Beharangozó

Ismét egy kiesőjelölttel találkozunk | Beharangozó: Darmstadt-Bayern



A Bundesliga 26. fordulójában a Darmstadt otthonában kell megszereznie a három pontot a Bayern Münchennek.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolása után ismét a Bundesligán van a fókusz. Az Arsenallal majd csak három hét múlva csap össze a Bayern, a Darmstadt viszont már szombat délután 15 óra 30 perctől fogadja a bajorokat.

Hessen és Bajorország tartomány képviselője 15. alkalommal találkozik egymással. Két meccs kivételével mindegyik összecsapást megnyerték a müncheniek. Ősszel 8-0 lett a vége, de anno volt ennél nagyobb siker is: 60 évvel ezelőtt, még az utolsó regionalligás szezonban 10-0 volt a végeredmény. Érdekes, hogy a legelső egymás elleni, még 1950-ben rendezett mérkőzésen aratta egyetlen győzelmét a Darmstadt.

„Nem örülünk a válogatott szünetnek” | Sajtótájékoztató: Darmstadt-Bayern



Helyzetjelentés

Mostanában kevés olyan remek hete volt a Bayernnek, mint az előző – 3-0 és továbbjutás a Bajnokok Ligájában, majd egy masszív, 8-1-es siker a bajnokságban. Ennek tudatában kell tovább hajtani és győzelmi szériát építeni.

A Leverkusen egészen elképesztő módon továbbra is veretlen. Csütörtökön az Európa-ligában álltak fel 0-2-ről, a bajnokságban pedig 10 pont az előnyük a nagy rivális előtt. Egyre jobban körvonalazódik a Bayer történetének első bajnoki címe, de a bajorok közül többen is hangoztatták, hogy nekik csak egyetlen dolguk van:

saját magukkal kell foglalkozniuk és minden hátralévő találkozót meg kell nyerniük.

A személyi helyzet egyre jobb, hiszen Sacha Boey is visszatért a csapatba, Alphonso Davies pedig kiheverte, hogy legutóbb szájbarúgták. Időközben Manuel Neuer apuka lett, Thomas Tuchel pedig elmondta, hogy a cséká ugyan kihagyott két edzést is a napokban, ott lesz a kapuban Darmstadtban.

A karrierje első felnőtt válogatott meghívóját kapó Aleksandar Pavlović várhatóan visszatér a kezdőbe, más változás viszont nem várható.



Incendiary Speech: Darmstadt Ultras Emotionally Address Team After 6-0 Defeat - Archysport

Így osztotta ki a teljes csapatot az egyik ultra.

Az ellenfél

Kevés igazán retrósabb és családiasabb helyszín van az idei Bundesliga-mezőnyben, mint a Stadion am Böllenfalltor. A Darmstadt teljesítménye viszont nem ér fel a 17 ezres aréna remek atmoszférájához, hiszen a kiscsapat mindössze egyszer nyert hazai pályán és összesen 13 ponttal áll a tabella utolsó helyén.

A biztos bennmaradást jelentő hely 12 egységnyire van, úgyhogy már-már kijelenthető, hogy a Liliomosok elkezdhetnek készülődni a másodosztályra. A legnagyobb csapást a 24. fordulóban szenvedték el, amikor az Augsburg 6-0-ra ütötte ki őket, ráadásul hazai pályán. A lefújás után az ultrák vezére kiabálva magyarázta el a játékosoknak, mit is jelent a címerért harcolni.

A csalódást keltő eredmény után a Lipcse ellen is vereséget szenvedett a csapat, bár ez a találkozó már szorosabb volt. Torsten Lieberknecht srácai még nem tudtak nyerni ebben a naptári esztendőben, kilenc bajnokiból pedig hatot is elvesztettek.

A legnagyobb jelentőséggel bíró meccsen, nevezetesen a Frankfurt elleni derbin döntetlent értek el még február végén. Az 50 éves trénernek egyébként ez lesz a 99. mérkőzése a Darmstadt padján, úgyhogy jövő héten jubilálhat.



Image

A dinamikus duó.

Hol lehet nézni?

A meccset az Arena4 közvetíti élőben Magyarországon.

Hiányzók

Darmstadt: Mehlem, Hornby, Bader, Nürnberger és Riedel

Bayern: Coman (térdsérülés), Mazraoui (combsérülés), Sarr (térdsérülés) és Buchmann (combsérülés)

Előzetes kezdőcsapatok

Darmstadt: Schuhen – Karić, Maglica, Klarer, Skarke – Holland, Franjić – Justvan, Holtmann – Polter, Vilhelmsson

Bayern: Neuer – Guerreiro, de Ligt, Dier, Kimmich – Goretzka, Pavlović – Musiala, Müller, Sané – Kane

Tipp

Ha olyan sok gólt nem is fogunk szerezni, mint legutóbb, de így is simán, 4-0-ra fogunk nyerni! Samé megtöri az átkot és végre betalál.

Ismét egy kiesőjelölttel találkozunk | Beharangozó: Darmstadt-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top