Bundesliga

„Milyen jobbhátvéd kell? Fiatal, jóképű és sikeres!” | Sajtótájékoztató: Bayern-Werder



A Werder Bremen elleni Bundesliga-mérkőzés előtt Thomas Tuchel nyilatkozott a sajtónak.

A Rückrundét nyitó 18. forduló utolsó előtti, vasárnap dél után fél 4-től kezdődő összecsapásán a hétvégét megelőzően a 13. helyen álló brémaiak utaznak az Allianz Arenába. Tuchel csapata az előző fordulóban 3-0-ra nyert, ezen a találkozón pedig folytatni szeretné a hárommeccses győzelmi sorozatot.



A kerethelyzetről: Matthijs de Ligt rendben van, játékra kész. Ha semmi váratlan nem történik, akkor Dayot Upamecano és ő kezd majd középen. Nem kell aggódni. Eric Diernek megszületett a gyermeke és már bevethető. Talán kaphat is majd néhány percet.

A meccsről: A három pont a cél. Minden tőlünk telhetőt megteszünk a győzelemért. Klasszikus párosításról van szó. Számomra az egyik legjobban várt meccsek között volt már gyerekkoromban is. A Werder Bremennek nagyon különleges stílusa van, folyton támad. Ugyanolyan ötvédős rendszerre számítunk tőlük, mint amivel a Hoffenheim állt fel.

A portugáliai edzőtáborról: Jól éreztük magunkat, még ha ez nem is számított egy klasszikus edzőtábornak. Ami jó volt, hogy sütött a nap és az edzések után is együtt töltöttük az időt. Ha négy napig együtt van egy csapat, akkor magától értetődő, hogy együtt is fejlődik. Az edzéseket nagyon magas szinten teljesítették a srácok, most pedig itt az ideje, hogy ezt a szintet a pályán is lássuk tőlük.

Image

A jobbhátvéd posztra kinézett átigazolási célpontokról: Mindig a játékos által kínált teljes csomagot nézünk. Mi a fontos? Hogy fiatal, jóképű és sikeres legyen! (Nevet.) Trükkös helyzetben vagyunk, hiszen minden klub meg szeretné erősíteni a keretét. Nem mondok konkrét neveket, hiszen nem szeretném, hogy mások a mi játékosainkról beszéljenek. Ha nem jönnek össze a terveink, akkor a jelenlegi kerettel hajtunk tovább a kitűzött céljaink felé.

Matthijs de Ligt helyzetéről: Matthijs a szezon legelején sérülten érkezett meg hozzánk a válogatottjától. Túl hamar raktuk be őt a kezdőbe, majd csúnyán megsérült, a védővonalban pedig onnantól kezdve Kim Mindzse és Upa játszott. Természetesen hosszútávon tervezünk vele. Neki is meg kell küzdenie a helyéért, mint mindenki másnak. Klasszis játékos, nagyszerű karakter.

Leroy Sanéról: A Manchester Citynél messze a legjobb szezonját a bal szélen játszotta, hiszen onnan indulva többször tudott betörni a tizenhatoson belülre. De az ellenféltől függően minden meccsen tudjuk cserélgetni, ki melyik szélen játszik. Persze az is fontos szempont, hogy ezzel a felállással Kingsley Coman gyakorlatilag szélső védőt tud játszani a jobb oldalon, ha nincs nála a labda.

„Milyen jobbhátvéd kell? Fiatal, jóképű és sikeres!” | Sajtótájékoztató: Bayern-Werder
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: A brémai vendégeket fogadjuk | Beharangozó: Bayern-Werder

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top