Thiago Alcantara

Re: Thiago Alcantara

HozzászólásSzerző: szabi90 » 2019.04.26. 14:26

Azt hiszem ez a vita itt megrekedt, egyszerűen más a megítélése a játékosnak, sztem a 90%körüli passzpontosság bőven elegendő főleg hogy ő kulcspasszokkal próbálkozik.

Hála istennek a vezetőség is úgy gondolkozik, hogy ilyen embert elegendni nem szabad és inkább mellé építenek be embert. Az szerintem nagyon elvetélt ötlet, hogy Goretzka,Tolisso vagy akár Kimmich tudja pótolni, ezek az emberek szerintem nem is hasonlíthatóak hozzá posztban. Egyik sem az a játék tempóját befolyásoló játékos, aki építi a támadást és presszing esetén váratlan megoldással feltöri azt. Kimmich van hozzá a legközelebb, de ő meg tényleg túl pontatlan volt mikor ott játszott illetve védekezésben kevés.

A Torreira, Ndombele, Rakitic vonalat egyáltalán nem értem, Rakitic szint lenne de 30 felett bőven a többiek zsákbamacska.

Ha Thiago 89%-a idén nem elég passz sikerességben vajon MIlinkovic- Savic 79%-a elég lenne?

A csapat talán 2. legjobb játékosát akarod leváltani aki egyébként alegjobb korban is van. Nyilván értem hogy magánvéleményed, csak szerintem téves.
Avatar
szabi90
 
Hozzászólások: 833
Csatlakozott: 2013.06.23. 21:24

Re: Thiago Alcantara

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.04.26. 17:30

Szerintem Pussybuvar immár három különböző kérdést vetett fel, érdemes őket szétszálazni:

1. Először nagyon úgy írt - aztán korrigált -, hogy azt várjuk Thiagótól, hogy legyen a csapat vezére, aki ha a csapat holtpontra jut, lendítse át, tüzelje, egy izgalmas megoldással új dimenziót nyisson a társainak.

Erre írtam, hogy tényleg nagyon nagy hiánya az a mostani gárdának, hogy nincs ilyen vezéregyénisége. Hogy miért, s hogy ki lehetne az, arról már szintén írtam, de egy érdekes adalék a szerdai Werder-meccsről: szerintem Thomas lehetne az egyik legegyértelműbb személy egy ilyen posztra, s ezt szerdán abszolút be is töltötte. Szuperül játszott, még az is bejött neki, ami tényleg lehetett volna szörnyű bénaság is. Erre előbb kizökkenti a mester ebből a brillírozós pozícióból - oké, megkívánta a taktika. Aztán néhány perccel a vége előtt lecseréli részint időhúzó szándékkal, részint a védelmet erősítendő. Oké. A meccs még nem volt lefutva, erre mit lép az edző: lehozza a meccs legjobbját, aki ráadásul a csk-szalagot is viseli, s behozza a helyére azt a Rafinhát, aki a., ezen a poszton min. két éve nem játszott, de előtte se nagyon; b., éles helyzetben elég nagy hibaszázalékkal játszik; c., idős, alig játszik, rendszeresen nem kerül még kispadra sem; d., mindenki tudja, hogy néhány hét múlva kvázi visszavonul levezetni; e., a csapat adaptivitását erősen lekorlátozta volna egy esetleges hosszabbítás során.

Mit üzen a mester ezzel a húzással? Hát biztosan nem azt, hogy örömmel hagyja, ha egy játékosa kiharcolja a meccsen és azon túl, hogy vezére legyen a többieknek.

Ugyanezt kicsiben eljátszotta Thiagóval is ugyanazon a napon: 2:2-nél behozta helyette azt a Jamest, aki: 1., hónapok óta nem stabil kezdő; 2., rendre vannak összetűzései az edzővel; 2., legutóbb kispadon sem volt sérülés miatt; 3., egy esetleges védekezési kényszerben sokkal kevésbé bevethető, mint Thiago. Jó, Thiago nem játszott olyan fényesen, de alapvetően ez a csere is csak romboló jellegű volt.


Miért fontos ez? Szerintem azért, mert jelenleg egy olyan szezont futunk, amelyben leginkább egy max. bejáratós edzőnk variálgat össze-vissza, legtöbbször felfokozott idegállapotban, miközben minden játékosunk hosszú távon formán kívül teljesít, s a csapat csak egy átlagos szinten képes csapatként funkcionálni. Emiatt én nem állítanám azt, nemhogy Thiagóról, hanem senkiről "megállt a fejlődésben". Szerintem ilyen peremfeltételek között nagyon is dicséretes, ha legalább a kötelezőt stabilan hozza valaki hónapról hónapra.


2. Felmerült az az érv, hogy minden posztra kell egy-egy ilyen kulcsfordulatot előidézni képes játékos, s hogy ennek se felel meg Thiago. Ezt azért nem tudom hová tenni, mert fixen ő a legtöbb labdaérintéses és a legtöbb kulcspasszos játékosunk, kiemelkedő passzpontossággal megspékelve. Ha ez nem elég, akkor nem tudom, mi kell ahhoz, hogy ő legyen a "középpálya valódi vezére".
Szerintem semmi mást nem hiányolhatsz joggal, csak azt, amiről az 1. pontom szólt. (Mert ahhoz ezentúli bizalomra van szükség, hogy előremenjen jókedvvel és megpróbáljon még egy cselt vagy a kötelező kettőn felül még egy erős távolit stb.)


3. Az egy másik mondat, hogy adjuk el, mert jó a piaci értéke, s akkor abból még lehet venni olyan posztra, amelyiknél jobban ég a ház.

Itt azt kell megfontolni, hogy bárki képes-e a jelenlegiek közül megközelítőleg olyan teljesítményre, mint ő. És hát igazából rövid távon, mert azért azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy-két évig tovább kísérletezgessünk. (Hogy miért nem? Mert addigra szétszéled a jelenlegi csapat gerince, ha látják a hosszas eredménytelen tökölést. Elég megnézni, hogy néhány héttel később hányan morgolódnak az öltözőben az Anfield-en való "tisztes helytállásunk" miatt.) Namost itt eltölthetünk kis időt, s végignézhetjük: Goretzka nem rossz futballista, de azért kimagaslónak sem tűnik. Azért annyira már nem fiatal, 24 évesen Thomasék már világbajnokok, BL-győztesek voltak, s ismerte őket a világ. Gorát szerintem egy átlagos focinéző sem ismeri, csak a BuLi-fanok. Persze lehet későn érő típus, meg nem is volt fixen kezdő - de számomra azért nem egy olyan játékos, akire azonnal rábíznám Thiago szerepének a súlyát, csak azért, hogy a Thiagóból befolyó pénzből vegyünk egy csatárt.

Tolisso: most látszólag ellentmondok magamnak, hisz 24 éves és világbajnok. Nem tudok rá semmi rosszat mondani, egy nagyon szimpatikus és tehetséges fiú, de Juppnál se volt alapember, Deschamps-nál se, a mostani idénye pedig kuka. Őrá bízzuk augusztustól a középpálya vezérletét?

Kimmich: őbenne abszolút megvan ez a potenciál. Köszönjük meg Kovacnak (és Ulinak), hogy van egy nyögvenyelős évünk, amikor tűzoltás jellegű problémák megoldásával tököltünk, s pl. ennek tesztelésére sem sikerült elegendő energiát koncentrálni. Ő lehetne képes erre, de azért annál a néhány random próbálkozástól koncepciózusabban kellett volna felépíteni ezt az alternatívát.

Javi: talán könnyen belátható, hogy idős ő már ehhez.

James: hát ugye megint ott tartunk, hogy simán lehetett volna őrá építeni egy komplett játékstílust, de mi inkább kihasználtuk a fennmaradó időt és az őszt végignyomtuk koncepciótlan rotációval, 70%-os labdabirtoklás mellett elhullajtott pontokkal vagy az azoktól való félelemmel, s az ebből fakadó konfliktusok és sérelmek kezelgetésével. James versenyt futhat Hummels-szel és Boatenggel, hogy ki a szezon legnagyobb vesztese azok közül, akiknek nem sérülés szólt közbe. (De sajnos a verseny éles, mert ott van Lewa, Müller, Kimmich és a szép lassan teljesen elszürkülő Alaba is - néha azon kapom magam, hogy egyszerűen nem sorolom fel a kezdőben, s gondolkodom, hogy kit hagytam ki...)

Szóval oké, adjuk el Thiagót, úgysem a Tegernsee-nél akarja lepergetni öreg napjait, de épp az ilyen kihívásokra kellett volna az idén felkészülnünk. S akárhogy is nézem, maximum annyit értünk el, hogy Gnabry alapember lett.
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: Thiago Alcantara

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2019.04.26. 21:44

Én azért nem esek hasra ettől a 90%-os passzrátától, mert ezek döntő többsége alibipassz. Thiago nem kulcspasszokkal próbálkozik, hanem azokat kéne adnia, félidőnként többet is. Ehelyett azt látom, hogy vannak ugyan kulcspasszai, de bántóan kevés.

Egyik sem az a játék tempóját befolyásoló játékos, aki építi a támadást és presszing esetén váratlan megoldással feltöri azt.

Miért, Thiago az? Valóban az, vagy csak papíron az, annak kéne lennie?

Befolyásolja a játék tempóját, általában lefelé. Emlékszünk olyanokra, hogy lendületesen megindul, a cselei dinamikusak és előremutatóak, vagy mondjuk egy labdát egyből felpasszol pontosan előre laposan vagy magasan, amiből rögtön indulunk? Megy az egyérintős foci előre a részéről? Vagy inkább olyanra emlékszünk, hogy lekezeli a labdát, körbenéz, lép párat, majd továbbpasszolja? Vajon a 90%-os passzarány miből jöhet össze? Ha kulcspasszokat osztana 90% körüli összesített aránnyal, akkor lenne meccsenként 10-12 sikeres kulcspassza, azaz szerencsés esetben akár 3-4 gólpasszt is adna bizonyos meccseken. Volt ilyen?
A támadást építi ez jogos, de a váratlan megoldások sajnos már kevésbé jönnek. Az az igazság, hogy szépen fokozatosan kihalt belőle a kreativitás. Nem tudom ez kinek a hibája, de ma már ő is inkább egy rakkolós, robotoló játékos, mintsem egy fineszes penge. Nem nagyon tudja ő feltörni a védelmet. Vagy hol vannak a távoli bombák? Mint ahogy anno az Audi-kupán ellenünk betalált.

Úgy érzem, hogy Thiagoba sokkal többet akarnak egyesek belelátni, mint ami. Belelátják a potenciálját, meg ami lehetne a képességei alapján, majd ehhez hozzáveszik a remek (passzív" statjait, amiből egy igazi klasszis, egy húzóember képe rajzolódik ki. De kérdem én, mit mutatnak a meccsek? Sokadjára kérdezem már, de mondjatok 2-3 olyan meccset, amire az ő klasszisa miatt emlékszünk.
És nem az, mert mondjuk egy Kroos is sokat alibizik, de ő pl. védekezésben sokkal stabilabb, nem olyan sérülékeny, nagyobb a munkabírása és talán még a rúgótechnikája is jobb.

Jelenleg Thiago a középpályánk szíve, motorja és vezére, csak ez meg is látszik a középpályán. Pont ez a gond. Nyilván a kapust,a védőket, de még a támadókat is sokkal könnyebb elővenni, mert látványosabb, ha szenvednek vagy hibáznak.
Én viszont úgy látom, hogy a védekezésünk rákfenéje is a középpályán van, ugyanígy a támadások is ott halnak el, amikor meddő a játékunk. Olyan megoldásokra volna szükség, mint amikor Thiago a Werder ellen odaemelte Gnabry-nak a labdát. Csak nem 1, hanem 5-6 meccsenként.
De mi továbbra is Müllertől, Lewától és a szélsőktől várjuk a csodát és a döntő egyéni megmozdulásokat, Thiago meg közben elosztogat hátul, szerez pár labdát, bemutat pár szép cselt és labdaátvételt, aztán ennyi.

Szerintem elég részletesen leírtam, hogy miért Thiagot adnám el, annak ellenére, hogy jelenleg talán ő a legjobb középpályásunk. Leginkább azért, mert ő veszi el a legeslegfontosabb helyet ott a centrumban, viszont ehhez képest nem tud eleget lendíteni a játékon, de ezt kompenzálva egy stabil, kiegyensúlyozott teljesítményt se nyújtani. Szóval nem látom, hogy vele beljebb tudnánk kerülni valaha is.
Ha viszont nem a helyére, hanem mellé hozunk valakit, akkor már csak egyetlen hely marad a Tolisso, Goretzka, Javi, Müller, James sornak, akik ennél szerintem sokkal többet érdemelnek. Ez még rotációval is azt jelentené, hogy a fiatalabbak nem fognak kellőképp fejlődni.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1562
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: Thiago Alcantara

HozzászólásSzerző: Atesz12 » 2019.04.27. 13:06

Te már leirtad Thiago-t és kész. E mellett kardoskodsz. Ha nem jobb mint a többi illetve a többi se jobb akkor minek váltani? Inkább hátra van tolva egyébként is, onnan kulcspassz nem lesz 10-12.... Bombázni más se bombáz amit én se értek amúgy. Vele több meccsen kevesebb gólt kaptunk mint nélküle így a védekező munkáját is kár fikázni még ha van benne kivetni való.

Kroos-t ne hozd fel mert semmi extra nincs benne Thiagohoz képest ha csak nem az hogy átvette a sunyi Madridi stílust.

Még mindig nem írtad le kit hoznál helyette (igazolás) konkrét név. Ki mozdítható is és reális

https://youtu.be/CDARYU1SagI

Ja és annyira fos hogy a kicker szerint 3. legjobb kp
Avatar
Atesz12
 
Hozzászólások: 340
Csatlakozott: 2015.07.06. 19:51

Re: Thiago Alcantara

HozzászólásSzerző: Basti » 2019.04.27. 14:01

Thiago egy kiemelkedő képességű de nem kiforrott játékos akinek még mindig nem találtuk meg a tökéletes helyét és szerepét.
A szűk labdaátvételei miatt elképesztően pressingrezisztens,nem kapkod ha több ember között kapja meg a lasztit és meg kell játszani, a passzjátéka viszont néha érthetetlenül necces.
A cselezőképessége, az hogy néha 2 emberen is simán tud menni pedig elképesztő fegyver lehetne középen, amivel felállt védelmeket lehet bontani, de az a fegyvere se tökéletes, nem egy messi.
épp ezért én inkább 8-asként tekintenék rá (mert nem egy javi (6)és nem egy egy klasszik irányító mint james (10) ).
egy 8-asokból álló középpályás triót egyébként én már rég kipróbáltam volna:

Thiago ---- Kimmich ---- Goretzka

ebben nem lenne primadoann aki nem védekezik, de klasszik söprögető sem lenne aki elől már használhatatlan.
"Wenn ich vieles hier so lese kann ich verstehen warum bei Bayern immer von Erfolgsfans geredet wird !!!" (Facebook)
Avatar
Basti
 
Hozzászólások: 1597
Csatlakozott: 2013.06.23. 21:23
Tartózkodási hely: Debrecen
Kedvenc játékos: Scholl, Deisler, Kimmich

Re: Thiago Alcantara

HozzászólásSzerző: speziale » 2019.04.27. 18:30

Én részben értem Pussy kritikáját:

Süle, Martinez döntött már el meccset. Ha nem ment Lewa-nak, akkor volt, hogy Goretzka duplázott, vagy Gnabry vagy Coman. Vagy Müller talált be. De olyan sajnos nem rémlik, hgy Thiago góllal döntöttünk volna el meccset.

Az a baj, hogy neki kéne lenni az új BS31-nek. De ahhoz kevés. A védőmunkája/presszing rezisztenciája jóval gyengébb, mint BS31/Kroos-é, de a rúgótechnikája is. Ütempasszokban sehol sincs James-hez képest, egyérintős fineszes passzokban meg (a csúcsán lévő) Götzéhez képest. Azzal, hogy egy testcsellel elküld 1-2 embert a kp-ja közepén sajnos nem vagyunk előrébb. Még Hummels-nak is több nagy megiramodása van mint neki.
Azt is érteni vélem, hogy Pussy logikája szerint Thiaho-ért kapnánk sok lóvét, szóval mivel középen eleve sokan vagyunk, inkább adjuk el Thiago-t, és a támadósorba hozzunk egy komoly spílert.

Viszont szerintem van egy pár dolog, ami árnyalja ezt a képet:

az idei évben amikor nem nagyon volt sérült, és elég folyamatosan játszhatott, szerintem igenis fejlődött. Védekezésben, de a támadó statisztikái is egyértelműen fejlődést mutatnak.
És ugyan nem volt olyan amikor ő döntött volna el meccset, de pl. az ajax ellen idegenben adott 2 gólpasszt is, és tavaly a Reál ellen is adott Ribery-nek egy olyan fineszes (kvázi gól)passzt, ami csak ribery töketlenség miatt nem lett gól. Persze el lehet lamentálni, hogy ez egy Real elleni 180 perc alatt sok-e vagy kevés. De tegyük hozzá, hogy az egész Reál kp-ja nem volt ennyire kreatív a 2 meccs alatt, vagy azt is meg lehet-e kérdezni, hogy mennyire sok vagy kevés az a helyzetmennyiség, amit a top3-as csatárunk kihagyogat, vagy a rossz hazaadások száma, amit az elvileg top3-as védőnk produkálni szokott.

A másik fontos dolog, hogy azért a kp-jásaink nem csereszabatosak. 4-2-3-1-es rendszerben az mostanra kiderült, hogy kell egy vkp. Ebből 1 van. a támadó kp-jás posztra ott van Müller (aki az új szélső(k) érkezésével onnan amúgy is ki fog szorulni), de ott Goretzka is bevethető. Viszont kell egy irányító. erre szerintem sem goretzka sem tolisso nem alkalmas. 4-3-3-ban pedig a védekező/támadó kp-ás duó helyett 2 box-to-box kell. ez lehet a Goretzka/tolisso duó. De ide is kell egy irányító. A jelenlegi keretből erre Thiago-n kívül Kimmich meg James lehetne alkalmas. Utóbbi mondjuk szerintem nem jó oda, a gyenge védekező skilljei és gyenge presszing rezisztenciája miatt. Kimmich egy érdekes kérdés, de elég hülyén nézne ki, ha az irányító kp-sunk lenne a szélső hátvéd cserénk.
Szóval meg lehet próbálkozni klaszsik irányító nélkül, de a triplázós évünkben is a Martinez/Bs31 kp-jával játszottunk. A Real elmúlt éveiben is volt folyamatosan egy mélységi irányító a csapatban. A Barca csúcs éveiről meg ne is beszéljünk.
1 szó mint 100: a jelenlegi csapatból max Kimmich játszathatna Thiago helyén, de az meg csapatszervezési szempontból jelentene komolya kihívást. Szóval vagy klaszsikus irányító nélkül állunk fel, ami szerintem nem jó ötlet, vagy ha thiago-val nem vagyunk elégedettek, akkor keresünk helyette mást. De akkor sem az az opció, hogy az érte kapott pénzt egy támadóba forgatjuk be.
Viszont a fő kérdés, hogy jelenleg ki jobb nála a piacon? Na erre nekem nincs jó válaszom.

szóval összességében azt gondolom, hogy ugyan vannak gondok Thiago-val, viszont fejlődik, és elég nehéz lenne hasonló minőséggel pótolni.
Avatar
speziale
 
Hozzászólások: 464
Csatlakozott: 2015.04.15. 22:59

Re: Thiago Alcantara

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.04.28. 13:22

Pussybuvar:

Megfordítanám a kérdésedet, miszerint tudunk-e mondani olyan meccset, amit Thiago hozott a számunkra: azt kérdezném, hogy hány olyan meccset tudsz mondani, ahol meg lehet nevezni bárkit, aki felénk billentette a meccset? Voltak duplázások Lewa, Coman, Gora, Gnabry, James részéről, de én azokra sem úgy emlékszem, ahol valaki a vállára vette volna a csapatot, s szárnyakat adott volna neki. Vagy a múlt heti bajnoki Werdert Süle nyerte meg? Még talán a szerdai kupameccsre lehet mondani, hogy Müller betöltötte félig-meddig ezt a szerepet.


De egyáltalán nem jellemző most ez. Az van, hogy a kimagaslóan erős játékoskerettel vagy elkapjuk a fonalat, s akkor elég tetszetős játékkal 6-7 játékos is kifejezetten átlagon felül teljesít, vagy végigrakkoljuk az egészet, s nyerünk (ez a leggyakoribb), vagy nem is jön össze, s bukunk.

Az, amit hiányolsz, bárkire igaz.

Merthogy ahhoz, hogy időnként valaki a csapat élére álljon, s maga után vonja a csapatot, CSAPAT kell.
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: Thiago Alcantara

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2019.04.28. 20:54

Azért Lewa termeli rendesen a gólokat, Coman vagy Gnabry többször volt nyerőember 1-2 gólokkal a szélről, de James-nek is volt pl. meccse, amikor mesterhármast szerzett. Javi nemrégiben döntött egy fejessel valamelyik meccsen, vagy ugye anno a Chelsea ellen az Eu. Szuperkupában.
Robbéry-ről nyilván nem érdemes vitát nyitni, ahogyan Schweini-ról vagy Müllerről sem. Hátul pedig Neuer a minimum, aki be tudott tölteni ilyen szerepet, de Hummels is volt, amikor tanárian játszott és nagyokat mentett, szervezte a védelmet.
Thiago anno talán a Porto ellen játszott egy nagyobb meccset, ezen kívül én soha semmi olyanra nem emlékszem, hogy különbség tudott volna lenni. Ellenben legalább annyi fontos meccsére emlékszem, ahol botrányosan játszott, mint ahol jól.
Az egy dolog, hogy Te hogyan emlékszel, meg mit hogyan ítélsz meg, ki mikor mennyire tudta a hátára venni a csapatot. De felőlem az olyan meccseket is lehet sorolni, amikor nem vette Thiago a hátára a csapatot, csak jöttek a duplák, a 2-3 gólpassz vagy a kimagasló védekezés. Az a gond, hogy ennyit se nagyon tud felmutatni.

Nyilván nem akarom egy meccsre kihegyezni ezt, de nézzük meg pl. ma mi történt. Egy utsó előtti Nürnberg ellen volt totál impotens és ötlettelen a támadójátékunk. Mit tudott ehhez hozzátenni Thiago? Volt egy szép esernyője a saját térfelünk közepén és ennyi. Semmi ötlet, semmi kreativitás, semmi váratlan húzás.
Oké, hogy mások se voltak jobbak, de pont ezek azok a meccsek, amiken legalább néhanapján bizonyíthatná a klasszisát. De nem, totál beleszürkült a mezőnybe. Megint lassú volt, semmi ritmusa nem volt a középpályánknak. Nem azért a két fillérért, de ezt a tötymörgést meg bóklászást Tolisso vagy Goretzka is meg tudja csinálni.
Beállt a sokak által kritizált és kiutált James és 10 perc alatt adott egy zseni labdát Goretzkának, illetve lőtt egy kapufát. Ráadásul ő legalább néha messziről is hajlandó próbálkozni. Gnabry beállt, lőtt egy gólt. Mindegy milyet, de ő egyenlített. Coman botrányosan játszott magához képest, mégis adott egy gólpasszt.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1562
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: Thiago Alcantara

HozzászólásSzerző: Atesz12 » 2019.04.28. 21:12

Pedig kihegyezed.

Én fürdetés miatt nem néztem teljesen de azért volt egy labda szerzése is az is valami...Egy egy meccset hozol fel másoktól, tőle erre elvárod amit mástól más szekcióban nem. Lewa pl mennyi labdát szór el? És ezzel együtt gólkiraly lesz mondjuk.

Coman adott egy gólpasszt? Épp itt volt az ideje, most összejött neki nem úgy a gól. 14 meccs 5 gól és egy assziszt vagyis már 2.... Huha.

Említett Hummels viszont gólpasszra hajtott csak rossz kapunál. CSAPAT van és egymást húzzák le néha

Summa summárum Thiago nem a legfényesebb gyémánt de van itt más aki gázosabb
Avatar
Atesz12
 
Hozzászólások: 340
Csatlakozott: 2015.07.06. 19:51

Re: Thiago Alcantara

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2019.04.28. 21:24

Azért hoztam szóba, mert tökéletes példája ez is annak, amiket korábban írtam. Most komolyan attól kéne hasra esni, hogy szerzett pár labdát, a középpálya mélységében? Hát ez aztán nagy dolog, de ezért is soroljuk a legnagyobbak közé, és nem mondjuk egy Sánches szintjére. Ha még ennyit se játszana, akkor kb. fabatkát sem érne.

Lewától nyilván mást fogok elvárni, elvégre ő egy csatár, nem pedig mélységi irányító szervező. Remélem nem komoly, hogy el kell kezdjem magyarázni a különbséget. Ennyi erővel Neuer is fos, mert ő meg kevés gólt lő, nem ad kulcspasszokat, Lewa meg nem szokott büntetőket védeni...
De ha már Lewa. Az ő dolga a gólszerzés, termel is rendesen. Bárcsak annyi gólpasszt adna mondjuk Thiago, ahány gólt lő Lewa. Ha Thiago olyan szinten teljesítene a maga posztján, ahogyan sokan mások a magukén, akkor nem itt tartanánk.
Csak még pár példa: Gnabry-nak van 22 kanadai pontja, Comannak pedig 11, úgy, hogy jóval kevesebb meccsen játszott. James szintén egy 10-essel kevesebbet játszott, 13 kanadai pont. Ezek nem is olyan rossz statok a posztjaikhoz, mégis rendszeresen arról van szó, hogy azért ők nem ütik meg a nemzetközi elit szintet.
Kérdem én, ha őket kritizáljuk, meg Lewát, Boát, Hummels-t, Müllert, mostanság már Neuert és Javit is, akkor miért kell ennyire ajnározni Thiagot? Boát és James-t el akarjátok adni, de Hummels se kell már, jöjjön csak Pavard meg Lucas, mert ők milyen jók lesznek. De Thiagot meg kell tartani, sőt alapember kell legyen. Szerintem pedig nem szolgált rá.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1562
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

ElőzőKövetkező

Vissza: JÁTÉKOSOK, Edzők, VezetőkKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó