Interjúk és nyilatkozatok

Gnabry: Élet-halál harc várható, azokban pedig elég jók vagyunk

Az Arsenal elleni párharc apropójából Serge Gnabryval készített rövid interjút a Bayern München hivatalos oldala.

Stuttgartban született, de VfB akadémiájáról egészen Londonig vezetett 7-esünk korosztályos karrierútja. 2011-től 2016-ig volt az Ágyúsok játékosa, onnan tért vissza Németországba – előbb Brémába, két évvel később pedig Münchenbe.

Lassan hat éve már, hogy bemutatkozott a német rekordbajnoknál. A klub mindenkori góllövőlistáján az előkelő 20. helyen áll 85 találattal. Négyet ebben a szezonban, ezekből hármat pedig az előző hetekben szerzett. 15-ször talált be a Bajnokok Ligájában, hatszor ráadásul Londonban. Most is ott kell bizonyítania. Igaz, volt klubja ellen még sosem lépett pályára.



Gnabry hopes to help Arsenal cause - Eurosport

A felnőtt csapatban 18-szor játszott.

A formájáról: Egyre jobb formában vagyok. Csak pár hete tértem vissza a csapatedzésbe. Természetesen nagyon örülök annak, hogy rögtön kaptam játéklehetőséget és be is találtam. Az erőnlétem rendben van, de nyilván még hiányzik a meccsrutin, hogy heteken keresztül 90 perceket tudjak focizni.

A felépüléséről: Rendkívül nehéz szezonom van. Egymás után két különböző sérülést szenvedtem el, így nagyon sok időre kidőltem. De a csapattársaimtól fantasztikus támogatást kaptam. Most a mindennapos kemény munkáról szól minden, hogy minél jobb formába kerüljek.

Az Arsenal-korszakáról: Nagyon várom már a találkozást. Amikor figyeltük a sorsolást, megjegyeztem a többieknek, hogy ennek így kellett lennie. Nagyon boldog vagyok, hogy közel nyolc év után visszatérhetek. Az az időszak elképesztően nagy hatással volt rám. 16 évesen óriási lépés volt otthagynom a családi közeget, ezalatt gondolok a magánéletemre és a futballra is. Akkoriban nagy megtiszteltetés volt a klub mezét magamra ölteni.

Hullámzó időszak volt, de élveztem és nagyszerű embereket ismertem meg. Helyes döntés volt odaigazolnom.



Tottenham 2-7 Bayern Munich: Ex-Arsenal winger Serge Gnabry hits four in rout | Football News | Sky Sports

A „londoni Gnabry” egy külön fogalom.

Arról, hogy a 2014-es Bayern-Arsenalon csereként beállva pont a jelenlegi trénert, Mikel Artetát váltotta: Mikel mostanra teljesen belemerült az edzői szerepbe, igazi stratéga lett. Én egy tapasztalt játékosként ismertem meg őt. Ő volt a csapatkapitány, a vezér, rengeteget beszélt mindenkivel. Nekünk, fiataloknak is sokat segített. Felépített minket és mindig jó tippeket adott. Igyekezett a jó irányba terelni minket.

A jelenlegi Arsenalról: Karácsony óta szárnyalnak. Nem nagyon lehet rosszat mondani egy olyan csapatról, amely a Premier League-trófeáért harcol. Kemény együttest alkotnak, jól fejezik be a helyzeteiket és a labdabirtoklásra törekednek. A saját stadionjukban, a szurkolóikkal a hátuk mögött félelmetesek. Két erős csapat találkozik egymással.

A Londonban szerzett BL-góljairól: Nem foglalkozom annyira ezekkel a statisztikákkal. Próbálok magamra és a meccsekre koncentrálni. Persze ott vannak a fejemben az emlékek és jó érzés visszagondolni rájuk, de minden mérkőzés más.

Arról, hogy beszélt-e Harry Kane-nel a Tottenhamnek lőtt mesternégyeséről: Egyszer utaltam rá, de ez egy olyan dolog, amit nem szabad a másik orra alá dörgölni. Mostanra eljött az ő ideje. Minél több gólt szerez, annál nagyobb az esélyünk a győzelemre.

Arról, hogy miért juthat be a csapat az elődöntőbe 2020 után először: Azért, mert ez egy élet-halál harc. Azokban pedig elég jók vagyunk. Ha bejutnánk a legjobb négy közé, az óriási lökést adna nekünk. Ez a célunk.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top