Beharangozó

Cél a második hely | Bayern-Köln



A Bundesliga 29. fordulójában a Köln csapatát fogadja a Bayern München.

Habár jelen állás szerint még van matematikai esély arra, hogy a 2023/24-es Bundesliga-szezon győztese a Bayern lesz, gyakorlatban már minden eldőlt. Vasárnapi győzelme esetén behúzhatja története első bajnoki címét a veretlen Bayer Leverkusen, ráadásul amennyiben az egyaránt 60 ponttal rendelkező Bayern-Stuttgart páros egyike sem tud nyerni, már szombaton eldől a trófea sorsa.

Mutatjuk, mit kell tudni a rekordbajnok soron következő ligamérkőzése előtt, amelyet a klasszikus idősávban, 15 óra 30 perctől játszik az Allianz Arenában!

És olvassátok el Thomas Tuchel sajtótájékoztatóját is!

„Nem tudom, mi a sérülések oka” | Bayern-Köln



Helyzetjelentés

Miután a Leverkusen annyira elhúzott, hogy már két hete gratulált neki Tuchel, a Bayernnek csakis a második hely megtartására kell koncentrálnia. Ez nehéz lesz, hiszen a Stuttgart tapad a bajorokra, akik jelenleg a jobb gólkülönbségük miatt vannak előrébb.

A Heidenheim elleni látványos leépülést egy Arsenallal szembeni döntetlennel sikerült feledtetni. Összességében jó eredmény volt az iksz Londonban, ezzel együtt viszont minden Münchenben fog eldőlni. A visszavágót szerdán rendezik és Tuchel elmondása szerint „amennyiben változtatás történik, az nem a pihentetés, hanem a lendületbe hozás miatt lesz”.

Az Emiratesben betaláló Serge Gnabry és a remeklő Leroy Sané is kidőlt. Előbbi még nagyjából két hétig nem lesz bevethető, utóbbival viszont már számolhatunk a visszavágón. Az edző megerősítette, hogy Aleksandar Pavlović, Raphaël Guerreio és Noussair Mazraoui is játszani fog. A padon Lőw Zsolt és Anthony Barry párosa fogja helyettesíteni a sárga lapos eltiltását töltő Tuchelt.



Waldschmidt köpft Köln ins Glück

Steffen Tigges, majd Gian-Luca Waldschmidt két perc leforgása alatt fordított a Bochum elleni meccs hosszabbításában.

Az ellenfél

Az előző szezonban még a Konferencia-ligában játszott és simán bejött a 11. helyre, most viszont nagyon közel áll a kieséshez az 1. FC Köln. Az irány jó, hiszen mióta a szurkolók nagy kedvence, Steffen Baumgart 10 bajnoki vereség után, szilveszter napján távozott, azóta az utódjaként kinevezett Timo Schultzcal csak négyszer kapott ki az Effzeh.

A biztos kiesést jelentő 17. helyen áll a gárda, négy pontra a fix bennmaradó placcon csücsülő Bochumtól. Mindössze 23 lőtt góllal, ami a liga legrosszabbja és közel a negyede (!) annak, amit a Bayern München lőtt.

A Kecskések a legutóbbi fordulóban pont a Bochumot múlták felül 2-1-re, méghozzá úgy, hogy a 90. percig 1-0-ás hátrányban voltak. Óriási löketet adhat nekik ez a siker, ráadásul a Bayern után a tökutolsó Darmstadttal is játszani fognak. Katasztrofális lenne számukra egy olyan idény, amikor visszaesnek a másodosztályba, miközben riválisuk, a Leverkusen megnyeri története első bajnoki címét.



Image

A képen látható játékosok közül bárkinek nagy esélye van a szereplésre, kivéve Alphonso Daviesnek, aki szerdán eltiltott lesz.

Hol lehet nézni?

Az összecsapást az Arena4 csatornája közvetíti Magyarországon.

Hiányzók

Bayern: Gnabry (combsérülés), Sané (szeméremcsont-fájdalom), Boey (combsérülés), Sarr (térdsérülés) és Buchmann (combsérülés)

Köln: Diehl (combsérülés), Kilian (térdsérülés), Martel (eltiltás), Selke (lábfejsérülés) és Uth (térdsérülés)

Előzetes kezdőcsapatok

Bayern: Neuer – Guerreiro, de Ligt, Dier, Kimmich – Goretzka, Pavlović – Tel, Müller, Coman – Kane

Köln: Schwäbe – Finkgräfe, Chabot, Hübers, Thielmann – Kainz, Ljubičić, Huseinbašić, Alidou – Tigges, Adamyan

Tipp

Szoros siker, 2-1 a Bayernnek.

Cél a második hely | Bayern-Köln
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top