Beharangozó

A fővárosiak ellen kezdjük a 2023-as hajrát | Beharangozó: Bayern-Union



A német bajnokság 13. fordulójában a Union Berlin együttesét fogadjuk az Allianz Arenában.

A legutóbbi Bundesliga-fordulóban is az aktuális utolsó előttivel találkoztunk és most is ez lesz a helyzet. A Köln otthonában egy nem túl szép 1-0-ás sikert arattunk múlt hét pénteken, szerdán pedig egy tét nélküli meccsen játszottuk gól nélküli döntetlent a Københavnnal.

Ez az összecsapás viszont nem lesz tét nélküli: Thomas Tuchel srácai előtt óriási a lehetőség, hogy az élre ugorjanak a forduló végén, hiszen vasárnap délután az elképesztően kezdő Leverkusen az élmezőnyben található Dortmundot fogadja. És persze a Unionnak is nagyon fontos lenne egy újabb pont, hiszen sorozatban 12 vereség után az előző négy meccsükből hármat is 1-1-es döntetlennel hoztak és szépen lassan kimásznának a gödörből.

Ebben a cikkben minden fontos információt összeszedtünk nektek a szombat délután 15 óra 30 perckor kezdődő bajnoki előtt!

Tuchel sajtótájékoztatóját az alábbi hivatkozásra kattintva olvashatjátok el!

„Senki sem hiányzik az edzőpályáról” | Sajtótájékoztató: Bayern-Union



Helyzetjelentés

Oké, nem lőttünk gólt a legutóbbi meccsen, de a fontos pontokat itt, a ligában osztják, ezt az akadályt pedig ennek megfelelően kell venni. A jó teljesítmény alapfeltétele egy egészséges keret – ennyire egészséges pedig nagyon rég volt!

A minden bizonnyal csak 2024-ben visszatérő Matthijs de Ligt kivételével gyakorlatilag minden fontos játékos bevethető, ráadásul a holland is a Säbener Straßén edz már. Jamal Musiala is zöld lámpát kapott és a meccs utolsó 20-30 percében lehetőséget kaphat a bizonyításra, akárcsak a nemrég még gyomorrontással küszködő Noussair Mazraoui és a csípőfájdalom miatt kihagyó Kim Mindzse. Utóbbi egyenesen a kezdőbe térhet vissza, hogy Leon Goretzkának ne kelljen továbbra is belső védőt játszania. Eric Maxim Choupo-Moting még egy picit kérdőjeles a térdproblémái után, de még az is előfordulhat, hogy Tuchel őt is benevezi a keretbe.

A kezdőben újra ott lesz a Leroy Sané, Harry Kane és Kingsley Coman által alkotott trió, a csapat többi részében pedig szintén nem számíthatunk meglepetésekre. Ezt maga az edző is elmondta.

FRISSÍTÉS: Péntek esti hír, hogy Bouna Sarr elszakította a keresztszalagját és hónapokig nem játszhat!



1. FC Union Berlin: Die Einzelkritik zum Remis gegen Augsburg – ein Joker-Einsatz macht Hoffnung

Az Augsburg elleni 1-1 során tért vissza Séfi.

Az ellenfél

Schäfer András újra fitt, a csapat pedig veretlen a visszatérése óta. Jó, nem ő a pontszerzések pontos oka, de a légiósainknak szurkolók számára nagyszerű hír, hogy a magyar középpályás ott lesz a Bayern elleni keretben.

Azonban már nem Urs Fischer az edzője, hanem a hétközben, a Braga otthonában debütáló Nenad Bjelica, aki első mérkőzésén fenntartotta a csapat pontszerző formáját: az előző négy tétmérkőzésükön háromszor is 1-1-re ikszeltek, az egyetlen kivétel a Leverkusen elleni 0-4 volt, ami után megköszönték a helyi legendának számító Fischer munkáját.

Nagy érvágás a berliniek számára, hogy a legjobb védőjük, Danilho Doekhi és a legjobb támadójuk, Sheraldo Becker sem játszhat a rekordbajnok ellen. A házi gólkirály még mindig az a Kevin Behrens, aki az első két fordulóban lőtte mind a négy találatát, majd ennek köszönhetően a német válogatottban is debütálhatott.

A Union szenvedte el a legtöbb vereséget a mezőnyben (9), viszont mindössze két pontra van a pillanatnyi nyugalmat jelentő 15. helytől. Nem kérdés, ha nem történik pálfordulás a német futball elmúlt évtizedeinek egyik legnagyobb tündérmeséjét összehozó egyesülettel, az egész idényben a kiesés ellen fognak küzdeni.



Image

Tel kikerül, Coman bekerül.

Hol lehet nézni?

A találkozót az Arena4 közvetíti élőben Magyarországon.

Előzetes kezdőcsapatok

Bayern: Neuer – Davies, Kim, Upamecano, Laimer – Goretzka, Kimmich – Coman, Müller, Sané – Kane

Union: Rønnow – Roussillon, Diogo Leite, Knoche, Juranović – Khedira – Gosens, Laïdouni, Haberer, Volland – Behrens

Hiányzók

Bayern: de Ligt (oldalszalag-szakadás), Buchmann (combizomszakadás) és Hülsmann (combsérülés), Sarr (keresztszalag-szakadás), illetve kérdéses Choupo-Moting (térdsérülés)

Union: Doekhi (lábfejsérülés) és Becker (rúgás)

A fővárosiak ellen kezdjük a 2023-as hajrát | Beharangozó: Bayern-Union
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top