Bundesliga

„Rengetegen szurkolnak ellenünk” | Sajtótájékoztató: Leverkusen-Bayern



A Bayer Leverkusen elleni bajnoki rangadó előtt Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót.

Az előző héten betegség miatt nem ült le a riporterek elé a vezetőedző, most viszont már teljesen egészségesen válaszolgatott a kérdésekre. Rangadót rangadó hátán kell megvívnia a Bayern Münchennek: legutóbb az ősi rivális Borussia Mönchengladbachot sikerült megverni 3-1-re, most pedig egymás után érkezik a Leverkusen és a Lazio csapata, két különbözősorozatban. A várva várt meccset szombaton 18 óra 30 perctől rendezik.



Image

A kerethelyzetről: Phonzy sajnos nem játszhat, hiszen sérült és még nem tudott kint lenni az edzőpályán. Manu ma megpróbálja a kapusedzést. Egészen a meccs előtti óráig adunk neki időt. Aztán majd meglátjuk, hogy végül ő vagy Ulle kezd a kapuban. Joshua, Mindzse és Upa ott lesz a keretben, ha semmi váratlan nem történik.

Joshua Kimmichről és Dayot Upamecanóról: Joshtól nem kell várni a jelzést, ő mindig készen áll. Elképesztő ez a hozzáállás a részéről, de Upáé is hasonló. Őt azért illeti dicséret, mert sokat fejlődött fejben. Maguk mögött hagyták a teljes rehabilitációs programot.

A kritikákról: Az elmúlt évek egyik legjobb bajnoki félszezonját produkáltuk. Egyszerűen nem értem, egyes emberek miért nem örülnek ennek a ténynek. Részemről nem várható el minden meccsen egy olyan teljesítmény, mint amit a Dortmund elleni 4-0 során mutattunk.

A meccsről: Nagyon hálás vagyok azért, hogy lehetőségem van befolyásolni a dolgokat. Egy látványosnak ígérkező hét áll előttünk. De szerintem még mindig a korai részében vagyunk a szezonnak. Egy leverkuseni sikerrel előnyre tennénk szert, de nem lenne vége a bajnokságnak. Az is a cél, hogy kihajtsuk magunkat és az ellenfelet, mindezt az első másodperctől egészen a lefújásig. Hozzászoktunk, hogy sérültjeink vannak. De mindent ki kell adnunk magunkból és bizonyítanunk kell.

Az ellenfélről: 30 csapat próbálta meg őket megverni a szezonban, egynek sem sikerült. Minden pontjukat megérdemelték. Konzisztensek és eddig szinte mindent kihoztak magukból. Az általuk kiépített sorozat lenyűgöző, de mi csak két ponttal vagyunk lemaradva tőlük. Ez a meccs egy hatalmas lehetőség számunkra. A győzelemért utazunk hozzájuk, készen állunk a mérkőzésre. A Leverkusennek remek idénye van, nekünk pedig még van hová fejlődnünk.



Image

A Leverkusen stílusáról: Öt mélyen helyezkedő játékossal állnak fel a támadásépítések során. Ha mi megyünk a kapujuk felé, azt nagyon szorosan és egymáshoz közel kell tennünk. Ők támadnak a leghatékonyabban a betömörülten védekező ellenfelekkel szemben. Klasszikus 3-4-2-1-ben játszanak. Viszont csak az számít, hogy mi történik este fél hét után. Nem szabad, hogy ezeknek az elemzéseknek a csapdájába essünk. Kellően harapósnak kell lennünk.

Xabi Alonsóról: Rendkívül fontos alapja ő a csapatnak. A klubvezetés remekül rakta össze a csapatot, az edző kézlenyomata pedig jól érzékelhető. Le a kalappal előtte! Viszont ezek a tények nem fogják megváltoztatni a hozzáállásunkat. A Leverkusen jelzésértékű győzelmet akar aratni. Nekünk is ez a célunk. A kérdés csak az, hogy ki akarja jobban.

Jamal Musiala és Florian Wirtz párharcáról: Hasonló poszton fociznak, de különböző stílusú játékosok. Persze meg tudom érteni, hogy összehasonlítják őket. Mindketten zseniálisan cseleznek és kulcsemberei a csapatuknak. Különleges figyelem övezi őket.

Arról, hogy a legtöbb néző a Leverkusen sikeréért szurkol: A rengeteg semleges szurkoló ellen focizunk, akik a Leverkusen bajnoki címét akarják. És hogy kikért játszunk? A saját elvárásainkért és a trófeáért. Az ilyen típusú helyzetek mindig is jelen voltak a sport világában. A teniszben ott van például Roger Federer, aki mindig is az ellene drukkoló nézőkkel versenyzett. Félreértés ne essék, mi is rengeteg hangos fanra számíthatunk. A semleges nézőknek szükségük van az ilyen típusú izgalmakra. Jót tesz a ligának ez a verseny. Több veszítenivalónk van, mint az ellenfélnek, de a játékosaink már hozzászoktak ehhez az érzéshez.

„Rengetegen szurkolnak ellenünk” | Sajtótájékoztató: Leverkusen-Bayern
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Rekordrangadó | Beharangozó: Leverkusen-Bayern

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top