Felkészülési meccsek

Az akadémisták nagy meccse volt ez | Basel 1-1 Bayern



Észak-Svájcban, Basel városában rendezték a Bayern München egyetlen téli barátságos meccsét. A 20-szoros helyi bajnoki FC Basel 1893 volt a vendéglátó.

A német rekordbajnok az idei első mérkőzésén hosszú kihagyólistával készült: Kim Mindzse, Serge Gnabry, Noussair Mazraoui, Konrad Laimer és Bouna Sarr sem volt bevethető. Thomas Tuchel nem sokat változtatott a 2023-as év utolsó, Wolfsburg elleni kezdőjéhez képest.

Neuer – Davies, Upamecano, de Ligt, Kimmich – Guerreiro, Pavlović – Sané, Musiala, Müller – Kane. Mivel minden jobb oldali védőnk sérült, Joshua Kimmichnek ott kellett játszania kényszerből. Matthijs de Ligt pedig a Saarbrücken elleni csúnyán sikerült kupameccs után startolt újra.



FC Bayern München: Testspiel des FCB beim FC Basel JETZT im Liveticker - 1:1

Kane 67 percig volt a pályán.

A svájci bajnokságban pocsék összmérleggel rendelkező Basel beparkolta a buszt, a Bayernnek pedig kevés nagy ziccere volt. Harry Kane rögtön a második percben veszélyeztetett, de a Bundesliga-rutinnal rendelkező Marwin Hitz ügyesen paskolta ki távoli emelését.

A 16. percben Thomas Müller kapott remek hossuú indítást és még valahogyan a kapura tudta irányítani a labdát az ötösnél, de Hitz ismét résen volt. Pár pillanattal később Alphonso Davies beadását Kane lőtte a kapu mellé közvetlen közelről. Az angol klasszis kevésszer volt játékban.

A labdabirtoklási arány 78%-os volt a bajorok javára, de a svájciak védelmének feltörése nem ment nekik. Jamal Musiala remekül cselezgetett, de az ő és az ezúttal is nagy önbizalommal focizó Aleksandar Pavlović jó játéka ellenére nem tudtunk előnybe kerülni. Az iramra nem lehetett panasz.



Image

Így örültek Aséko Nkili góljának a társak.

A második félidő elején azonnal hármat cserélt Tuchel: a kapuba Sven Ulreich, a védelem közepére Leon Goretzka, Müller helyére pedig Kingsley Coman érkezett. Goretzka gyengén teljesített a hátvédsorban, miután rákapcsolt a Basel.

A fiatal argentin, Juan Gauto emelte át Ullét kiválóan az 59. percben, megszerezve a vezetést a Baselnek. Tuchel aztán rögtön be is hozta az első adag akadémistát: a 18 éves Noël Aséko Nkili és Lovro Zvonarek érkezett a védekező, illetve támadó középpályára, de Eric Maxim Choupo-Moting és Mathys Tel is játékra jelentkezett.

Azonnal érezhető volt a dinamikusság a srácokban. Zvonarek végig veszélyt jelentett, amíg a pályán volt. A támadások nagy része pedig Matson ment át. A 70. percben Aséko Nkili elé pattant a labda egy szöglet után és a „gyengébbik” bal lábával szép átlövésgólt szerzett.



FC Bayern: Testspiel gegen den FC Basel im Live-Ticker – No-Name trifft | Sport | BILD.de

7 fok volt Baselben.

Nem volt még vége az izgalmaknak: a 78. percben Tel kapott labdát. Előbb Mirko Salvi kapusba, majd laposan a kapu mellé lőtt. Ekkor már az ismerős arcnak számító Frans Krätzig és a két méter magas középhátvéd, Benedikt Wimmer is a pályán volt, akárcsak Adam Aznou.

A 83. percben a nagyon aktív Zvonarek cselezte magát lövőhelyzetig, de látványos tekerése a kapufáról kifelé pattant. Ez volt az utolsó nagy helyzet. Ulreichnek még résen kellett lennie Goretzka bizonytalanságánál, a végeredmény pedig maradt 1-1.

Összességében a célnak megfelelően zajlott a találkozó: a kezdőjátékosok meccsritmusba kerültek, a fiatalok pedig villoghattak. Minden keretbe nevezett játékos pályára lépett, kivéve az U17-es világbajnok Maxi Hennig. A folytatás január 12-én, a Hoffeneim elleni hazai bajnokin jön, akkor már élesben.

Az akadémisták nagy meccse volt ez | Basel 1-1 Bayern
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Az új Davies? | Kik a Basel ellen bemutatkozó fiatalok?

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top