Bundesliga

Megforgatott minket a kiscsapat | Heidenheim 3-2 Bayern



A Bundesliga 28. fordulójában a Heidenheim otthonába látogatott a Bayern München.

A csalódást keltő Klassikert követően ismét idegenbe látogatott a Bayern, hogy összemérje erejét a 11. helyen tanyázó Heidenheim csapatával. A két csapat mindössze harmadik egymás elleni találkozóján a 15 ezres Voith-Arena volt a helyszín, közös történelmük során először.

Múlt héthez képest Leroy Sané és Kingsley Coman dőlt ki. Előbbi egyetlen csapatedzést sem tudott befejezni a héten a vissza-visszatérő szeméremcsont-fájdalmai miatt, de utóbbi is csak egyéni tréningeket végzett. Akárcsak a múlt szombaton is hiányzó Manuel Neuer. A két betegséggel küzdő játékos, Aleksandar Pavlović and Noussair Mazraoui sem volt bevethető.

A Borussia Dortmund elleni meccshez képest 3 változás történt a kezdőben: az Eric Dier-Matthijs de Ligt védőpáros helyett most a Dayot Upamecano és Kim Mindzse duója startolt. Sané helyett pedig ezúttal Serge Gnabry került ki a szélre.

Kezdő: Neuer – Davies, Upamecano, Kim, Kimmich – Goretzka, Laimer – Musiala, Müller, Gnabry – Kane

Cserék: Gnabry (Tel, 68′), Choupo-Moting (Musiala, 76′), Zaragoza (Goretzka, 84′) és Guerreiro (Müller, 84′)



Image

Ez szép volt.

Ahogy az várható volt, a bajorok agresszívan kezdték a mérkőzést. Az első percekben a játék leginkább a hazaiak térfelén zajlott, de a fegyelmezett védekezés és a töretlenül visszazáró bekkek nem engedték a komoly helyzetek kialakítását a münchenieknek számára.

A Bayern által nagyrészt a szélen vezetett támadások ugyanakkor nem működtek, a beadások nagyon ritkán találtak bajorokra a tizenhatoson belül. A második hullámban érkezők próbálkozásai pedig rendre a védelmen fennakadva végezték.

Először igazán a 27. percben ugorhatott meg a pulzusunk, amikor egy, a hazaiak tizenhatosán belüli kavarodás után Thomas Müller végül az oldalhálóba küldte a labdát. A Heidenheimnek egyáltalán nem volt gólszerzésre irányuló próbálkozása. A régóta parkolópályán lévő Upa-Kim duó magabiztosan végezte a dolgát. A 38. percben aztán végre megtört a jég és egy fenomenális Gnabrytól érkező passz után Harry Kane kapásból belőtte a Bayern vezető gólját.

A statisztikából kiderült, hogy a vendégek leginkább a játéktér bal oldalán vezették a támadásaikat. Így volt ez a 45. percben is, amikor Alphonso Davies beadását Gnabry fejelte a kapuba, ezzel megduplázva a Bayern előnyét az első félidőben. Így mehettek tehát kedvenceink az öltözőbe.



Image

Ez annyira nem.

A második játékrészre az ellenfélnél három csere is történt. A 49. percben egy szabadrúgás után Jamal Musiala próbálkozott, de az akció vége sajnos csak kirúgás lett. Ebből aztán villámgyorsan megszerezte a szépítő találatát a hazai csapat: a Kim által felfejelt labdára lecsapó Marvin Pieringer passzát Kevin Sessa értékesítette.

Alig, hogy felocsúdhattunk a kapott találat okozta sokkból a Heidenheim egyenlíteni tudott, amikor is Tim Kleindienst a kis híján a német válogatottban is bemutatkozó Jan-Niklas Bestétől érkező nagyszerű beadást a kapu jobb sarkába lőtte.

Kane tudta volna visszaszerezni az előnyt az 56. percben, de az ellenfél kapusa, Kevin Müller hárítani tudott. Két percre rá az ő passza után hagyott ki Gnabry egy nagy helyzetet, de mint kiderült, amúgy sem lett volna érvényes a találat les miatt. A két, villámgyorsan bekapott gól, nem csak a csapatot, de Tuchelt is felrázta, aki a 60. percben sárgát kapott reklamálásért, ezzel kiszórva magát a Köln elleni meccsről.

A játékosokon egyértelműen látszott, hogy szeretnék minél előbb visszavenni a vezetést, ami számos kialakított helyzet képében nyilvánult meg. A 68. percben Mathys Tel váltotta a második gólt szerző Gnabryt, majd azonnal helyzetbe is került, de Müller megint védett. Sven Ulreichnak is a helyén kellett lennie a 73. percben.

Jan-Niklas Beste is közel járt a gólszerzéshez egy szabadrúgással. A 79. percben aztán jött az ismételt hidegzuhany, amikor egy hazai kontra végén megint Tim Kleindienst tudott betalálni a bajor kapuba. Ezzel a Heidenheim 2-0-ás hátrányból tudott fordítani. A 84. percben Rapha Guerreiro érkezett Thomas Müller helyére. Bryan Zaragoza pedig Leon Goretzkát váltotta. A spanyol meg is próbálkozott egy megindulással, de csak Kevin Müller kezébe tudta lőni a labdát éles szögből.



Image

Tanácstalanság.

A legutóbbi Klassiker után ismét vereséget láthattunk. Vajon milyen lelkiállapotban lehet egy olyan Bayern, ami 2-0-ás vezetésnél kiengedi a kezéből a vezetést egy nála jóval gyengébb képességű csapat ellen? A sok hiányzó persze megnehezítette Tuchel dolgát.

Folytatás kedd este az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson. A mostani meccs jegyzőkönyvét erre a linkre kattintva csekkolhatjátok, a gólokat tartalmazó videót pedig lentebb láthatjátok. Hajrá, Bayern!

Megforgatott minket a kiscsapat | Heidenheim 3-2 Bayern
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: „Máris harci üzemmódba kapcsoltam” | Heidenheim 3-2 Bayern

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top