Bundesliga

Bambi megforgatta a Liliomosokat | Darmstadt 2-5 Bayern



A Bundesliga 26. fordulójában az utolsó helyezett Darmstadt otthonában vendégeskedett a Bayern München.

A helyszín a régies hangulatú, 17 ezres befogadóképességű, természetesen teltházas Stadion am Böllenfalltor volt. Az időjárás felhős, de a bajorok meccs előtti formája fényes volt, hiszen a múlt héten két sikert arattak, 11 gólt rúgtak és mindössze egyet kaptak.

Thomas Tuchel mindössze négy sérülttel számolt, köztük az egyik legnagyobb hiányzóval, Kingsley Comannal. Viszont mivel szabály írja elő, hogy 20 labdarúgót lehet nevezni a bajnoki meccskeretekbe, ezért ezúttal a tartalékkapus, Daniel Peretz és a télen igazolt Bryan Zaragoza is kimaradt. Mindketten teljesen egészségesek.

A kezdőcsapatban két változtatás történt: ugyan Raphaël Guerreiro szinte végigfocizta a Mainz elleni 8-1-et, hivatalosan csak csereként állt be. Az akkor kezdő és hamar szájsérülést szenvedő Alphonso Davies most a padon foglalt helyet. Konrad Laimer kárára pedig Aleksandar Pavlović is visszatért a Startelfbe.

Kezdő: Neuer – Guerreiro, de Ligt, Dier, Kimmich – Goretzka, Pavlović – Musiala, Müller, Sané – Kane

Cserék: Laimer (Pavlović, 58′), Tel (Sané, 70′), Davies (Guerreiro, 70′), Gnabry (Müller, 70′) és Choupo-Moting (Kane, 82′)



Image

Minden sorozatot figyelembe véve 37-nél jár az angol.

A Bayern nagyon hamar felvette a domináns szerepet. Az első helyzet Joshua Kimmich előtt adódott a 7. percben. A remek cseleket bemutató Jamal Musiala önzetlenül passzolt neki, ám éles szögből leadott lövése elhalt Marcel Schuhen kapusban.

A hazai hálóőr néhány perccel később Thomas Müllerrel szaladt össze a tizenhatoson belül, de a bíró, Tobias Reichel kifelé ítélt szabadrúgást. Ezt a döntést mindkét Thomas, a pályán és az oldalvonal túloldalán lévő is hangosan kikérte magának. A 17. percben a másik kapu előtt is történtek izgalmak: a friss apuka, Manuel Neuer védett nagyszerűen egy megpattanó próbálkozást.

Zajlottak az események, a Bayern pedig beszorította ellenfelét. Sok lövést blokkolt a kék-fehér védelem. Az egyik hazai védő ápolása után a 28. percben megszerezte a vezetést a Darmstadt. Mathias Honsak szép cselekkel ültette le Kimmichet és Eric Diert, majd Tim Skarkének passzolt, aki a kapuba gurította a labdát.

Alig 10 percig tartott a hazai előny, hiszen Pavlović megunta a dolgot, betört a boxon belülre, Harry Kane-nek passzolt, akitől aztán Musialához került a labda. És nem volt még vége a játékrésznek, merthogy a hosszabbításban menetrendszerűen érkezett Kane és megfordította a találkozó állását. Kimmich adta a gólpasszt a jobb szélről, szép cseleit követően. A szünet előtt közvetlenül még rúgott egy hatalmas felsőlécet a Darmstadt, úgyhogy azért nem volt annyira sima ez a fordítás.



Image

Pavlót agyrázkódás veszélye miatt le kellett cserélni.

Az 54. percben Pavlović összefejelt egy darmstadtival és szédülten zuhant a gyepre, úgyhogy az orvosi stáb az agyrázkódás veszélye miatt úgy döntött, le kell cserélni őt. Konrad Laimer állt be az ismét remeklő 19 éves középpályás helyére.

A 64. percben Müller végzett egy gyorsan egy bedobást Musiala felé. A 21 éves spílernek nehéz dolga volt, de úgy oldotta meg azt, mintha gyerekjáték lenne. Öt hazai védőt is faképnél hagyott, jobbról becselezte magát az ötösig, majd Schuhen alatt a hálóba gurított.

20 perccel a vége előtt jöttek a cserék. Ekkorra már szétszakadt a Darmstadt, ugyanakkor sokkal fizikálisabbá vált a játék. Az egyik beálló, Serge Gnabry azonban villanni tudott. Musiala adta neki a gólpasszt, a nagy visszatérő pedig ballal, igen takarosan tette el a játékszert Schuhen mellett.

A 78. percben a fejünkhöz kaphattunk, hiszen Musiala újabb varázslata és azutáni kapufája után Kane berobbanva találkozott a bal oldali léccel. Ápolásra volt szüksége, majd lecserélték. A hálót is kiszakította a lábával, a játékvezető pedig Gnabryval közösen javította meg azt. Szép jelenet volt, viszont Harry sérülése korántsem tűnt annak.

Egy balról érkező beadást követően a másik csereember, Mathys Tel is gólt rúgott. Neuernek a végén volt még dolga söprögetőként és a kapuja előterében is. Vilhelmsson utolsó utáni percben szerzett szépítő góljánál viszont már nem tudott mit csinálni.



Serge ismét eredményes volt.

A 31. ligatalálatát jegyző Hurrikán egész pályafutása legeredményesebb bajnoki szezonját ünnepli. A már 12 strigulával rendelkező Bambi is egyéni rekordot állított be, ugyanis öt egymást követő Bundesliga-összecsapáson vállalt szerepet gólban, erre pedig csak 2022 őszén volt képes korábban.

A rekordbajnok hét pontra megközelítette a Bayer Leverkusen együttesét. A még mindig veretlen éllovast a Freiburg fogadja vasárnap. Nyolc bajnoki forduló van még hátra, az FCB soron következő ellenfele pedig a Borussia Dortmund lesz. A március 30-i Klassiker előtt viszont másfélhetes válogatott szünetet rendeznek.

A mostani meccs jegyzőkönyvét erre a linkre kattintva csekkolhatjátok, a gólokat tartalmazó videót pedig lentebb láthatjátok. Hajrá, Bayern!

Bambi megforgatta a Liliomosokat | Darmstadt 2-5 Bayern
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: „Néha túl komótosak vagyunk” | Reakciók: Darmstadt 2-5 Bayern

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top