Bajnokok Ligája

Mit kapnak a bajor fanok Valentin-napra? | Beharangozó: Lazio-Bayern



A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján a Lazio fogadja a Bayern Münchent.

Imádjuk a BL himnuszát, szerda este pedig újra meghallgathatjuk, ráadásul élesben. A szerelmesek napján találkozik egymással Róma kék és München piros képviselője. A bajorok folytatnák az előző idényekben látott sormintát: veretlen csoportkör után szeretnének újra a negyeddöntőbe jutni, ahonnan – az előző években látottaktól eltérően – még tovább szeretnének menni. A Bundesligában ugyanis ötpontos hátrányba kerültek, a szezont pedig sokak szerint csak a nagyfülű trófeával lehet megmenteni.

Persze lépésről lépésre kell haladni, hiszen Róma sem egy nap alatt épült fel… Na, most hogy ezt a poént is eljátszottuk, lássuk mi várható a két szembenálló gárda történetének harmadik összecsapása előtt!



Choupo gólt jegyzett a 2021-es párharcban.

Helyzetjelentés

A Leverkusen elleni kudarc óta még nagyobbá váltak a kérdőjelek Thomas Tuchel állása körül. Ezt az az érdekes szituáció is tetézi, hogy míg az edző úgy nyilatkozott a keddi sajtótájékoztatóján, hogy Matthijs de Ligt hátával voltak problémák, a játékos maga teljesen fittként jellemezte az állapotát, amikor még Leverkusenben kérdezték őt. Jó kérdés, a holland bekerül-e a kezdőbe. Szívünk szerint igent mondanánk, de az előzetes várakozások alapján nemleges a válasz.

Akit a leginkább a kezdőbe lehet várni a leverkuseni felálláshoz képest, az Thomas Müller, aki a tapasztalatával segíthet ezen a fontos találkozón. Joshua Kimmich is visszatérhet a Startelfbe. Csak az a kérdés, hogy Leon Goretzka vagy Aleksandar Pavlović kárára.

A 2021-es összecsapásokon Jamal Musiala és Eric Maxim Choupo-Moting is betalált. Előbbi azért fontosabb szerepben játszhat, mint a kameruni, ugyanakkor a szezonban láthattuk, hogy az edző Csupót sem félti a kezdőcsapattól. Szerencsére egyre kevesebb a sérült, ezzel együtt pedig egyre nagyobb a választási lehetőség a rengeteg bírálatot kapó vezetőedző előtt.



Kapusgól mentette meg a Laziót, ez csupán a második ilyen BL-találat

Az az érdekes helyzet van, hogy az ősszel az Atlético Madrid ellen gólt fejelő Ivan Provedelnek több találata van ebben a BL-szezonban, mint Thomas Müllernek.

Az ellenfél

Mi a közös Thomas Tuchelben és Maurizio Sarriban, a Lazio mesterében? Mindketten voltak a Chelsea edzői (ki kisebb, ki nagyobb sikerekkel) és mindkettőjük kritikák kereszttüzében áll csapata hazai ligateljesítménye miatt. Nyilván a fővárosiaknál kisebbek az elvárások, mint a német rekordbajnoknál, de a fanatikusságukról híres Lazio-drukkerek biztosan jobb játékot várnak el a jelenlegitől.

Az égszínkékek nyolcadikak a Serie A-ban, az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy elég szoros a verseny a Bajnokok Ligája-helyekért. A klub korábban egyszer, 2000-ben jutott be az európai királytorna negyeddöntőjébe. Három éve pont a Bayern állította meg őket attól, hogy megismételjék ezt a tettet, úgyhogy az a néhány arc, aki akkor is ott volt, most szeretne revansot venni.

Mint például Ciro Immobile, az egyesület történetének legjobb góllövője (205 találattal), aki egy hét múlva lesz 34 éves. Ő a házi gólkirály ebben a szezonban is. Igaz, már nem olyan a termése, mint régen, hiszen mindössze hatszor talált be nyár óta.



Dayot Upamecano kezdésére nagyobb az esély, de mi egyszerűen nem tippelhetünk máshogy, mint de Ligttel.

Hol lehet nézni?

A meccset az M4 Sport csatornája élőben közvetíti.

Hiányzók

Lazio: kérdéses Patric (vállsérülés), Rovella (ismeretlen ok) és Zaccagni (lábujjsérülés)

Bayern: Davies (térdsérülés), Coman (térdsérülés), Gnabry (csípősérülés), Laimer (vádlisérülés), Sarr (térdsérülés) és Peretz (térdsérülés)

Előzetes kezdőcsapatok

Lazio: Provedel – Hysaj, Mario Gila, Romagnoli, Marušić – Vecino, Guendouzi – Felipe Anderson, Luis Alberto, Isaksen – Immobile

Bayern: Neuer – Guerreiro, Kim, de Ligt, Mazraoui – Goretzka, Kimmich – Musiala, Müller, Sané – Kane

Tipp

Végre összekapják magukat a srácok és már az odavágón eldöntik a párharcot: 4-0 ide!

Tuchel és Manuel Neuer teljes interjúját az alábbi hivatkozásra kattintva olvashatjátok el!

„De Ligtnek fájdalmai voltak, azért nem kezdett” | Sajtótájékoztató: Lazio-Bayern

Mit kapnak a bajor fanok Valentin-napra? | Beharangozó: Lazio-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top