Edzőkérdés

Re: Edzőkérdés

HozzászólásSzerző: Atesz12 » 2018.11.05. 22:27

Másik topicba írtam a lényeg hogy most csak rosszul jöhetünk ki az edző váltásból, szerintem Uliéknak kellen egy őszinte beszédet tartani az öltözőben és tisztelet kérni a játékosoktól. Vagyis száj alap állásba, meló ezerrel az edzésen és örülsz ha játszol. Amúgy Hummels nem játszik keveset Boa talán kevesebbet nem?
Avatar
Atesz12
 
Hozzászólások: 345
Csatlakozott: 2015.07.06. 19:51

Re: Edzőkérdés

HozzászólásSzerző: procee » 2018.11.06. 15:19

Egyébként, jó hogy felsoroltak 4 nevet, kik szeretnék leváltatni az edzőt, de!
Itt most az a kérdés, hogy csak ők szeretnék e ezt, vagy igazából mindenki, s a többiek nevében beszél ez a négy ember? Mondván, hogy ők megmerik tenni, rájuk bízták ezt a dolgot... . Ez a nagyon nem mindegy!

Ha mindenki nevében teszi a 4 ember, akkor menthetetlen a dolog, mennie kell az edzőnek.
Ha a 4 ember bomlaszt, akkor viszont szankcionálni kell!

Brazzot mindenféleképpen lapátra kell tenni a kijelentése után, itt kéne kezdeni, arra nincsen mentség!
Avatar
procee
 
Hozzászólások: 966
Csatlakozott: 2013.06.24. 14:51

Re: Edzőkérdés

HozzászólásSzerző: Boscolahm » 2018.11.06. 16:12

Sziasztok!

Én személy szerint Willi Sagnol-t preferálnám. Nála is minden adott ami Kovac-nal (Bayernes kötődés vagy vonal, edzői tapasztalat stb.). Tekintélye is több lenne, mint Kovac-nak. Már csak azért is, mert együtt játszott jó pár emberrel a brigádból. Én is a váltás mellett vagyok amúgy teljes mértékben. Nekem sem tetszik a mutatott játék, ugye ami nincs is. Ha valaki megkapja a labdát, öt percig áll vele, majd tovább passzolja meddő módon. Rendkívül lassúak és vontatottak a támadásépítéseink. Már ha van ilyen egyáltalán. Utoljára szerintem Klinsmannál láthattunk ilyen semmit tevést a pályán, mert Van Gaal és Pepnél is volt valamiféle játékforma, bár félre értés ne essék, egyiket sem sírom vissza. Nekem is a nagy kedvenc Jupp mester volt, de azt a korszakot már le kell zárni, annak vége.
A másik, akit elküldenék az Salihamidzic. Játékosként a kedvencem volt. Mikor kimentem focizni mindig én voltam Salihamidzic. Elképesztően szerethető volt, mint csupa szív játékos. De sportigazgatóként… inkább valóban csak egy báb, ahogy Effe fogalmazott. Nem látom rajta, hogy bármibe is lenne Önálló véleménye, inkább csak Uliék után megy. Sammer-nek a nyomába sem ér. Na Őt nagyon visszasírom, de tudom, hogy sem lesz már nálunk sosem.
Szóval egy a lényeg, Sagnol-ra tenném a voksom, de Ő sajnos a kalapban sincs… Zidane-t még megnézném nálunk, de Ő sem fog jönni sosem, mivel az átigazolás politikában teljesen szabad kezet szeretne. Nálunk ez nem megy/menne.
Amúgy én is azt vallom, hogy német csapathoz német edző kell, de sem Klopp nem elérhető, sem Tuchel (róla sajnos lemaradtunk), és sem Löw. Bár lehet Löw hamarosan…
Azt viszont látom, hogy Kovac-al még a Bundesliga sem lesz meg…
Avatar
Boscolahm
 
Hozzászólások: 139
Csatlakozott: 2014.05.01. 20:31

Re: Edzőkérdés

HozzászólásSzerző: Thommeyy » 2018.11.06. 16:27

Brazzó, Kovac és a bajkeverő játékosok out, legkésőbb nyáron. Ez a szezon már most nyáron el lett cseszve.
Egyszerűen rossz iranyvonal ez a dél-szláv alapú csapatmendzsment, a keret pedig BL szintén kevés és lassú, ráadásul problémás. Győzzék meg Hasenhüttlt vagy a Salzburg edzőjét és adjanak neki egy fiatalokkal feltöltött motivált keretet. Ennél szarabbul nem sülhetne el a dolog. Sportigazgatónak meg nem igaz, hogy egy kompetens embert nem tudnak találni, bár itt is valószínűleg személyi problémák gátolják a fejlődést, előrelépést (Uli).
Avatar
Thommeyy
 
Hozzászólások: 673
Csatlakozott: 2013.07.12. 10:18

Re: Edzőkérdés

HozzászólásSzerző: Kozi31 » 2018.11.07. 08:58

Mikor lesz olyan edzőnk, aki egy 3:0 idegenbeli pofon után úgy rendbe tudja rakni a játékosokat, hogy aztán 2:0ra verjed ugyan azt a csapatot?
Csak mert az Atletiknek ilyen van!
Avatar
Kozi31
 
Hozzászólások: 387
Csatlakozott: 2013.06.24. 12:28

Re: Edzőkérdés

HozzászólásSzerző: ptg » 2018.11.07. 13:17

Kozi31 írta:Mikor lesz olyan edzőnk, aki egy 3:0 idegenbeli pofon után úgy rendbe tudja rakni a játékosokat, hogy aztán 2:0ra verjed ugyan azt a csapatot?
Csak mert az Atletiknek ilyen van!


Az a 3 az négy volt, ha az Atletire, vagy a matracosokra gondolsz... a többi stimmel. Atletic az bilbaói.
Egyébként nincs teljesen igazad, nem az edző játszik/lézeng a pályán és nem ő rúgja az üres kapu fölé a labdát, és még csak nem is ő megy ki kizárólag azért a pályára, hogy a meze egyformán kopjon azokéval, akik kicsit is próbálnak tenni a győzelemért. A fél csapatot és a hangadókat már rég el kellett volna távolítani a keret közeléből, aki nem elégedett, sose fog megfelelően játszani,csak lézengeni. Kovać abban hibás, hogy mindezek tudatában is elvállalta a posztot - igaz, lehet volt/van az a pénz, mert egy ilyen égés nem emeli az edzői ázsióját, ahhoz túl kezdő/fiatal. Itt még Simeone se tudna a vezetőség akarata ellenére rendet rakni. És ameddig az edzőnk nem szól(hat) bele az új játékosok megvásárlásába... Sanchez, Gnabry, Rafinha típusúakat fogunk vásárolgatni,miközben elengedjük Costát, Bernatot, Vidalt, és elkívánkozik Rodriguez, Boateng, Lewandovski, nem hoztuk Brandtot, nem játszik Goretzka, de Robbery, Müller igen, ez azért nem csak az edző hibája
Avatar
ptg
 
Hozzászólások: 65
Csatlakozott: 2017.09.10. 15:57
Tartózkodási hely: Herceghalom

Re: Edzőkérdés

HozzászólásSzerző: Kontár Béla » 2019.05.18. 21:22

Komolyabb cizellálás nélkül leírva többetekkel egyetértve, nyilván mint mindenben kevés a rálátása a szurkolónak, így az edző kérdésre is. Ugyanakkor felesleges felvetésnek tartom, mert az utánpótlás edzőtől a takarítóig minden esetre, ezt rá lehetne húzni, hogyha ez a válasz lehet bármire is, hiszen akkor nincs értelme diskurzust folytatni semmiről, mindenki fogja be, és szurkoljon. No, de azért ennél meg jóval több az információnk, és érzékelésünk is az általunk szeretett csapat kapcsán, így azért csak-csak meg lehet fogalmazni néha egy kis véleményt.

Kovac kapcsán nem csupán a "névtelensége" zavart, hanem az összesség, amit képviselt, már amikor ide jött. Sajnos igazolta is, amit gondoltam, persze szezon elején, ha már Ő lett az edző, azt gondoltam meggyőzhet, nyitott vagyok az ellenkezőjéről, már cask az előbb említett logika miatt is, hogy azért mindent közel sem tudunk mi szurkolók. Most 1 idény után, azt gondolom -ismét-, hogy a korábbi gondolat menetem második felét is megerősítsem, hogy azért a sok év alatt, azért annyi rálátása van egy mezei szurkolónak is, hogy bizonyos dolgokban tudjon véleményt formálni.

Jól megfogalmazott kritikákat olvasok itt vele kapcsolatban, és ezáltal sok felvetéssel is egyetértek. Most csupán a korábban felvetett bajnokságban megszerezett pontok alapján is ez volt a leggyengébb idénye a csapatnak. Ehhez vegyük hozzá, hogy talán az utóbbi 7 év leggyengébb Bundesliga mezőnyét láthattuk. Azt, hogy már március közepe óta a Bayernnek nincs nemzetközi kupa meccse.

Én, mindezek ellenére, nagyon örülök a bajnoki címnek, és kicsit az előző szavaimmal szemben ambivalens módon nagyra is értékelem, de valójában semmi ambivalencia nincs benne, hanem a kettő együtt igaz, hiszen elemezni, és jogos kritikát is érdemes megfogalmazni, de amit elért a csapat az sem kis dolog, de mindent kontextusában kell értelmezni.

Az a felvetés, hogy Robberyre nem lehetett idén építeni az már 2 éve látszódott, Neuer is egy ideje formán kívül van, de talán a hátsó alakzatban az Ő hiánya valóban Kovac pechjei közé sorolhatóbbak, de a többi nem, és évek óta nem! Réges rég kellett volna igazolni, és ez, habár a vezetőség hibája is, de Kovacé is.

Arról nem beszélve, hogy nem is tudom, miképp gondolták Uliék, hogy egy középszerű edzővel, egy generáció váltás kritikus pontját, spórolással karöltve megfogják oldani. Ez az általam említett túlzott kockázat vállalás kritikája. Ugyanis lehet jönni, hogy "így meg úgy", szegény Kovacnál vegyük figyelembe...stb figyelembe van véve minden, és akkor is gyenge a teljesítménye. Arról nem beszélve, hogy a.) úgy jön ide, hogy koncepciótlan, és stílustalan edző focit tekintve; b.) mivel nem igazoltunk, és nincs filozófiája változtatásra nem alkalmas, így egy felépülő csapat számára sem az, vagy átmeneti menedzselésre, arról nem beszélve, hogy milyen magas szintről beszélünk c.) összességében a mutatott produkcióját tekintve, múltban jelenben, és az utóbbi 20 évet tekintve a legnagyobb kakukktojás a Bayern számára, hiszen habár Klinsmann nagyot bukott, de volt valami ráció az ide hozatalában -arról nem beszélve, hogy nem is értem Magath, vagy Klinsmann kapcsán miért nem volt felvetve, hogy "de így meg úgy"... na bumm nekik sem volt olyan keretük, az erre a színtelen szagtalanságra nem válasz, csak hogy megértsük miért nem érv, amivel Kovacot védik egyesek- de Kovacnak se múltja, se koncepciója, filozófiája, se az nincs, hogy jól bánik a sztárokkal, vagy egy csúcs csapatot győzelemre vinne, vagy jól menedzselné a fiatalokat, vagy bármi. Ezt mondom másképp már többen is megfogalmazták, de szerintem így érthetőbb, miért nem megfelelő Kovac ide, akkor is, ha sikerül a dupla, aminek szurkolok, és örülni is fogok neki, de ettől még nem lehet senki annyira vak, hogy hosszabb távon benne lássa a Bayern jövőjét.

Lehetséges utódokról:
Nekem a hollandok mindig szimpatikusak. Ha már Van Bommel neve szóba került, akkor nekem Ő nagyon jó választásnak tűnik a médiában keringő nevek közül. Ő tényleg kötődik a Bayernhez, kellő motivációja lenne, van koncepciója, beszéli a nyelvet, ismeri a környezetet, egy olyan fajta edzőt látok benne, akivel pont megfognánk a saját még nem kiforott Kloppunkat, Guardiolánkat. Ten Haag se lenne rossz választás. Van koncepciója, ami illene ide a kultúrába szintén bele illik, és Ő is jól ismeri a klubbot. Mindegyikük tele van ötlettel, és sikerre éhesek. Ahogy látom mind koncepcióban, mind csapat építésben, és taktikáéban, Ők jóval jobban illenének ide. Számomra Wenger is egy jó név, Favre is ide jobban passzolna -a dortmundi eredménye ellenére-. Klopp, vagy Guardiola újboli ide hozatala nagyon fikciószerű lenne. Sztár edzőként Klopp lenne a tökéletes választás, de rá kicsi az esély. Guardiolanak lehet van 1-2 korláta, amit szerintem jogos kritika érhet, de sokat tud az a fickó, de inkább nem is megyek bele, mert Ő is fikció lenne.

Ergo, még a mainstream vonalon is lenne bőven kínálat.
Avatar
Kontár Béla
 
Hozzászólások: 2398
Csatlakozott: 2013.06.23. 23:18

Re: Edzőkérdés

HozzászólásSzerző: speziale » 2019.05.19. 13:06

Mivel lassan az idény végéhez érünk azt gondolom, hogy lassan elszámolhatunk Kovac teljesítményével, bér nyilván az, hogy behúzzuk-e a kupát vagy sem az még azért elég fontos. Viszont én azt látom, hogy az emberek többsége abszolút nem objektíven ítéli meg Kovac munkáját.

Nézzük részleteiben. először is nem mehetünk el amellett, hogy milyen volt a rendelkezésre álló keret.Ezzel kapcsolatban azért a transfermarkt adatai eléggé beszédesek:
1) a keret értéke viszonylag hosszú idő után kiesett az európai TOP10-ből
2) ha megnézzük a Bayer, Dortmund, Kusen és a Schalke/Lipcse (utolsó 2 évben a Schalke helyett a Lipcsét néztem) keretének az értékét egyértelműen látszik, hogy a "keretelőnyünk" abszolút érétkben is (millió EUR-ban), de a keret értékének %-ban pedig aztán nagyon durván most volt a legkisebb az elmúlt években. Megjegyzem ha mondjuk a Werner/Sané páros itt lett volna idén, akkor állt volna fenn kb. a korábbi évekre jellemző különbség. De nyilván akkor azért az eredményeink is másak lettek volna

Ezeknek a statissztikákáknak pedig nyilván elég sok megjelenési formája volt: az, hogy Neuer csak árnyéka volt korábbi önmagának hátul, hogy a Robbery duó idén gyakorlatilag elfogyott (tavaly még 4550 percet játszottak, ami alig kevesebb mint egy évvel korábban, amikor kicsivel 4700 alatt játszottak, idén viszont alig 2900-at). A keret mélységéről meg elég sokat elmond, hogy tegnap Goretzka sérülésénél a totál meccshiáyos Sanchezt tudtuk csak beküldeni. Meg nyilván az se segített, hogy coman tavaszi sérülése után az idény első meccsén megint szinte az egész őszi szezonra lesérült.

A keret minőségét viszont nem lehet Kovac nyakába varrni, hiszen az idei igazolásokba nem túlsok (igazából 0) beelszólása volt. Az, hogy Robbery marad, meg már májusban eldőlt, amivel az is eldőlt, hogy idénre nem veszünk új szélsőket.

De nézzük akkor részleteiben a "frontokat"...
Avatar
speziale
 
Hozzászólások: 468
Csatlakozott: 2015.04.15. 22:59

Re: Edzőkérdés

HozzászólásSzerző: speziale » 2019.05.19. 13:07

Kezdjük a BL-el:

csoportkör: Először is, ez volt az első idény, hogy veretlenül zártuk a csoportkört. Mindezt úgy, hogy a korábbi években nem volt olyan csapat a csoportban, aki után elődöntőt játszik (meg azért ha őszinték vagyunk magunkhoz, a mutatott játék alapján a Tottenham döntőbe jutásához akkora mák kellett, mint 11/12-ben a Chelsea-é). Továbbá 2 év után ismét csoportelsőként jutottunk tovább. 2011/12-től visszanézve a csoportban szerzett pontok átlaga és gólkülönbsége: 14 pont/+10. Kovac teljesítménye: 14 pont/+10

rájátszás:

jó eséllyel folytatjuk azt a sorozatot, hogy az aktuális győztes ejt ki minket. Csak most hamarabb összehozott a sors. Megjegyzem, hogy lehet f*kázni Kovac-ot, de az elmúlt években mindig, amikor a Pool-hoz hasonló erejű csapattal kerültünk szembe hátrányból kezdtük a visszavágót.
Egyébként meg ha objektíven nézzük, akkor bizony eleve a Pool volt az esélyesebb ebben a párharcban. A keretük kb. 200 millióval értékesebb mint a mienk. Ráadásul nálunk 2 nagyon fontos ember eltiltás miatt nem játszhatott.
Plusz, igen... Klopp jobb edző, mint Kovac. Már csak azért is mert ő már 4 éve építgeti ezt a Pool-t, és sokkal nagyobb nemzetközi kupatapasztalat is. De a helyzet az, hogy Klopp-al szemben Pep, de szerintem még Jupp mérlege is negatív.
Avatar
speziale
 
Hozzászólások: 468
Csatlakozott: 2015.04.15. 22:59

Re: Edzőkérdés

HozzászólásSzerző: speziale » 2019.05.19. 13:08

Bajnokság:

itt rendszeresen felmerül, hogy mennyivel erősebb a keretünk...erről már korábban írtam, hogy ez bizony nem igaz. A másik érv az, hogy a Buli is gyengült...
ez részben igaz...de mihez képest is? Tavalyhoz képest pl. szerintem erősödött a Buli. Azért most ismét 3 csapat jutott tovább a BL rájátszásba, ami azért egyáltalán nem szokványos dolog (tavaly pl. csak mi egyedül), ráadásul ebből kettő is elsőként jutott tovább. Másrészt arra is rég volt példa, hogy a "kisebb" európai kupában elődöntőt játszon német csapat. De azért az megjegyezném, hogy a 2 "nagy német" csapatot a 2 döntős búcsúztatta..szóval azért ez a sorsolás elég nagy pech volt...mint ahogy az is, hogy pont a Schalke volt a harmadik csapat, akik meg idén totál szétestek. De a Buli élmezőny sűrűsödését az is jelzi, hogy idén a 3. Lipcsének is több pontja volt, mint tavaly a 2. Schalké-nak, és a Frankfurt tavaly 49 ponttal lett 8., idén meg csak giga szerencsének köszönhetik, hogy 54 ponttal nem ugyanúgy 8. lettek
Másrészről ahogy említettem az európai top klubok viszonylatában a keretértékünk alapján mi is gyengültünk az elmúlt években, vagyis lehet, hogy a Buli gyengült, de mi is, mert nem tettük (még) meg a Robbery pótláshoz szükséges invesztíciót.

De nézzük a statisztikákat. Bár a 78 pont valóban nem eget rengető az elmúlt évek tükrében, de pl. Pep is ilyet hozott a 2. évében, Jupp az első évében meg 73-at. Viszont van 3 dolgo ami eléggé árnyalja ezt a képet:
1) a VAR, ami az elmúlt 2 meccsen 2 olyan gólt vett el, amit a bíró simán megadott, és ebből az egyik 3 pontunkba került. Szóval érdemes azért a "VAR-al korrigált" mutatókat is megnézni
2) az elmúlt évekhez képest jóval kevesebb 11-est kaptunk
3) most már eléggé tudható, hogy az őszi hullámvölgy minek volt köszönhető. De miután a Düsseldorf elleni meccs után uliék leültek Kovac-al látványosan visszajavultak az eredmények. Szóval ha megnézzük a tavaszi idény, illetve az utolsó 22 fordulóban (düsseldorf meccs utáni) szerzett pontokat, akkor azért eléggé más a leányzó fekvése:

tavaszi szezon/utolsó 22 fordulóban szerzett pontok

18/19:57(59)/42(44)
17/18:55/43
16/17:55/40
15/16:54/42
14/15:49/34
13/14:58/43
12/13:60/49
11/12:45/36

vagyis lényegében azt mondhatjuk, hogy ha nem "csalják" el a Licse elleni gólunkat, akkro bizony a triplázós évünk után minden idők 2. legjobb tavaszi idényét és 22 fordulóját produkáljuk.

A látványról meg annyit, hogy a rúgott gól mutatóink, főleg ha a 11-es gólok számával korrigálunk szintén nem mondhatóak rossznak:

18/19:88/85
17/18:92/86
16/17:89/84
15/16:80/72
14/15:80/74
13/14:94/89
12/13:98/94
11/12:77/68
Avatar
speziale
 
Hozzászólások: 468
Csatlakozott: 2015.04.15. 22:59

ElőzőKövetkező

Vissza: JÁTÉKOSOK, Edzők, VezetőkKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó