Interjúk és nyilatkozatok

„Ígérem, nagyon jó átigazolási ablakunk lesz” | Kérdezz-felelek a Bayern sportigazgatójával



A Bayern hivatalos YouTube-csatornája egy kérdezz-felelek videót készített sportigazgatónkkal.

Hosszú interjúja után egy még közvetlenebb hangulatú, villámkérdéses beszélgetést is folytatott a klub a szeptemberben érkezett új sportigazgatónkkal, Christoph Freunddal. Ha még többet szeretnétek megtudni a direktor gondolkodásmódjáról és személyes dolgairól, akkor a hosszú interjút ajánljuk, ha pedig az aktuális témákkal kapcsolatban informálódnátok, az alábbi sorokat olvassátok!



Bayerns Sportdirektor Christoph Freund zieht positives Fazit | Fußball News  | Sky Sport

Játszol a Football Managerrel?

Nem, viszont Football Managerezek a való életben. Egyébként pedig egy nagyon klassz játékról van szó. A fiaim játszanak vele, szóval egy keveset tudok róla. Viszont nekem már így is sok dolgom van, amikor adatokat gyűjtök a munkám során.

Kapsz tippeket a fiaidtól?

Persze. Rendszeresen megtárgyaljuk a meccseket otthon és mély beszélgetéseket folytatunk róluk.

Kik voltak a legjobb labdarúgók, akikkel valaha dolgoztál?

Fogós kérdés. Sokakkal dolgoztam, akik hatalmas karriert futottak be. Talán a leglátványosabb közülük Erling Haalandé. De ott van Naby Keïta, Sadio Mané és Dayot Upamecano is. Nagyon fiatalon igazoltuk le őket és óriási fejlődésen mentek keresztül nálunk. Konrad Laimer is az akadémiánkon pallérozódott és már akkor is jó srác volt. Nagyon szeretek a fiatal focistákkal dolgozni, hogy aztán lássam, milyen utat járnak be.

Kik a mindenkori kedvenc Bayern-futballistáid?

Rengeteg kiválóság fordult meg a Bayernben, de én most három legendát említenék: Franz Beckenbauert, Gerd Müllert és egy osztrákot, David Alabát. Szerintem mindhárman komoly nyomot hagytak a klub történetén.

Használod a közösségi médiát, hogy felvedd és tartsd a kapcsolatot a játékosokkal?

Egyáltalán nincsenek fiókjaim. Viszont a játékosmegfigyelői csapatunkban vannak emberek, akik azt monitorozzák, egyes labdarúgók miként viselkednek a pályán kívül. Az biztos, hogy nem a közösségi médián keltjük fel egy játékos érdeklődését.



Bayern & Football on X: "Christoph Freund doing business without any leaks  👏 He's cooking 🔥 https://t.co/97VBeLuTt2" / X

„Naponta beszélünk.”

Milyen a kapcsolatod Thomas Tuchellel?

Naponta beszélünk, jó érzéssel tölt el, ha együtt ötletelek vele a fociról és más dolgokról. Kitűnő edző, ugyanakkor egy remek ember is, akivel nagyon szeretek időt tölteni. Fontos, hogy folyamatos legyen köztünk a kapcsolat.

Mik a terveid a Bayern Campusszal?

A Bayern München egy nagyszerű akadémiával, illetve egy kiváló stábbal rendelkezik. Nagyon jó légkör járja át a Campust. Én mindenképpen erősíteni szeretném a Säbener Straße és a Campus közti kapcsolatot és párbeszédet. Fontos, hogy tekintettel legyünk a jövőre és sok fiatal játékost fedezzünk fel, majd ápoljuk és erősítsük őket, hogy jó legyen a közös munkánk. Biztos vagyok benne, hogy az ilyen fiatalokat tényleg kiváló profikká tudjuk fejleszteni és a felnőttcsapatot erősítik majd.

Mi a terved a téli átigazolási időszakra? Vannak olyanok a radaron, akik ismeretlen nevek?

Majd meglátjuk. Természetesen most más helyzetben vagyok, hiszen a világ egyik legnagyobb klubjához kell játékosokat hoznom, nem úgy mint korábban, amikor jóformán csak fiatalok után kutattunk. Ezzel együtt szeretnénk néhány kevésbé ismert nevet is a Bayernhez csábítani, hogy itt neveljük őket topjátékosokká. Ez a klubbal közös célunk. Jelenleg sok tárgyalást folytatunk, de nem mondhatok semmi konkrétat. Azt megígérem, hogy sürgősen dolgozunk a dolgon és nagyon jó átigazolási időszakunk lesz. Jó futballistákat csábítunk a klubhoz és tavasszal újra támadunk!

Az utolsó kérdésre konkrét választ is adott az interjú óta a klub:

Hivatalos: Szerződtettük Bryan Zaragozát, aki jövőre csatlakozik

„Ígérem, nagyon jó átigazolási ablakunk lesz” | Kérdezz-felelek a Bayern sportigazgatójával
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top