Bajnokok Ligája

„Tuchel és a srácok összeillenek” | Arsenal 2-2 Bayern



Az Arsenal elleni idegenbeli döntetlen után az edző, az egyik gólszerző, a sportigazgató és két másik játékos beszélt a sajtónak.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén 2-2-es döntetlent ért el Londonban a Bayern München. A lefújást követő nyilatkozatokban forró téma volt a bajorok elmaradt büntetője. A cikkben megszólalók mellett Thomas Müller is egyértelműnek nevezte a szabálytalanságot.

De nem csak a kezezésről, hanem sok minden másról is szó volt a reakciókban. Mutatjuk, miről!

Semmi sem dőlt el Londonban | Arsenal 2-2 Bayern



Thomas Tuchel

A meccsről: Akár nyerhettünk is volna. Ott volt a végén Kingsley kapufája, azelőtt pedig egy sima büntetőt is kaphattunk volna kezezés miatt. Éreztük, hogy jobban kell fociznunk, mint a Heidenheim ellen. Idegenben értünk el döntetlent, egyértelmű a helyzet. Innentől kezdve a drukkereink támogatására és a maihoz hasonló szenvedélyre van szükségünk a továbbjutáshoz.

A be nem fújt kezezésről: Óriási hibát követett el a bíró. Tudom, őrült helyzet volt. Az Arsenal letette a labdát, a játékvezető sípja megszólalt, erre a védő felkapta azt a kezével. Utána pedig a pályán azt a magyarázatot kaptuk, hogy gyermekhiba történt és hogy ezért nem adnak tizenegyest egy Bajnokok Ligája-negyeddöntőben. Ez felháborító. Gyermek vagy felnőtt hibázik, mindegy! Mérgesek vagyunk, mert ez egy hatalmas ellenünk szóló döntés volt.

Leroy Sanéról: Nagyon, nagyon jól játszott. Egy kicsit sántikált, ezért lehoztam.



Image

Harry Kane

A meccsről: Karrierem egyik legnagyobb mérkőzése volt, főleg a Tottenhamnél eltöltött sok évem miatt. Örülök, hogy belőttem a büntetőt és segíthettem a csapatot. Ma tényleg csapatnak kellett lennünk. Talán ez volt a legjobb színpad erre, a Bajnokok Ligája negyeddöntője, idegenben. Muszáj összetartást mutatnunk. Most ezt tettük, ráadásul egy nem egyszerű mérkőzésen.

Az eredményről: Sosem teljesen boldog az ember, ha nem nyer, de az Arsenal bemutatta, hogy rendkívül erős hazai pályán. A szurkolóink jelenthetik a különbséget otthon. Tettünk egy apró lépést, de jövő héten következik az újabb nagy összecsapás. Angolként hatalmas álmom, hogy bejussunk a Wembley Stadionba. De addig még hosszú az út.

A tizenegyeséről: Megnéztem a kapus Porto elleni büntetőpárbaját és láttam, hogy nagyon hamar választ, hogy melyik sarokba vetődik el. Most hozzá kellett igazítanom magam. Jó volt, hogy hamarabb elmozdult, megkönnyítette a dolgom.



Bayern spielt Unentschieden beim FC Arsenal: die Reaktionen | GMX.AT

Max Eberl

A be nem fújt kezezésről: A játékvezető a sípjába fújt, a kapus odapasszolta a labdát a védőnek, aki megfogta azt a kezével. Ez tizenegyes. A bíró kijelentései pedig… Már ne haragudjanak, nem a mi hibánk volt, ami történt!

Thomas Tuchelről: Nagyon is eléri a csapatot, ezt bizonyította a mostani meccs. Úgy játszott a csapat, ahogy ő felkészítette őket. Ez a védekező felfogásunkban is megmutatkozott. Ha a csapat végrehajtja a kéréseit, ilyen eredményeket lehet elérni. Újra kiderült, hogy a fiúk és az edzőjük összeillenek. A döntést mindenesetre meghoztuk nyárra vonatkozólag. Ha lehet, akkor ne kérdezzenek meg erről minden második napon. Egy ilyen este után kijelenthető, hogy dicséret illeti a tréner teljesítményét az alapján, ahogy a csapathoz viszonyult.

Leroy Sanéról: Hihetetlen potenciál rejlik benne. Ha ezt a felszínre tudja hozni és igazán megragadja, akkor a világ egyik legjobb labdarúgója lehet belőle.



Kimmich ins Ausland? "Wäre eine Bankrotterklärung"

Mások

Joshua Kimmich: Tekintettel a meccs alakulására, az eredmény rendben van. Nem játszottunk tökéletesen az első félidőben, de így is előnnyel mentünk a szünetre. A második játékrészben több veszélyes helyzetünk is volt, illetve eltaláltuk a kapufát. Különösen fontos volt, hogy a bekapott gól után válaszolni tudjunk. Szerintem Leroy hatalmas szerepet játszott a mai eredményben. Nagyszerű megindulásai voltak, főleg az első 45 percben. És mindenki hozzátett a védekezéshez is. Leroynak sikerült kihoznia a labdákat védelemből támadásba. Ő alakította ki az első gólunkat is, amikor Leonhoz passzolt. Kulcsember volt. […] Képesek lehetünk megverni az Arsenalt hazai pályán. Muszáj megtennünk. A 2-2 azt jelenti, hogy még véletlenül sem játszhatunk 0-0-ra az Allianz Arenában.

Leroy Sané: Kemény mérkőzés volt, erre számítottunk. Sokat segített, hogy fordítani tudtunk. Mindent megtettünk, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Összességében örülünk. […] Egy kicsit csalódott voltam, amikor lejöttem. Egy kis fájdalmat éreztem, de utána jobb volt.

„Tuchel és a srácok összeillenek” | Arsenal 2-2 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top