edző vagyok…”

A csoportkörös rekordsorozatokról (38 meccs veretlenül, 17 siker zsinórban): Nagyon lenyűgözőek, majdhogynem sokkolóak. Jól leírja ennek a klubnak az erősségét és a beleivódott győzelmi mentalitást. Nekem edzőként fontos feladatom, hogy egyes mérkőzéseket ne kezeljünk különbözően a többitől. Szerdán is szükségünk lesz a tűzre és a szenvedélyre, ezt pedig nem könnyű elérni. Viszont ez a sorozat bizonyítja, hogy képesek vagyunk rá.

Thomas Müllerről: Tudja, hogy minden alkalommal esélye van arra, hogy kezdjen. Azt is tudja, hogy mennyire tisztelem. A Bayern egyik legendájáról beszélünk. Meg tudom érteni, ha vitatémát generál a dolog. Azok, akik most kezdők, jól fociznak. Thomas továbbra is egy igazi ikon, aki általánosan beszélve kezdene holnap. Nincs értelme folyamatosan erre a topikra fókuszálni. Természetesen nem boldog ebben a helyzetben, de továbbra is egy különleges játékos marad.

Serge Gnabryról: Serge-re nagyon lehet számítani, az előző szezon végén ő vitt minket a hátán. Jó felkészülése volt, de sajnos hamar megsérült. Láttuk, hogy a karsérülése után, rögzítővel nem igazán érezte magát jól. Mindeközben más játékosok elfoglalták a pozícióját. Azokra a dolgokra kell fókuszálnia, amik erőssé teszik őt, hiszen csak így kerülhet arra a szintre, amit elvár magától.

Konrad Laimerről: A kapott játékperceiből látható, hogy mennyire fontos ő a számunkra. Mindig játékra kész. A csapat szolgálatába helyezi magát. A szerepkörétől függően mindig mindent belead. Szélsővédőként is nagyszerű teljesítmény nyújtott.



Bayern Munich Predicted Lineup vs Heidenheim on November 11

Tuchel középpályásként és jobbhátvédként játszatja az osztrákot.

Konrad Laimer

A meccsről: Ahogy azt tapasztaltuk az első mérkőzésen, a København egy nagyon jó együttes. Komolyan vesszük őket. Rendesen fel fogunk készülni. Ez egy Bajnokok Ligája-meccs, a maximumot kell kihoznunk magunkból a sikerért. Amikor meghallod a himnuszt és rajtad van a mez, egyszerűen győzni akarsz.

Az idei Bajnokok Ligája szezonról: Megnyertük mind a négy mérkőzést, szuperül kezdtünk. Jó úton vagyunk, de azért még van hová fejlődnünk. Az, hogy mennyire vagyunk jók, a kieséses szakaszban fog eldőlni. Minden nap azért sétálunk fel a pályára, hogy fejlődjünk.

A saját sokoldalúságáról: Sose baj, ha az ember több poszton is tud focizni. Persze vannak előnyei és hátrányai is a dolognak. Mindenesetre én mindig pozitívan nézem a dolgot. Bárhol is játszom, a pályán akarok lenni, ez a lényeg.

A Bayernbe szerződésről: Jó ideje a Bundesligában játszom már, korábban is ismertem a srácokat. Ez előny volt. Mindenki melegen fogadott. Nagyon sokat lehet tanulni ettől a rengeteg kiváló labdarúgótól. Ennél a klubnál csak a győzelem számít. Jól érzem magam ebben a csapatszellemben.

Arról, hogy Ausztriával megverték Németországot: Nyilván ilyenkor vigyorral sétál be az ember az öltözőbe. Az is igaz, hogy a fociban minden gyorsan történik. Jó érzés megnyerni egy ilyen meccset, de ez egy barátságos találkozó volt, amit helyes kontextusba kell tenni. A nagy meccsek jövőre lesznek.

„Úgy rotálunk, hogy fenntartjuk a sikeréhséget” | Sajtótájékoztató: Bayern-København
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Az északiak utaznak a dél csillagához | Beharangozó: Bayern-København

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top