Bundesliga

„Csalódtam magamban” | Sajtótájékoztató: Bayern-Lipcse



Thomas Tuchel a Lipcse elleni bajnoki rangadó előtt tartott sajtótájékoztatót.

A Bundesliga 23. fordulójára már úgy fordul rá a Bayern München, hogy biztossá vált, nyártól már nem Thomas Tuchel lesz a csapat vezetőedzője. A srácok a péntek délutáni helyzet szerint nyolcpontos lemaradásban vannak a második helyen. A tréner számára azért is lesz fontos ez a mérkőzés, mert sajtóhírek szerint egy Lipcse elleni vereség esetén már a szezon közben is meneszthetik őt.

Mutatjuk, Tuchel miről beszélt a rangadó előtti sajtótájékoztatóján!



Image

„A sérülések miatt a védelem jobb oldaláról hiányozni némi sebesség.”

A kerethelyzetről: Kingsley Coman, Sacha Boey, Noussair Mazraoui, Bouna Sarr, Serge Gnabry és Alphonso Davies mind hiányozni fognak a csapatból. Dayot Upamecano az eltiltását tölti majd, de Konrad Laimer végre visszatér a keretbe.

Joshua Kimmichről: Ő egy nagyon fontos játékos, aki vezére a csapatnak. Ugyanakkor szerintem ő sem volt valami jó formában az előző meccseken. Közösek a céljaink.

A Lipcse elleni meccsről: Nagyon nehéz lesz. A legutóbbi egymás elleni eredményeink is ezt igazolják. A Lipcsének nagy eszköztára van arra, hogy megsebezzen minket. Fizikálisan és fejben is a maximumot kell nyújtanunk. A sérülések miatt a védelem jobb oldaláról hiányozni némi sebesség. Megpróbálunk megoldást találni erre a problémára.

A csapat teljesítményéről: Egyszer sem éreztem azt, hogy valami nagy gond lenne. Az viszont világos, hogy nagy a különbség aközött, ahogyan az edzéseken játszunk és ahogyan a meccseken focizunk.

A jó edzésmunka sosem garantálja, hogy majd élesben is nagyszerűen működjenek a dolgok.

Arról, hogy csalódott-e a játékosokban: Inkább magamban csalódtam és abban, ahogyan játszunk mostanság. A játékosokban személyesen nem csalódtam. Nagyok az elvárásaink velük szemben és próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni belőlük. Még nincs vége a szezonnak. Döntöttünk az idény végéről, de még nem járunk ott. És szerintem ez azt is jelenti, hogy sosem volt szakadék a csapat és köztem, különben most nem ülnék itt.



Image

„Könnyebb lesz így befejezni a szezont.”

A nyári távozásáról: Kedden megbeszéltük, aztán szerdán elmondtuk a döntést a csapatnak. Hogy mi volt az ok? Az, hogy nem vagyunk elégedettek azzal, ahogyan játszunk és a pontmennyiséggel, amit az előző három vereség után a magunkénak tudunk. Nincsen fő bűnös. Ha csak az edző lenne a hibás, akkor most nem ülnék itt. Mindenesetre vállalom a felelősséget. Nem fejlődött úgy a játékunk és nem jöttek úgy az eredmények, ahogyan azt elképzeltem. A vezetőség ismeri a helyzetről végzett pontos elemzésünket. Ez egy nagyon önkritikus analízis, ami nem tartozik a nyilvánosságra.

A távozásáig hátralévő időről: Könnyebb lesz így befejezni a szezont. Azért, mert imádjuk a focit. Nekem sosem számított, hogy a szerződés, amit aláírok, öt évre vagy öt hétre szól. Csak a most számít. Szeretem a munkám és ugyanolyan energiával fogom végezni, mint eddig. Kitisztult a helyzet, ez pedig szabadságot jelent, ami mindig jól jön, ha a játékról és az edzésekről van szó. Minden mérkőzést kieséses meccsként foghatunk fel. Korábban előfordult, hogy ez jó hatással volt egy csapatra.

A szóban forgó szabadságérzetről: Azért is lesz könnyebb ez az időszak, mert egyes döntések hosszútávú következményeivel nem kell annyira foglalkoznom. Ott vannak a játékosokkal kapcsolatos döntések, amik minden klubnál hasonlóan működnek. Egy 18 éves és egy 30 éves játékossal különbözőképpen bánik az ember. Ti (a sajtó) vagytok az elsők, akik Thomas Müller vagy Raphaël Guerreiro esetében különbséget tesztek, ha a padon ülésről van szó. Ha bizonyos játékosokat lecserélünk, két hétig írtok róla, ha viszont Guerreirót vagy valaki mást, akkor meg semmit sem cikkeztek.

Arról, hogy a politikai kifejezéssel élve béna kacsaként tekintenek-e rá és hogy a játékosoknál vesztett-e a tekintélyéből a távozásának híre után: Ha ez lenne, az sokkal többet mondana el a játékosokról, mintsem az én tekintélyemről.



Image

Nemsokára már egy új személy fog itt ülni hétről hétre.

Arról, hogy hiba volt-e aláírnia a Bayernnél: Nincs értelme visszatekinteni. Annak idején kaptam egy telefonhívást és 48 óra alatt eldöntöttük, hogy belevágunk a dologba, mert magabiztosak voltunk és mert el akartuk vállalni ezt a feladatot. Sok pontot gyűjtöttünk, néhány rekordot is megdöntöttünk. Sokan elfelejtik, mennyire balszerencsések voltunk a sérülések terén. A stáb továbbra is bízik a képességeiben. Nem voltunk arra képesek, hogy folyamatosan magasabb és magasabb szintre juttassuk a csapatot. Ezért válnak el az útjaink nyártól.

Arról, hogy egyesek szerint nem azonosult eléggé a klubbal: Minket aszerint ítélnek meg, hogy a csapat miként játszik és hány pontot gyűjt. Szerintem ha körbe kérdeznek a klubnál, nem találnak sok személyt, akik szerint nem melegedtünk volna össze eléggé a klubbal. Szóval szerintem ez nem igaz.

A saját jövőjéről: Az idény végéig biztosan nem fog semmi sem történni velem. Csak akkor tudok dolgozni, ha 100%-ig a csapatomra koncentrálok. Nagyon magasak az elvárásaim magammal szemben és teljes mértékben a Bayern Münchennek szentelem magam a szezon végéig.

„Csalódtam magamban” | Sajtótájékoztató: Bayern-Lipcse
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Gulácsiék ellen kéne végre nyerni | Beharangozó: Bayern-Lipcse

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top