Bundesliga

„Kane beteg, de Ligt leülhet a padra, Müller kezdhet” | Sajtótájékoztató: Bayern-Stuttgart



Thomas Tuchel a Stuttgart elleni bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatót.

A Bundesliga 15. fordulójában a remekül teljesítő Stuttgartot fogadjuk, vasárnap este fél nyolcas kezdéssel (a Match4 csatornáján). Ez lesz az év utolsó előtt mérkőzése, vezetőedzőnket pedig szokásos módon megkérdezték a riporterek, mire számít, milyen a játékosok állapota és még azzal kapcsolatban is faggatták, hogy vajon az ellenfél élén dolgozó Sebastian Hoeneß lehet-e a jövő trénere Münchenben… Nem viccelünk.



A holland védő akár ott lehet a cserék közt vasárnap.

A kerethelyzetről: Matthijs de Ligt ma is a csapattal edzett. Ha holnap sem fáj semmije, vasárnap ott lehet a padon. Harry Kane egy kicsit megbetegedett, de remélhetőleg holnap velünk készül majd. Jamal Musiala rendben van, viszont ugyanez nem mondható el Serge Gnabryról, Noussair Mazrauiról és Kingsley Comanról, akik nem bevethetők.

Kingsley Coman és Noussair Mazraoui sérüléséről: Ez a két jobb szélt érintő sérülés nagyon fáj nekünk. Mindkét játékos jó formában focizott. Kingnek kiváló idénye van eddig és Nous sem panaszkodhat. A semmiből jött a kiesésük. Érzékenyen érint minket ez, mivel mindketten fontos tagjai a csapatnak.

A sérült játékosok pótlásáról: Nyilván Konrad Laimer jobbhátvéd poszton is focizik. Mindenkinek játékpercekre van szüksége. Mindenkiben nagy a motiváció, ezt megmutattuk az Old Traffordon is. Vasárnap is ugyanígy kell kimennünk a pályára. Ha tudjuk felvenni a versenyt azzal a szellemmel, amit a Stuttgartnál látunk meccsről meccsre, nem fogunk nyerni.

Az ellenfélről: Nagyon konzisztens a teljesítményük. Együtt, csapatként működnek kitűnően. Megérdemlik azt a helyezést, amin jelenleg állnak. Taktikai szempontból rendkívül flexibilis együttesről beszélünk. Biztosan remek a kapcsolat az edző és a játékosai közt. Ez a tény helyezi őket igazán magas szintre. Nehéz meccs vár ránk.



Anthony Barry, Thomas Tuchel, Lőw Zsolt és az egyik eszközmenedzser, Martin Dellemann.

Arról, hogy Thomas Müller ugrik-e be Coman helyére a jobb szélen: A legutóbbi mérkőzésen is oldalt focizott és keményen végezte a dolgát. Thomas pontosan tudja, mi mindent várunk el tőle. Korábban is szerepelt már a jobb szélen. Egyik támadóposzt sem jelent problémát számára. Nyilvánvalóan ő is versenyben van a kezdésért. Megérdemelte.

Arról, hogy szerinte a Stuttgart trénere, Sebastian Hoeneß egy napon a Bayern edzője lehet-e: Ugye nem gondolja, hogy ezen a sajtótájékoztatón fogok találgatni a lehetséges utódom kilétéről? Most én vagyok a vezetőedző. Ki tudja, meddig. Nem számít, én mit gondolok erről a kérdésről. Lenyűgözően játszik a Stuttgart, ezen pedig meglátszik Sebastian és a stábja keze nyoma.

Arról, hogy mégis terveznek-e edzőtábort januárban: Jelenleg is tervezési fázisban vagyunk. A Hoffenheim (január 12.) utáni hetet szeretnénk felhasználni. Portugália és Marokkó a két célpont.

A segédedzőjével, Anthony Barryvel kapcsolatos pletykákról: Nem igazak. Elfelejthetik a dolgot.

„Kane beteg, de Ligt leülhet a padra, Müller kezdhet” | Sajtótájékoztató: Bayern-Stuttgart
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Az utolsó hazai meccsünk, egy igazi rangadó következik | Beharangozó: Bayern-Stuttgart

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top