Bundesliga

Kiütés | Frankfurt 5-1 Bayern

A müncheniek az Eintracht Frankfurt otthonába látogattak, azzal a reménnyel, hogy legalább ideiglenesen visszavegyék a tabella első helyét, sajnos nem sok sikerrel…

A múlthét szombati, váratlanul jött havazás miatt ismét egy túl hosszúnak érződő szüneten vagyunk túl, nem csoda, ha többünkön már jelentkeztek az elvonási tünetek a Bayern-meccsek hiánya miatt. Az előző négy mérkőzésükön vereséget szenvedő frankfurtiak ellen csak a már labdával edző Matthijs de Ligt és a nemrég keresztszalag-szakadást szenvedő Bouna Sarr nem volt bevethető. Így a következő kezdőt küldte ki Thomas Tuchel a Deutsche Bank Park gyepére: Neuer – Davies, Kim, Upamecano, Mazraoui – Goretzka, Kimmich – Sané, Choupo-Moting, Coman – Kane.

A legutóbbi Bajnokok Ligája-meccshez képest annyi változás történt, hogy a védelembe visszatért az alapembernek számító Kim Mindzse, illetve Noussair Mazraoui is újra startolt a jobbhátvéd poszton. Leon Goretzka is megint megszokott helyén, a középpályán kezdett Joshua Kimmich társaként. Előttük pedig – akárcsak a Köln ellen – Eric Maxim Choupo-Moting játszott Thomas Müller és a még nem 100%-os Jamal Musiala helyett.



Bundesliga: FC Bayern geht mit 1:5 bei Eintracht Frankfurt unter | STERN.de

A védelem nem volt jó passzban. És ez még enyhe kifejezés.

Az első félidő rögtön egy veszélyes hazai lehetőséggel kezdődött, amikor Ansgar Knauff került lövőhelyzetbe és nem sokkal vétette el a kaput. A 12. percben már sajnos gólra is váltották az adódó lehetőséget, amikor Farès Chaïbi találta el a felsőlécet, majd Omar Marmoush vágta be Manuel Neuer kapujába a kipattanót. A játékrész első kiábrándító volt. Szinte az összes mutatót tekintve a frankfurtiak dominálták a mérkőzést.

A bajorok sem támadásban, sem védekezésben nem tudtak eléggé felpörögni. Ez gyakran eladott labdák, elvesztett párharcok vagy a letámadás teljes hiányának képében mutatkozott meg. Az első komolyabb müncheni lehetőségre a 25. percig kellett várni, de Harry Kane nem tudta eltalálni a kaput a Leon Goretzkától kapott remek passzt követően.

A 30. percben Knauffnak sikerült nagyon könnyen leráznia magáról Kimet, majd gólpasszt adott Junior Dina Ebimbének aki két védőt között gurította be a Frankfurt második találatát Neuer hónalja alatt. A 36. percben egy körülbelül félperces Arena4-képhiba miatt lemaradtunk Hugo Larsson góljáról, de a visszajátszás megmutatta, hogy a svéd középpályástól indult a támadás, amit végül ő is fejezett be egy szép csel után. Ezzel már 3-0 volt az állás a frankfurtiak javára.

A 44. percben egy kicsit fellélegezhettünk, amikor egy Leroy Sané által visszatett labdából Joshua Kimmich lőtt hatalmas gólt, visszahozva a reményt a pontszerzés lehetőségére. Az ő találatát leszámítva semmi pozitívumot nem lehetett elkönyvelni. Már az első percek alapján látszott, hogy a hazaiak nem fogják könnyen adni a három pontot, de ilyen mértékű bajor szétesésre talán senki sem számított.



Image

Müller félórát kapott.

A félidőben úgy döntött Tuchel, hogy mindkét szélsővédőjét lecseréli, így Alphonso Davies helyére Raphäel Guerreiro, Noussair Mazraoui helyére pedig Konrad Laimer érkezett. Az 50. percben folytatódott a pokoljárás: Dayot Upamecano hatalmas hibájából indulhatott meg Chaïbi, majd az ő passzát követően Dina Ebimbe tudott duplázni a labdaeladást követő kontra végén.

Az 55. percben Choupo-Moting hagyott ki egy égbekiáltó helyzetet King Coman beadása után. Feszült várakozás következett a 60. percben, amikor a hazaiak újabb találatát lehetséges lesszituáció miatt vizsgálták meg.

Végül érvényes volt ez a gól is, mellyel a már egy gólpasszt kiosztó Knauff is feliratkozott a gólszerzők közé. Kialakult a végeredmény, 5-1.

Újabb cserék következtek a 66. percben: Thomas Müller és Serge Gnabry érkezett Choupo-Moting és Coman helyett. Három perccel később pedig már le is kellett cserélni Gnabryt, egy Marmoushsal való csúnya ütközés után. Helyére Jamal Musiala állt be.

A 71. percben a talán egyetlen dicsérhető bajor, Sané sárgult be miután odacsapott az ellenfélnek egy párharcot követően. A mérkőzés ezt követő részében nem sok minden történt. A bajorok a mutatott játék alapján teljes mértékben beletörődtek, hogy a pontszerzés esélye végleg elúszott. Kane előtt adódott egy-két lehetőség, de egyik sem volt igazán veszélyes a hazai kapura.

Eintracht crush Bayern 5-1 in first league defeat of the season | Reuters

Ma Harry sem tudott segíteni.



Ebben a szezonban talán csak a Saarbrücken elleni kupakiesést követően lehettünk ennyire csalódottak. A mostani ellenfelet is ugyanez a harmadosztályú csapat verte ki a Német Kupából pár nappal ezelőtt, ezúttal viszont mégis egy ötöst gurított a Bayern München kapujába, ami szürreálisan hangozhat, de mégis megtörtént.

Sajnos a kéthetes pihenő sokkal inkább ártott a csapatnak, hiszen jólláthatóan sokat vesztettek a lendületből. Még nagyon messze van a szezon vége. Ezen cikk írásakor még nem tudni, mit fog játszani vasárnap délután a Leverkusen, de bármi is lesz az eredmény azon a meccsen, még bőven versenyben maradunk a bajnoki címért.

A következő megmérettetés a Manchester United otthonában lesz majd, kedd este. A mostani mérkőzés jegyzőkönyvét erre a linkre kattintva megtaláljátok, a gólokat ezúttal nem tartalmazó videót pedig lentebb láthatjátok. Hajrá, Bayern!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top