Interjúk és nyilatkozatok

Pep: Számomra fontos, hogy szeressenek

Guardiola az FCB.tv-nek adott miniinterjút.

pg

A szezonkezdetről: Ez egy jó periódus kevés stresszel. Nagyon jól kezdtünk, a játékosok nagyon jól edzenek.

A müncheni emberekről: Számomra nagyon fontos, hogy a müncheni emberek szeressenek. A foglalkozásom a Bayern München edzőjének lenni, de én egy átlagember vagyok és szükségem van a városbeli emberekkel való kapcsolatra. Kedvelem, ha beszélhetek az itteni emberekkel, akik hihetetlenek. Ez csodálatos.

Az új szezonról: Az elmúlt szezonban 7-8 játékosnak a brazíliai VB miatt rövidebb vakációja volt, de ennek ellenére minden sorozatban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Amikor még játékos voltam, több időnk volt feltöltődni. A mai menetrend ezt nem teszi lehetővé, több tétmeccset és barátságos találkozót kell lejátszani. Ez nem probléma.




Douglas Costáról: Természetesen jó lenne, ha hasonlóan gyorsan illeszkedne be, mint tavaly Juan Bernat. Szükségünk van egy játékosra, akinek megvannak az egy az egybeni kvalitásai. Tavaly problémáink adódtak Franck Ribéry és Arjen Robben hosszútávú sérüléseivel, ezért volt szükségünk egy olyan játékosra, aki mindkét szélen bevethető. Ráadásul ő a 24 évével egy még nagyon fiatal játékos, aki az elmúlt 5-6 BL szezonban tapasztalatot gyűjtött és a brazil válogatottban is játszott. A klubnál mindenkit meggyőzött, és mindeni azt gondolja, hogy az elkövetkezendő 4-5 évben tovább tud segíteni minket.

A kínai utazásról: Amikor még fiatal edző voltam az FC Barcelonánál, ezek az utazások Kínába vagy az USA-ba mindig problémákat okoztak. De az FC Bayern klassz munkát végez az ilyen szponzori utazások megszervezésében. Egy klubnak manapság be kell járnia a világot, meg kell mutatkoznia, de ez nem probléma. Ezenkívül lehetőségünk van három olyan jó csapat ellen tesztmérkőzést játszani, mint a Valencia, az Inter, vagy a Guanghzou. Tavaly jó volt Amerikában és idén is nagyszerű lesz.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top