Bundesliga

Kane-dupla, végre három pont | Bayern 2-1 Lipcse



A RB Leipzig csapata utazott az Allianz Arenába a Bundesliga 23. fordulójában.

A Bayern München 1000. hazai Bundesliga-mérkőzésén a Willi Orbánnal felálló lipcseiek látogattak el Bajorországba. A lehangoló vereségszéria után hatalmas szüksége volt a csapatnak a három pont bezsákolására. Ugyanakkor nem volt túl jó előjel, hogy a kihagyók listáján nyolc név szerepelt.

Annak viszont már örülhettek a müncheni drukkerek, hogy Konrad Laimer ismét a keretben volt. Muszájból Joshua Kimmich kezdett jobbhátvédként, a csípőproblémái után felépülő Aleksandar Pavlović pedig újra a kezdőben játszhatott. Kim Mindzset ezúttal Eric Dier váltotta védelem közepén, Eric Maxim Choupo-Moting helyett pedig Leroy Sané tért vissza a támadósor jobb szélére.

Kezdő: Neuer – Guerreiro, Dier, de Ligt, Kimmich – Goretzka, Pavlović – Musiala, Müller, Sané – Kane

Cserék: Laimer (Müller, 65′), Tel (Sané, 65′), Kim (Pavlović, 81′), Choupo-Moting (Musiala, 84′)



Image

3-3 sárga lap volt a két oldalon.

A Bayern a 4. percben járt először közel a gólszerzéshez, de Harry Kane fejesét Janis Blaswich a kapufára ütötte bravúrral. A bajorok teljes mértékben dominálták a mérkőzés első perceit. A vendégek magukhoz képest kissé passzív játékot választottak  és a müncheni védelem le is kapcsolta a kontrapróbálkozásaikat.

A 20. percben Loïs Openda tört be a tizenhatoson belülre, rajta kívül pedig még Xavi Simons tudott kapura lőni, komoly veszélyt azonban nem jelentettek a vendégek a bajor kapura. Egy taktikus meccs kerekedett a találkozóból. A 34. percben jött a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete, amikor Jamal Musiala passzából Sané robbant be a kapu elé, de túlságosan kisodródott, ezért nem tudta kapura tenni a labdát.

Mindkét fél részéről rendkívül fizikális játékot láthattunk. A 42. percben Thomas Müller fejelése után Kane próbált kapura ollózni, de nem találta el elég erősen a labdát. A 47. percben egy szöglet után a lipcseiek indultak el egy kontrával, de a harciasan védekező Sané visszaért és szerelni tudott. Összességében egy szolid félidőt láthattunk, ahol a Bayern volt a kezdeményezőbb, de sajnos igazán nagy helyzetek képében ez nem nyilvánult meg.



Image

Manu bravúrja.

A második félidőben a Lipcse is aktivizálta magát. Openda durrantott egy hatalmas lövést távolról Manuel Neuer kapujára, de a rutinos hálóőr hárítani tudta azt. Az ezt követő szöglet után Mohamed Simakan veszélyeztetett.

Egy nagyszerű kontratámadásból ugyanakkor a hazaiak tudták megszerezni az első találatot. Jamal Musiala lábáról a vendégek középpályása, Xaver Schlager passzolt az éppen, hogy nem lesen lévő Kane lábára. Az 59. percben Matthijs de Ligt sárgult be, akinek ez volt az ötödik lapja a szezonban, ami azt jelenti, hogy a következő összecsapást biztosan kihagyja majd.

Majd egy perccel később Benjamin Šeško került hatalmas ziccerbe, de Neuer elképesztő mozdulattal hárítani tudott. Ezután egy másik lehetőség is kimaradt a fiatal szlovén lábáról. A 70. percben már nem tudtuk megállítani Šeškót aki Dani Olmo passzából tudott egyenlíteni egy remek lipcsei támadás végén. A 80. percben Kane eresztett meg egy veszélyes fejest Kimmich beadása és Leon Goretzka csúsztatása után, de nem talált kaput.

A 92. percben, amikor már szinte mindenki beletörődött az 1-1-es végeredménybe, egy hatalmas, Diertől érkező félpályás indítás után Choupo-Moting tette Kane elé a labdát, aki klasszishoz méltó módon hatalmas ballábas gólt szerzett.



Image

Talán még mindig nem ez a mérkőzés volt az, amire egy Bayern szurkoló azt mondaná, hogy „ez az én csapatom”, ugyanakkor mindennél fontosabb volt a győzelem és ezáltal a három pont begyűjtése. A Leverkusen még mindig nyolc pont távolságra a tabella élén.

Folytatás jövőhét pénteken a Freiburg ellen, a bajor csapat 2000. Bundesliga-összecsapásán. A mostani meccs jegyzőkönyvét erre a linkre kattintva csekkolhatjátok, a gólokat tartalmazó videót pedig lentebb láthatjátok. Hajrá, Bayern!

 

Kane-dupla, végre három pont | Bayern 2-1 Lipcse
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top