Interjúk és nyilatkozatok

Musiala: Már nem vagyok Bambi



Jamal Musiala a Sport Bildnek adott interjút.

A válogatott szünetben két gólpasszt is kiosztott a Bayern München 21 esztendős cselgépje, Jamal Musiala. Remek idei formájának köszönhetően a teljes szezont figyelembe véve már 13 gólnál és 9 asszisztnál jár minden klub- és nemzeti sorozatot figyelembe véve.

Matthijs de Ligt azt mondta róla a napokban, hogy ő a világ egyik legjobb formában lévő játékosa. A nagyszerű forma annak okáról és a szezonhajráról is beszélt a Sport Bildnek a mi kis Bambink… De helytálló még egyáltalán ez a becenév?



SV Darmstadt 98 v Bayern Munich– Bundesliga latest as Bavarians look to reduce gap with Bayer Leverkusen

A Darmstadt ellen óriásit ment.

Arról, hogy élete legjobb formájában játszik-e: Igen. Úgy érzem, hogy most focizok a legjobban. És itt az egész szezonra gondolok. Rájöttem, hogy tettem egy lépést előre a karrieremben. Most már megrúgom azokat a gólokat és kiosztom azokat a gólpasszokat, amik a figyelemfelkeltéshez kellenek. Folyamatosnak érzem a teljesítményem az egész idényt figyelembe véve. A gólok nem jöttek, de idén már ebből a szempontból is remekül működik minden. Tovább akarom folytatni a fejlődést, kemény munka vár rám, de minden meccsbe nagy energiával akarok belemenni.

A decemberi fogbeavatkozásáról: Nem tudtam, miért történt az a két izomsérülés, amit elszenvedtem, hiszen megkaptam a kezeléseket, az erőnléti edzők külön dolgoztak velem, sokat nyújtottam, extra edzéseket csináltam és odafigyeltem a testemre. Utánanéztem a dolgoknak és kiderült, hogy a bölcsességfogam lehet a sérülések oka. A műtét sikerült és jó hatással volt rám. Azóta nem sérültem meg és remekül érzem magam.

Arról, hogy már nem tehetségként tekint magára: Már nem vagyok fiatal játékos. Már nem vagyok Bambi. A klubnál és a válogatottnál is nagyobb a felelősség. Magam mögött hagytam a szupertehetség időszakot. Mindenesetre továbbra is könnyedén, játszva akarok focizni, akárcsak kisgyerekként.



Jamal Musiala - Sportlerprofil - Fußball - Eurosport Deutschland

JM10.

Arról, hogy a válogatottban a 10-es mezt viselte mostanság: Ifikoromban 10-esben játszottam, hiszen akkor mindig a meccsek előtt osztották ki a számokat. Néha meg kellett küzdenem érte. Jó lenne, ha az Európa-bajnokságon is a hátamon viselhetném. Lionel Messi és Ronaldinho is 10-esben játszott. Előttük pedig olyan legendák is, mint Maradona és Lothar Matthäus. De ez a szám nem azt jelenti, hogy különleges státuszban vagyok. Pont az ellenkezője igaz, kihívásként fogom fel. Ugyanúgy állok hozzá a meccsekhez, mintha a 14-es vagy a 42-es lenne a hátamon.

Arról, hogy a 10-es mezt akarja-e viselni a következő idényben: Ez jelenleg Leroy Sané száma.

Ha ő marad – amit nagyon remélek – boldog leszek a 42-essel is.

A Florian Wirtzcel közös kapcsolatáról: Jóbarátok vagyunk, sokat beszélünk a válogatott szünetek alatt. Mindketten tudjuk, mit akarunk és együtt nagyon jól játszunk össze. Ha mindketten jó formában leszünk, sokat elérhetünk a válogatottal. Nyilván rengeteget várnak el tőlünk és ezzel egy bizonyos számú nyomás is együtt jár. De ez teljesen egyértelmű, ha az ember jó szezont fut. Én úgy fogom fel a nyomást, mint igazolás, hogy a legmagasabb szinten focizom.



Sức sống mới ở Mannschaft | CHUYÊN TRANG THỂ THAO

Barátok, de ellenfelek is.

A szezon hátralévő részéről, különösen a Bajnokok Ligájáról: Bármi lehetséges. Az Allianz Arenában rendezett Arsenal elleni visszavágón kiharcolhatjuk a helyünket az elődöntőben. Először is lendületbe akarunk kerülni azon a két bajnokin, ami a megelőzi az odavágót. Én is a Wembley Stadionban rendezendő fináléról álmodok. Nehéz lesz utolérni a Leverkusent. Igyekszünk nagy nyomást helyezni rájuk. És remélhetőleg mindent ki tudunk hozni ebből az embert próbáló szezonból. Egy trófea jó lenne.

Arról, hogy melyik Arsenal-játékosra kell külön odafigyelni: Martin Ødegaard egy briliáns játékmester, de ha az egész keretet nézzük, tele van minőségi játékosokkal. Ott van Saka, Martinelli, Rice, Havert és mások. Muszáj készen állnunk rájuk.

A Bajnokok Ligájában várható nehéz ellenfelekről: Szerintem bárkit meg tudunk verni. Vannak csapatok, amelyek jobb szezont futnak, mint mi, ez nem kérdés. Viszont egyetlen mérkőzést sem szabad úgy kezdeni, hogy félsz az ellenféltől.

Musiala: Már nem vagyok Bambi
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top