Hivatalos

Hivatalos: Neuer és Ulreich 2025-ig hosszabbított



A 37 esztendős Manuel Neuer és a 35 éves Sven Ulreich is egy évvel toldotta meg az eredetileg jövő nyáron lejáró szerződését.

A következő szezonban is Münchenben véd a már évek óta megszokott duó. Mindkét tapasztalt hálóőrünk, a világklasszis és világbajnok Manuel Neuer, illetve az időről időre igazi csapatemberként beugró Sven Ulreich új kontraktusa jelen állás szerint 2025 júniusában jár le.

Ez a hosszabbítás előrevetíti, hogy jövő nyáron véglegesen megvállunk a jelenleg kölcsönben Stuttgartban védő Alexander Nübeltől, az idén nyáron szerződtetett fiatal Daniel Peretz pedig kölcsönbe megy. Már csak Thomas Müllernek, Eric Maxim Choupo-Motingnak és Bouna Sarrnak van 2024-ben lejáró kontraktusa.



Image

A megszólalók.

Nyilatkozatok

Jan-Christian Dreesen, a Bayern vezérigazgatója: Manuel Neuer és Sven Ulreich egy igazi álomduó. Igazi megtiszteltetés, hogy láthatjuk őket dolgozni. Támogatják egymást és példamutatói a Bayern értékeinek. Sven több volt, mint pótlás, amikor Manuel kidőlt. Tudjuk, hogy számíthatunk rá. Manuel pedig a visszatérése óta megmutatta, hogy nem vesztette el a képességeit. Ők nem csak kollégák, hanem barátok is.

Christoph Freund, a Bayern sportigazgatója: Nagyon örülünk, hogy Manuel és Sven velünk lesz a következő szezonban is. Daniel Peretzcel együtt egy páratlan kapuscsapatot alkotnak. A kvalitásaik, mind sportolóként, mind emberként, illetve a csapatmunkájuk kitűnő. Manuel a kapitányunk és évek óta a világ legjobb kapusa. Új szintre emelte ezt a posztot és a nagy Sepp Maier és Oliver Kahn nyomdokában jár. Sven pedig egy nagyon fontos szereplő az öltözőben a nyugodt és őszinte jellemével.

Manuel Neuer: Örülök, hogy ennél a klubnál lehetek még egy évig. A hosszú sérülésem után most újra teljes értékű munkát végzek. Óriási öröm számomra, hogy ebben a csapatban focizhatok. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolókkal a hátunk mögött elérhetjük a céljainkat, amik közül az egyik a 2025-ös müncheni BL-döntő. Svennel együtt pedig még szebb a dolog.

Sven Ulreich: Amikor 2015-ben átigazoltam a Stuttgarttól, nem gondoltam volna, hogy eddig maradok. Hosszabbításom után igyekszem segíteni a csapatot, hogy elérje a céljait. Boldog vagyok, hogy tovább dolgozhatok Manuval, Daniel Peretzcel és a kapusedzőnkkel, Michael Rechnerrel. A foci iránti szenvedélyen kívül sok közös van bennünk Manuval. Barátok vagyunk.



FC Bayern München verlängert mit Manuel Neuer und Sven Ulreich - Keeper bleiben bis 2025 beim FCB - Eurosport

Nyolc éve együtt a duó – egy apró kihagyással.

Manuel Neuer 2011 nyarán nevelőegyesületétől, a Schalkétól igazolt a Bayern Münchenhez. Egyedi stílusával, reflexeivel és söprögető szerepkörével a futballtörténelem egyik legjobbjává lépett elő a posztján és sokak szerint „újradefiniálta” a kapus pozíciót.

Kétszer nyert Bajnokok Ligáját a Bayernnel, 2020-ban csapatkapitányként. 2017 óta övé a szalag és habár az elmúlt években több nagy sérülése is volt (legutóbb tavaly decemberben szenvedett síbalesetet, ami miatt egy évet hagyott ki), így is összehozott 494 meccset a klub színeiben. Ő a Bundesliga történetének egyik legsikeresebb labdarúgója és a német válogatott történetének legtöbb meccsen védő kapusa 117 cappel.

Sven Ulreich 2015-ben igazolt a Bayernbe. Azóta a 2020/21-es szezon kivételével (amit Hamburgban töltött) minden idényben a rekordbajnok alkalmazásában állt. 98-szor lépett pályára bajor szerelésben, ezzel pedig a klub történetének 10. legtöbbet szerepeltetett kapusa. Remélhetőleg hamarosan összejön a jubileumi találkozó is.

További sok sikert és trófeát, srácok!

Hivatalos: Neuer és Ulreich 2025-ig hosszabbított
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top