Bundesliga

Kane-dupla a hazai évzárón | Bayern 3-0 Stuttgart



A Stuttgartot fogadva búcsúztunk el az Allianz Arena közönségétől a Bundesliga 15. fordulójának zárómeccsén, az utolsó idei hazai találkozón.

A biztos BL-helyen telelő VfB Stuttgart volt a Bayern ellenfele, az élvonalban a 109. alkalommal. A kimaradók listája a legutóbbi, Manchester United elleni mérkőzéshez képest tovább nőtt: Kingsley Coman hetekre kidőlt vádliizma meghúzódása miatt, és ugyanígy a vádlija miatt esett ki Noussair Mazraoui is, akinél ráadásul szakadás történt és minden bizonnyal kihagyja a január közepén startoló Afrika-kupát. Továbbá nem volt bevethető Serge Gnabry, Bouna Sarr és Tarek Buchmann sem.

Thomas Tuchel egy sohasem látott kezdőt volt kénytelen a pályára állítani: Neuer – Davies, Kim, Upamecano, Laimer- Guerreiro, Pavlović – Sané, Musiala, Müller – Kane. A Joshua Kimmich-Leon Goretzka középpályás duó betegsége miatt Raphaël Guerreiro és a ligában először startoló Aleksandr Pavlović kellett, hogy pályára lépjen. A megsérült Mazraouit Konrad Laimer, Comant pedig Thomas Müller váltotta a legutóbbi felálláshoz képest. Az ellenfél kezdőjében helyet kapott a müncheniek kölcsönben lévő kapusa, Alexander Nübel is.



Liveticker: FC Bayern vs. Stuttgart - Bundesliga 23/24

Sané a 8. bajnoki asszisztjával kezdett nyitott.

Az előzetesen kemény ellenfél képét festő stuttgarti csapat ellen perfektül kezdett a Bayern: már a második percben betalált Harry Kane, méghozzá Leroy Sané gólpasszából. Müller ívelése után Nübel szaladt ki rosszul, így tudott helyzetbe kerülni Leroy, Harrynek pedig már könnyű dolga volt. A játékosokon látszott a bizonyítási vágy a legutóbbi bajnoki (1-5) után. Magas intenzitás és tempó jellemezte a játékrész első felét, leginkább bajor dominanciával.

Joshua Vagnoman kezezése miatt a Bayern jöhetett szabadrúgással a 24. percben, aminek köszönhetően Kim Mindzse talált be fejjel Pavlović beadásából. Sajnos az öröm nem tartott sokáig, mivel a találatot VAR-vizsgálat után, les címén visszavonták (a hírek szerint úgy, hogy a videóbírós rendszer meghibásodott, ezért a pályán hozott ítélet volt a mérvadó).

A 29. percben egy pár másodperc alatt végig vitt kontratámadás végén Sané lőtt kapura, de Nübel hatalmasat védett. A 31. percben Musiala cselezte volna át magát Maximilian Mittelstädton, de a védő csak szabálytalanul tudta szerelni. Az eset után Sané lőhetett szabadot, amit Nübel ismét hárítani tudott.

Ezután nemsokkal Kane került ziccerbe egy labdaszerzést követően, de ő sem tudott eléggé higgadt maradni és ismét Nübelnél kötött ki a labda. A félidő legvégén még érkezett Thomas Müller, aki első ránézésre remekül helyezkedett, majd legendához méltó módon lőtte be csapata második gólját, azonbanezt a találatot is visszavonták les miatt. Egygólos előnnyel mentünk a szünetre.



Video highlights: Bayern 3-0 VfB Stuttgart, Bundesliga Matchday 15

Müller jól játszott, de a gólját sajnos les miatt elvették.

Az eseménydús első félidő után a második játékrész is hasonlóan kezdődött. Az agresszív támadójáték az 54. percben meg is hozta az eredményét, amikor Pavlović Alphonso Davies által kiharcolt szabadrúgását Kane tudta értékesíteni. A rekordigazolás ezzel már 20. gólját szerezte a bajnokságban, ezt Kim Mindzse fejese után.

A 63. percben már nem volt ellenszere a vendégek védelmének a kemény védőmunkát bemutató Kim ellen, aki a pontrúgásoknál remeklő Pavlović szögletéből talált be fejjel. A dél-koreai védőnek ez volt az első találata a Bayern színeiben, a fiatal német középpályás pedig második asszisztját jegyezte a szezonban. A harmadik gólt követően kissé leült a mérkőzés, de gyönyörű cseleket láthattunk például Jamal Musiala vagy Müller jóvoltából.

A 77. percben a vendégeknél csereként pályára lépett az egykori Bayern játékos, Jeong Woo-Yeong is. Tuchel csak a 83. percben döntött úgy, hogy beveti a cserejátékosait is. Musiala helyére Mathys Tel, Müller helyett pedig Eric Maxim Choupo-Moting érkezett. A 89. percben egy semmiből jött Davies sérülés miatt Frans Krätzig is kapott pár percet, hogy megmutassa magát.

A cserék után igazán említésre méltó momentum nem történt a mérkőzésen, így 3-0-ás végeredménnyel zártuk az évet az otthonunkban.



Liveticker: FC Bayern vs. Stuttgart - Bundesliga 23/24

Remélhetőleg nem komoly Davies sérülése.

A havazás miatt eltolt Union elleni meccs és a frankfurti blama miatt már viszonylag hosszú ideje várhattunk egy ilyen teljesítményre a csapattól a bajnokságban, a mostani teljesítményt látva pedig egy bajor érzelmű szurkoló sem maradhatott elégedetlen. Jó érzés leírni, hogy végre a helyzetkihasználással sem adódtak problémák és kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót olyan jó formában teljesítő támadók ellen mint Serhou Guirassy vagy Deniz Undav.

A következő állomás tehát az idei év utolsó mérkőzése lesz, a Wolfsburg otthonában, szerda este. Mivel a Leverkusen nyerni tudott a Frankfurt ellen, így bármi történjen, biztosan őszi bajnokok lesznek. Ezt nagyban köszönhetik a zord müncheni időjárásnak is. A mostani mérkőzés jegyzőkönyvét erre a linkre kattintva megtaláljátok, a gólokat tartalmazó videót pedig lentebb láthatjátok. Hajrá, Bayern!

Kane-dupla a hazai évzárón | Bayern 3-0 Stuttgart
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: 2023 utolsó meccse | Beharangozó: Wolfsburg-Bayern – bayernszektor.hu

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top