Bundesliga

„Máris harci üzemmódba kapcsoltam” | Heidenheim 3-2 Bayern



A Heidenheim elleni vereség után a vezetőedző mellett a csapatkapitány és két vezető nyilatkozott.

Legutóbbi ligameccsén megalázó 3-2-es vereséget szenvedett a Bayern München. A második hely a Stuttgart felzárkózása miatt veszélybe került, jövő héten pedig jön az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő odavágója, ami kulcsfontosságú pontja lesz a szezonnak.

A lefújás után Thomas Tuchel, Thomas Müller és a két sportigazgató, Max Eberl, valamint Christoph Freund nyilatkozott. Freund még a bajnoki előtt elmondta a Skynak, hogy a következő hetekben el akarják dönteni az edzőkérdést, illetve hogy nem elhamarkodott, hanem megfelelő döntést akarnak hozni.



Image

„Túl egyszerűen kaptuk a dolgokat.”

Thomas Tuchel

A meccsről: Elképesztően felelőtlenül fogtuk fel a párharcokat a kapott gólok előtt, az egyéni teljesítmények pedig rendkívül gyengék voltak. A szünetre kétgólos vezetéssel mentünk, mi irányítottuk a mérkőzést. Nehezünkre esik fenntartani a koncentrációt a találkozók egésze és a meccshetek során. A második félidő első 15 percében eladtuk a meccset. Volt három-négy nagy lehetőségünk is a gólszerzésre, de mindet elhibáztuk. Túl egyszerűen kaptuk a dolgokat.

Arról, hogy sárga lapos eltiltás miatt nem ülhet a padon a Köln ellen: A sárgát azután kaptam, hogy nem végezhettünk el egy teljesen egyértelmű bedobást, mivel rossz döntés született a pályán.

Az egész összecsapás alatt csak egyszer álltam fel, de rögtön lapot kaptam.



Bayern Munich's Max Eberl, put on the spot, cannot “think of anything” to provide hope for Arsenal clash - Bavarian Football Works

Eberl és Jan-Christian Dreesen a lelátón.

Max Eberl

A meccsről: Szégyenteljes, ami történt. Méltóbban kell képviselni a Bayern-címert. Semmi stabilitás nincs a csapatban, nagyon sok mindenen kell változtatni. A Dortmund elleni kudarc után át kellett mennünk egy újabb vizsgán, de azt elbuktuk a második félidőben. A múlt heti vereség után mindenkivel közöltük, hogy nézzenek magukba. Erre ez történik a második félidőben. Csakis az számít, ami a pályán történik, tökmindegy, ki mit vár el. Nagyon, nagyon tisztelem a Bayernt azért, amit elért az elmúlt évtizedben, de ez nem az a klub, amit én megismertem.

A BL-kvalifikációról: El kell felejteni az arroganciát és nem szabad úgy hozzáállnunk a dologhoz, hogy ó, majd csak a második helyen végzünk. Még nem biztosítottuk be sem a második helyet, sem a BL-indulást. Mit kéne mondanom az új edzőnek, az új játékosoknak? A BL-ben fogunk játszani vagy sem? Rosszul hangzik, de ezekkel a kérdésekkel szembe kell néznünk. Össze kell gyűjtenünk a pontokat a kvalifikációhoz.

Az edzőkérdésről és az Arsenal elleni meccsről: Lesz*rom az edzőkeresést. Most csakis a keddi mérkőzés számít. Már így is elég bonyolult helyzetben vagyunk. Kedden egy olyan csapattal játszunk, amely – minden tiszteletem a Heidenheimé – egy osztállyal nagyobb játékerőt képvisel a legutóbbi ellenfelünknél. Muszáj új arcunkat mutatnunk, hogy ne kapjunk újabb pofont.



Trainer-Entscheidung beim FC Bayern: Freund-Aussagen lassen erste Tendenz erahnen

„Minden játékosnak tükörbe kell néznie és fel kell tennie a kérdést magának, hogy vajon tényleg a legjobbját nyújtja-e.”

Mások

Thomas Müller: Mindenki tudja, hogy a klub nem a legszebb időszakát éli. Két különböző félidő meccse volt ez. Kiépítettünk egy kétgólos előnyt, erre egy hosszú indítás után gólt kaptunk. Ahogy utána védekeztünk, egyáltalán nem volt rendben. És az ellenfél kapuja előtt sem remekeltünk. Több óriási ziccerünk is volt, de képtelenek voltunk betalálni, a végén pedig az ellenfél fordítani tudott. Így, sok év tapasztalattal a hátam mögött máris harci üzemmódba kapcsoltam keddre, hiszen ezen az eredményen már úgysem tudunk változtatni. Nincs értelme egymást hibáztatni, kedden pedig mindent bele kell adni.

Christoph Freund: Minden játékosnak tükörbe kell néznie és fel kell tennie a kérdést magának, hogy vajon tényleg a legjobbját nyújtja-e. Az, hogy három gólt kapunk egy félidő alatt, kétgólos vezetésről a Heidenheimmel szemben, nem illik hozzánk. Már most folyamatosan arról beszélünk mindenkivel, hogy mérlegelni kell a teljesítményeket. Egy hét alatt két meccset is elveszítettünk. Nagyon csalódottak vagyunk, de keddre újjá kell építenünk magunkat. Tudjuk, hogy másra is képesek lehetünk.

„Máris harci üzemmódba kapcsoltam” | Heidenheim 3-2 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top