Bundesliga

A Császár büszke lehet | Bayern 3-0 Hoffenheim



A Bundesliga 17. fordulójában, a Hinrunde utolsó mérkőzésén a TSG Hoffenheim csapatát fogadták kedvenceink.

Több okból is különleges volt az új év első fordulójának nyitómeccse, hiszen az ünnepi időszak után, 23 nap kihagyást követően játszott újra tétmeccset a müncheni alakulat. A másik, sokkal szomorúbb apropó pedig a nemrég elhunyt Franz Beckenbauerre való érzelmes megemlékezés volt, melyet olyan gesztusok reprezentáltak, mint például a játékosok mezén elhelyezett Danke Franz felirat.

A játékoskeret szempontjából is érdekes helyzet alakult ki, hiszen Kim Mindzse és Noussair Mazraoui már Dél-Koreával és Marokkóval készült a hamarosan kezdődő Ázsia- és Afrika-kupára. Mellettük Bouna Sarr és Serge Gnabry sem volt bevethető, utóbbi még legalább egy hónapig nem is lesz.

Így Thomas Tuchel túl sok változást nem is alkalmazott a Wolfsburg elleni utolsó kezdőhöz képest: a hazáját képviselő Kim helyét a sérülésből nemrég visszatérő Matthijs de Ligt vette át, míg a középpályán Rapha Guerreiro mellett ezúttal nem a fiatal Aleks Pavlović, hanem Joshua Kimmich kezdett. A napokban leigazolt Eric Dier még nem lépett pályára a mérkőzésen és egyenlőre a keretben sem volt.

Kezdő: Neuer – Davies, de Ligt, Upamecano, Laimer – Guerreiro, Kimmich- Sané, Müller, Musiala – Kane

Cserék: Coman (Müller, 73′), Tel (Sané, 73′), Goretzka (Guerreiro, 77′) Pavlović (Laimer, 77′), Choupo-Moting (Musiala, 87′)



Bundesliga | Le Bayern Munich domine Hoffenheim avec un doublé de Musiala et un but de Kane - Eurosport

Jamal első találata.

A mérkőzés egy gyászszünettel kezdődött a Császár emlékére. A stadionban jelen voltak a Bayern legendái, Sepp Maier, Paul Breitner, Dieter Hoeneß és természetesen Karl-Heinz Rummenigge, valamint Uli Hoeneß is. A DFL döntése alapján a két klub játékosai fekete karszalagokat viseltek a mérkőzésen.

A kezdő sípszót követő percekben megfontolt játék következett mindkét fél részéről. A csapatoknak időre volt szüksége, hogy igazán felvegyék a ritmust. A mérkőzés aztán szépen lassan kezdett úgy alakulni, ahogy azt előzetesen várni lehetett: a Bayern támadásépítéseire a vendégek kontrákkal próbáltak válaszolni. A 18. percben Sané passzát követően Jamal Musiala lőtte ki a hosszú kapufát nehéz szögből, ami azt jelentette, hogy a fiatal német szerezte a bajorok 50. gólját a szezonban. A szokásos zene helyett ezúttal a Beckenbauer által énekelt Gute Freunde… című dalt játszották.

A 30. percben Stach előtt adódott a kék mezesek addigi legnagyobb lehetősége, de igen rosszul találta el a labdát, mely végül meg sem közelítette a kaput. Pár perccel később Guerreiro bombázott közelről Oliver Baumannba. A másik oldalon pedig Andrej Kramarić próbálkozott, de pontosan Manuel Neuer kezébe lőtt. A 42. percben Grischa Prömel sárgult be, miután csúnyán megtaposta a labdáért küzdő Thomas Müllert.

A Bayern játékbeli fölénye akkora volt, mintha eggyel többen lettek volna a pályán. Egy remek, domináns első félidőt láthattunk. A hoffenheimi kontratámadások nem tudtak igazán komoly veszélyt jelenteni a bajor kapura.



FC Bayern Munich - Club details - Football - Eurosport

Csapat.

A második játékrészre is hasonló elánnal futottak ki kedvenceink. A 49. percben Musiala járt nagyon közel a második góljához, de végül Stanley Nsoki szerelte egy büntetőgyanús mozdulattal. Az 55. percben Sané eresztett el egy gyengére sikeredett lövést, amit Baumann könnyedén csípett el. Majd rögtön utána már be is talált Harry Kane passzából, egy hatalmas Florian Grillitsch-hiba után. A gólt azonban les miatt rögtön vissza is fújták.

Musiala nem sokkal később újra a duplázás közelébe került, amikor kb. 25 méterről kilőtte a jobb oldali kapufát. A kipattanó labdával Thomas Müller már nem tudott mit kezdeni. A 63. percben az 500. Bayernes mérkőzését játszó Neuernek kellett egy hatalmasat védenie Maximilian Beier fejesét követően. A klasszis hálóőr kicsit később a rá ziccerben érkező Kramarić lövését is hárítani tudta. Beier ezután pár percben belül a harmadik hatalmas vendég lehetőséget puskázta el, amikor remek helyzetből csak a felsőlécet találta el.

Egy csodálatos összjáték végén aztán a 70. percben ismét Sané és Musiala párosa nullázta le a Hoffeinheim védelmét. Ezzel már tényleg sikerült dupláznia Bambinak. A 74. percben Grischa Prömel kapott pirosat, amiért csúnyán beleszállt Mathys Telbe. A fiatal francia után a másik nagy tehetség, Aleksandar Pavlović is lehetőséget kapott Konrad Laimert váltva. Kimmich pedig visszalépett a jobbhátvédnek.

A 85. percben Kane fejelte mellé addigi legnagyobb lehetőségét, de a 91. percben betalált, a bajorok harmadik találatát szerezve. Ezzel pedig beállította Robert Lewandowski 22 gólos rekordját az őszi félszezonban szerzett gólokat nézve.



Jamal Musiala is magic! Attacking midfielder bags brace and Harry Kane scores as Bayern Munich cruise past Hoffenheim on emotional evening | Goal.com English Saudi Arabia

A kötelező HurriKane gól sem maradt el.

Franz Beckenbauer azaz a Kaiser büszkén nézhette fentről csapatát, hiszen méltó teljesítménnyel adóztak az emlékének. A meccs igazán a második játékrészben teljesedett ki, ami pörgősre és eseménydúsra sikeredett. Jamal Musiala a visszafogottabb őszi félszezonja után ezzel a teljesítménnyel okot adott a bizakodásra, hogy egy kiváló tavasz előtt áll. Harry Kane-re pedig továbbra sincsenek szavak.

Folytatás jövő hét vasárnap a Werder Bremen ellen, ismét hazai pályán. A mostani mérkőzés jegyzőkönyvét erre a linkre kattintva megtaláljátok, a gólokat tartalmazó videót pedig lentebb láthatjátok. Hajrá, Bayern!

A Császár büszke lehet | Bayern 3-0 Hoffenheim
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top