Lesz dolga a vezetőségnek igazolás fronton most, hogy "megspóroltunk" 1 évet, így igazából jól kiszúrtunk magunkkal, ugyanis a költési folyamatainkat nézve, ahogy írtam korábban ez az egy év kínkeservesen lesz ledolgozva, amennyi lyukat, és elégedetlenséget, és hibát sikerült felduzzasztani egy értelmetlen spórolási körből, és egy másik tescos elgondolásból, hogy ide hoztuk Kovacot.
1.) Ugyanis, ahogy korábban említettem a 2000-es évek közepén gyakorlatilag "nevesebb", és szakmailag védhetőbb edzőink voltak. Magath, Hitzfeld, Klinsmann, és az újkort elhozó Van Gaal. Én el hiszem, sőt tudom is, hogy van egy új modern gondolkodású edzői generáció is, de mivel Nagelsmanntól is fáztam, akkor Nikotól már az elején tudtam, hogy nem számíthatunk jóra, mert semmi plusz nincs a neve mellet. Nincs nemzetközi tapasztalata, Bundesliga tapasztalat kevés, a klubhoz vajnyi keveset kötődik szerintem (oké játszott itt 2 évet talán, azért ilyen alapon bárki Bayern szív), a filozófiája számomra zavaros, tehát még egy ideológust sem kaptunk az utánpótlásunkhoz, és megint csak leírva a klubhoz nem kötődik ezer szálon. Ezt csupán azért, mert aki itt Guardiolaval jöön meg Zidaneval, azok elfelejtik mennyit dolgoztak Ők előtte adott klubban kit, mennyire ismertek mennyire tisztelték Őket az utánpótláshoz milyen viszonyuk volt, így az ottani filozófiához, légkörhöz, régóta ott dolgozó emberekhez, játékosokhoz (most másba ne menjünk bele). Szóval először igazolni kellene, vagyis szerződtetni kellene egy edzőt.
Itt most sokan lehet sírni fognak, de egy Wenger is jó választás lehetne( fogalmam sincs, hogy vállalná-e egyáltalán...stb, csakhogy egy megosztóbb figurát mondjak itt a fórumon, azért írtam), persze akkor tudom Uli nem szólhatna bele a dolgokba, nos több kompromisszum kéne a vezetőségtől.
2.) Brazzo szintén mehet. Nincs szükség egy bólogató Jánosra, akkor inkább ne is legyen sportigazgató azt mondom, mint hogy itt feleslegesen szórjuk a pénzt rá. Azt halkan megjegyzem, hogy azért Sammerrel jobban mentek a dolgok, és 2016 óta érzem leginkább, ezt a magunkhoz képest hol lassú, hol gyors lejtmenetet. Azért nem tudom milyen okai lehettek Sammer távozásának a lenyilatkozottakon túl, de nekem se Guardiola, se az ő távozása nem volt biztató, bárhogy is nézem a dolgokat. Ráadásul, úgy gondolom a feszültség elsősorban a vezetőségből jött, esetleg Sammer valamikor "villámhárító" lehetett.
3.) A játékos keretet nem csupán minőségileg, és mennyiségileg kell megtölteni, hanem tartalommal. Gondolok itt taktikára, filozófiára. Aztán gondolok arra, hogy adott játékost megfelelő helyen kell játszatni, és ennek megfelelően kialakítani a keretet, illetve az edző elképzeléseivel összhangba, ami nyilván kompromisszumos, mert 20 új játékos nem jöhet, így tudja mit vállal, és mik az elképzelései. De, ami a lényeg: Müller. Eklatáns példa. Tudjuk, most már évek hosszú során a sok kipróbált elgondolkoztató helyzete kapcsán, hogy mit tud és mit nem. Nos neki elsősorban a csatár mögött a helye. "Szélsőként", asszimetrikusan, vagy 3 as támadói formációban használható. Ergo, amikor 4-2-3-1 ben középen van, és KLASSZISOK között feljavul a teljesítménye, hihetetlen a srác, vagy amikor kompenzálva van a másik oldalról bármilyen formában. No, de ez az. Robbery már pár éve nem ilyen. Évek óta nyögjük Müller pozícióját. Se kiköpni se lenyelni nem tudjuk jelenleg. Doppelsechsez is, és a támadó részlegbe is strukturális átalakítás IS kell. Hogy így mondjam bármi is a terv. De az, hogy most Őt belső kp-ként meg echte szélsőként támogatás nélkül próbáljuk játszatni nonszensz, ráadásul formán kívül van, és teszi is magát, így még jobban.
4.) Láthatjuk, hogy az idősebbek nem fogadják el a pozíciójukat. Én kizárólag akkor hosszabbítottam volna velük, ha ezt deklaráltan elfogadják. Az egyértelmű volt, hogy idén első számúként semmiképp sem foglalkoztathatóak. Boateng, Lewa kapcsán, én örültem, hogy megtartjuk őket, de azért a színfalak mögé nem láthatok, ha ennyire bomlasztóak, akkor tilos lett volna itt tartani őket... no persze akkor igazolni is kellett volna, atól meg mindig félek, ha el is engednek valakit, akkor nem igazolnak a helyére, meg egy marék szotyiért engedik el, szóval nagyon rossz a helyzet. Aztán ez a James féle megoldás sem megnyugtató, habár most úgy néz ki biztosan visszavásároljuk (van rá lehetőség, ha még távozik akkori, s a hírek szerint, tehát pluszosan legfeljebb eladjuk). De akkor is, nem is tudom minek kellett ez a kölcsön szerződéses szarakodás, ez a kint van bent van érzés... le kellett volna előbb gombolni a lét jobban Costáért, és már ki is fizetni, csak mi baszakodunk ilyesmivel.
5.) Hummels nálam jó egyébként nem tudom mennyire bomlasztó már nem is merek ilyesmire gondolni, de vele pl még terveznék, Boaval azért nem vagyok kibékülve, mert már nem az első akció, amit érzek tőle meg tényleg más dolgokkal foglalkozik sokszor... pedig német jó focista ismerős környezet minden passzolna, ha nem lenne ekkora seggfej mostanában.
6.) Merészet húznék (habár Süle nem akkora ász, mint gondolják szerintem sokan, de most Őt fogom beírni):
-------------Neuer-----------------
?-------Süle----Hummels----Alaba
---------Kimmich/Thiago---?(Martinez)------
?-------------James/Müller----------?
----------------???--------------------
Tehát ezzel szeretném szemléltetni ennyi kérdőjel lenne számomra egy ilyen felállásban pl... a kezdőt illetően(többiek tetszőlegesen cserék). Coman (Gnabyra?) még jó lenne, de egyfolytában sérült. Most ugyanez 4-3-3 eseténél a helyzet. Kimmich esetleg ügye a jobbvédő posztot lefedhetni ez a vita nyitott számomra, de Én a védekezése miatt vele középen számolnék, akárhogy is, de kompromisszum kész is vagyok egy jól működő csapat esetén, ennek ellenére.

Attól is függ ki milyen elképzeléssel jönne ki a bomlasztó még, vagy ki nem, és milyen érdekcsoportok csapnak össze. A lényeg, hogy több csere is el kellhet, mint gondolnánk, mivel szerintem sikerült eddig feszíteni a húrt, ahogy az elején leírtam.