Hivatalos

Hivatalos: Nübel hosszabbított és újabb két évre kölcsönbe megy



2029-ig hosszabbított kölcsönkapusával a Bayern München.

Alexander Nübel új, ötéves szerződést írt alá anyaklubjával és a megállapodás szerint még két szezont Stuttgartban fog tölteni, tehát 2026 nyarán tér majd vissza Münchenbe. A kapus a mostanival együtt eddig három szezont töltött kölcsönben, mióta 2020-ban aláírt a bajor fővárosban.

A most 27 éves Alexre a jövő első számú hálóőreként tekint a klub. Sajtóhírek szerint a Bayern terve az, hogy Manuel Neuerrel jövőre is hosszabbít, aki így két év múlva vonulna vissza, átadva a stafétabotot az akkorra már többéves Bundesliga- (és akár BL-) tapasztalattal rendelkező Nübelnek. De ha Manu nem hosszabbítana, sajtóhírek szerint a megállapodásban szerepel, hogy 2025-ben hazahozhatja őt a klub.



Bayern Munich: Alexander Nubel feels settled at VfB Stuttgart

Nyilatkozatok

Max Eberl: Nagyon örülünk, hogy megegyeztünk ebben a szerződéshosszabbításban. Alex kiváló fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, jelenleg pedig Németország egyik legjobb kapusaként beszélhetünk róla. Tovább folytathatja a magas szintű teljesítményét a Stuttgartnál. A Bayern a jövőre tekintve remekül fel van szerelve a poszton Manuel Neuerrel, Sven Ulreichhal, Daniel Peretzcel és Alexander Nübellel.

Christoph Freund: Alex egy nagyon komplex kapus, aki rengeteget fejlődött, főleg a lábbal való játékban. Az elmúlt idényekben temérdek mennyiségű mérkőzést játszott, mostanra pedig látszik rajta az önbizalom. Daniel Peretz személyében van egy olyan hálóőrünk, akiben hatalmas potenciál rejlik, Alex Nübel pedig egyszerűen a jövőnk.

Alexander Nübel: Nagyon boldog vagyok emiatt a döntés miatt és azért, mert látom, hogy a Bayern bízik bennem. Ugyanakkor nagyon jól érzem magam Stuttgartban is. Szeretnék átélni sikereket ott is, illetve megtenni a következő lépéseket a karrieremben.

FC Bayern München kurz vor Verlängerung mit Alexander Nübel: Neuer-Nachfolge geklärt? – Miasanrot.de



A Schalke-nevelés Nübelnek négy mérkőzése van a Bayern színeiben. 2021 és 2023 között Monacóban védett összesen 97 meccsen, tavaly nyár óta pedig a remekül teljesítő Stuttgart alapembere. A VfB-nél eddig 29 mérkőzésen állt a kapuban, a helyi vezetés és stáb pedig nagyon elégedett a teljesítményével.

Sok sikert és várunk vissza, Alex!

Hivatalos: Nübel hosszabbított és újabb két évre kölcsönbe megy
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: „Nem tudom, mi a sérülések oka” | Bayern-Köln

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top