Bundesliga

„Senki sem hiányzik az edzőpályáról” | Sajtótájékoztató: Bayern-Union



Thomas Tuchel a Union Berlin elleni Bundesliga-mérkőzés előtt nyilatkozott a sajtónak.

Nem kifejezés, mekkora csalódás a szimpatikus fővárosi együttes és annak szurkolói számára, hogy a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolása után most 12 fordulót követően a 17. helyen áll. A Bayern soron következő ellenfelének szombat délután 15 óra 30 perctől az Allianz Arenában kell alkotnia valamit.



A kerethelyzetről: Jamal visszatér, remélhetőleg az edzésen sem fog fájni semmilye. Csak egy bizonyos mennyiségű percet focizhat. Mindzse is bevethető és Nous is engedélyt kapott. Choupo is elkezdhette az edzést. Senki sem hiányzik az edzőpályáról, ami jó érzés.

A kezdőről: Az előző meccsen történt változtatások többnyire kényszerűek voltak. Mathys Tel szolidaritásból kezdett. Leroy Sané holnap újra ott lesz a kezdőben, ez nem kérdés. Nem lesz sok meglepetés. Biztosra kell mennünk, hogy visszaállunk a győzelmi útra. A Heidenheim és a København elleni legutóbbi hazai mérkőzéseink nem tartoztak a legjobbak közé. Nagyobb sebességet kell vinni a pályára.

Az edzőt váltó (Nenad Bjelica) ellenfélről: 4-1-4-1-es formációra váltottak. A Braga elleni összecsapásukból nem igazán lehet kiindulni, hiszen ott volt egy korai piros lap. A figyelem saját magunkon van, nekünk kell jobban teljesíteni.

A játékosok pihentetéséről: A København ellen nem kellett, hiszen péntek és szerda között elég idő telt el. A téli szünetig már nem lesznek stresszesebb időszakok. Viszont minden mérkőzést meg akarunk nyerni. Az a tény, hogy jövő héten nem lesz hétközi találkozónk, boldogsággal tölt el minket, viszont ezt már akkor megtudtuk, amikor kiestünk a Saarbrücken ellen.



Image

Manunak clean sheetje volt az utolsó két mérkőzésen.

Arról, hogy Manuel Neuer meddig védhet még magas szinten: Ő nem ismer limitet. Amíg így tud teljesíteni és jól érzi magát, mi sem parancsolunk neki megálljt. Lenyűgöző, amit művel. A higgadtsága és a profizmusa jól harmonizál egymással.

Alphonso Davies jövőjéről: Ő a mi kulcsjátékosunk. Tudja, mekkora értéke a csapatnak. Számomra a tény, hogy egy játékosnak milyen hosszú időre szól a szerződése, nem változtat semmin. Folyamatosan a legmagasabb szinten focizik. Bízom a vezetőségben. Egy nagyon fiatal labdarúgóról van szó, ezt azért nem szabad elfelejteni. Minden területen tud még fejlődni, viszont már most igen magas minőséget képvisel.

Leon Goretzka sokoldalúságáról: Nem lehet elégszer kiemelni. A BL-meccs előtti utolsó edzésen a középpályáról a védelem közepére tettük át és jól teljesített. A legnagyobb erőssége, amikor átfut a vonalak között. A középpályán is nagyszerű teljesítményt nyújtott és természetesen ott számítunk rá a továbbiakban is. Mindenesetre ahányszor középső védő volt, jól nyomta.

A téli felkészülésről: Január 2-ának délutánján kezdünk. Utána jön a Basel elleni (január 6.) és a Hoffenheim elleni (január 12.) meccs. De a bajnoki mérkőzés után is edzőtáborozunk majd egy keveset. Az ilyen táboroknak mindig pozitív hatása van.

„Senki sem hiányzik az edzőpályáról” | Sajtótájékoztató: Bayern-Union
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: A fővárosiak ellen kezdjük a 2023-as hajrát | Beharangozó: Bayern-Union

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top