Interjúk és nyilatkozatok

Sané: Pont akkor jön a hiba, ha túl feszültek vagyunk

Leroy Sané a Bayern München hivatalos oldalának adott interjút.

Két hét múlva már 28. születésnapját fogja ünnepelni a német rekordbajnok kulcsembere, Leroy Sané. Konrad Laimer mellett ő az egyetlen játékos, aki eddig minden egyes mérkőzésen, tehát összesen 24 találkozón játszott ebben a szezonban. És kiváló számai is vannak: 9 gólt és 9 gólpasszt szerzett eddig, az pedig már most elmondható, hogy ez a legjobb idénye bajor mezben.

A formájáról, a jelenlegi tréneréről és korábbi edzőiről, a Harry Kane-nel közös kapcsolatáról és a 2024-es Európa-bajnokságról is beszélt legutóbbi interjújában, amit a klub hivatalos weboldala készített vele.



Interview with Leroy Sané in Bayern magazine: Leroy Sané: There's still storage space

Egyre többször látjuk mosolyogni őt.

Arról, hogy a sportigazgató, Christoph Freund szerint a legjobb Sanét látjuk jelenleg: Volt egy nagyszerű felkészülésem Thomas Tuchel kezei alatt. Minden jól alakult, a dolgok pedig egymásból következtek. Egyre magabiztosabb lettem és ha sok önbizalma van az embernek, akkor általában jobban alakulnak a dolgok. A csalódást keltő 2022-es világbajnokság és a negyeddöntős Bajnokok Ligája-búcsú extra motivációként hatott rám, hogy ezt az idényt a sikeresebbé tegyem. Boldog vagyok a közelmúltbeli teljesítményeimmel, de nem akarok szuperlatívuszokban beszélni magamról. Mindenesetre megpróbálok biztosra menni, hogy a szezon végéig kitart ez a forma. A Bayern Münchenben érzett nyomás túl magas ahhoz, hogy teljesen elégedett legyen az ember, ráadásul még nagyon messze van az idény vége. Eddig egész jól ment nekem, de ott akarok lenni akkor is, amikor a kulcsfontosságú időszakot éljük át a Bajnokok Ligájában és a bajnokság tavaszi szakaszában.

Arról, hogy hogyan lehet kezelni a folyamatos nagy nyomást: Ki kell zárni. Nekem úgyis megvannak a saját követelményeim magammal szemben. Időnként előfordul, hogy gólt és gólpasszt is szerzek, de ezzel együtt sem vagyok boldog. Nagyon magasak a saját elvárásaim, de mindig teljesíteni akarom őket, akárcsak az edző kéréseit.

A kritikákról: Fontos, hogy nem szabad hagyni, hogy túlságosan befeszülj miattuk. Azokban az időszakokban, amikor sok kritikát kapok, folyamatosan a jó teljesítményre hajtok, illetve arra, hogy még az addiginál is többször nyerjek. Ha túl nagy nyomás alá helyezed magad, akkor keveset tudsz kipréselni magadból. Ezt többször is félreérti a nyilvánosság, majd aztán hirtelen úgy fogalmaznak, hogy nem adunk bele mindent és nem összpontosítunk eléggé. Egy rossz passz pont akkor történik meg, ha túl feszült az ember. Számomra a kritika elsősorban motivációt jelent.



Bayern-Trainer Thomas Tuchel kritisiert hohe Belastung und nimmt Sane in Schutz | Fußball News | Sky Sport

Tuchel alatt sziporkázik Leroy.

Arról, hogy évek óta sokan lazának, „érdekfocistának” és luxusjátékosnak tartják: Így utólag be kell vallanom magamnak, hogy sokszor túl egyszerű célokat tűztem ki magam elé, ezáltal pedig egy tucatnyi dolgot lehetett elmondani rólam. De ebből is lehet tanulni. Az idő múlásával egyre éretteb lesz az ember és kifejleszt magának egy olyan érzéket, amivel képes érezni, hogy mi fog következni a pályán kívülről.

Arról, hogy miben változott, mióta 2020-ban megérkezett a Bayernhez: Sok mindenben kiforrottabb lettem. Akkor csak 24 voltam, januárban pedig már 28 leszek. Szerintem minden ember keresztülmegy egy ilyen fejlődésen. Sok hullámhegy és hullámvölgy tarkította a pályafutásomat, de arra mindig is képes voltam, hogy tanuljak az utóbbiakból. És ez idő alatt két gyermek édesapja is lettem, ami megint csak érettebbé teszi az embert.

Arról, hogy miben más Thomas Tuchel Pep Guardiolához képest: Thomas Tuchel egészen biztosan a világ legjobb edzői közt van, akárcsak Pep Guardiola. Mindkettőjük sikerei magukért beszélnek. Még mindig nagyon hálás vagyok Pepnek mindenért, de annak is örülök, hogy jelenleg is egy hasonlóan szenvedélyes, top szintű edzővel dolgozhatok Thomas Tuchel személyében.

Arról, hogy korábban úgy fogalmazott, hogy Guardiola újraprogramozta őt, és hogy van-e még még Tuchel számára: Persze (nevet). Minden edzőtől sokat lehet tanulni. Így volt ez Hansi Flick és Julian Nagelsmann esetében is.



Leroy Sané: Enjoying life and at his best for Bayern Munich | Bundesliga

Már több alkalommal is előfordult, hogy egymást készítette elő ez a két spíler.

A Kane-nel közös kapcsolatáról: Hamar világossá vált bennem hogy Harry nagyon illik hozzám. Már az első közös meccsünk előtt éreztem ezt. Közelről figyeltem a karrierjét és játszottam is ellene a Premier League-ben. Régóta a világ legjobb középcsatárai közt van és elképesztően érzi a futballt.

Pontosan tudja, hogy mit fogok csinálni a pályán és ez visszafelé is ugyanígy van. De nagyon kedvelem őt úgy is, mint ember.

Arról, hogy mik a céljai 2024-re: Az, hogy a lehető legtöbb trófeát elhódítsuk és hogy kivegyem a részem a sikerekből. És ott van a nyári hazai EB, amit szintén nagyon várok már.

Az Európa-bajnokságról: Természetesen mindannyian érezzük, hogy még nincs igazán jelen az eufória a szurkolóink körében. Érthető okokból. Mindent meg akarunk tenni azért, hogy hasonló sikereket érjünk el, mint 2006-ban, amikor szintén nem volt valami jó a tornát megelőző időszakunk. Biztos vagyok benne, hogy az első csoportmeccsre megjön ez a bizonyos eufória. Az a csapat feladata, hogy jól kezdje a tornát, hogy aztán a drukkereink átsegítsenek minket a meccseken. Először is a pozitív kezdés a fontos. Nem szabad az elődöntőre vagy a fináléra gondolni. Meccsről meccsre kell vennünk az akadályokat. Ezt csakis így lehet.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top