Német Kupa

DFB-kupa: A Bayern jött, látott, továbbjutott

Az ötödosztályú Nöttingent 3-1-re legyőzve jutott tovább Guardiola csapata.

04_NoettFCB_ima_090815.variant846x476

Vasárnap délután játszotta le és nyerte meg szezonbeli első igazi tétmeccsét a Bayern München, amely Vidal, Götze és Lewandowski góljainak köszönhetően az ötödosztályú Nöttingen ellen diadalmaskodott. A nagy hőségben lejátszott találkozón a falusiak abszolút nem játszottak kevésbé alárendelt szerepet, mint más élvonalbeli csapatok, sőt, az egyenlítőgóljuk mellett többször is veszélyeztették a kissé bizonytalan Ulreich kapuját.

A Bayern nyáron érkezett kapusa mellett Vidal, Kimmich és Costa is a kezdőben kapott helyet a friss igazolások közül. A Real elleni megnyert Audi kupa döntőhöz képest csak Rafinha, Boateng, Lahm, Lewandowski, és az 50. Bayernes tétmeccsén pályára lépő Bernat kapott ezen a mérkőzésen kezdőtagságot. A felkészülés javát sérülés miatt kihagyó Dante is kapott pár perc játéklehetőséget a Karlsruhe stadionjában lejátszott tétmeccsen.





Mérkőzés:

A Bayern szokásához híven magához ragadta a játék irányítását és már 5 perc mezőnyjáték után megszerezte a vezetést. Egy hazai játékos kézzel ért a labdához, amit a játékvezető azonnali tizenegyessel büntetett. Thomas Müller hiányában Arturo Vidal hajtotta végre tökéletesen a feladatot, megszerezve ezzel a meccs első találatát. 0-1! Hét perccel később a felügyelet nélküli Götze próbálkozhatott a 16-oson belülről, lövése elkerülte a kapu jobboldalát. Amikor mindenki müncheni gólfesztiválra számított, Hecht-Zirpel a nöttingeniek első kontratámadásából gólt szerzett. A szépen felépített támadás végén Ulreich lába között haladt el a labda. 1-1 a 16. percben. Másodpercekkel később Vidal a jobboldalról tette be a labdát, amely Götzét találta meg a kaputól 16 méterre. A német nem hibázott, estében lőtt a kapuba. 1-2! A Bayern szinte folyamatosan támadott és elsősorban Douglas Costa révén veszélyes beadásokkal is próbálkozott. A 19. és a 22. percben Boateng és a nöttingeniek részéről is egy-egy távoli kísérletet láthattunk, egyik sem volt veszélyes. A 26. percben biztosította be vezetését a München, amikor Boateng blokkolt lövése valahogy Lewandowski elé került, aki Kraski kapujától pár méterre nem hibázott. 1-3! A lengyel újabb gólt szerezhetett volna, de Costa mintaszerű beadására a védő szorításában érkezett, így nem volt képes a labdát a kapuba juttatni. Félidőben maradt a 3-1-es Bayern vezetés, a vendégek 77 %-ban birtokolták a labdát.

A második félidőben kissé lenyugodtak a kedélyek, a 3-1-es állással mindkét fél elégedett lehetett. A félidőben Hojbjerg állt be az egyik gólszerző Vidal helyére, majd tíz perccel később jött Arjen Robben is pályára léphetett. Eközött a hazaiak játékosa, Bilger egy 18 méteres lövéssel zárta le csapatának kontratámadását, Ulreich védett. A következő nagyobb helyzetre a 64. percig kellett várni, Götze az első félidőhöz hasonló szituációban ezúttal nem a kapu mellé, hanem Kraski kapusa lőtte a labdát. Egy perccel később a lendületesen beszálló Robben egy szép szóló után próbálkozhatott, a lövés minőségére már nem maradt ereje, így a hálóőr könnyedén fogta a laposan középre érkező játékszert. A 76. percben szinte 100%-os ziccert hibázott csapatunk: Costa iramodott meg a jobboldalon, de annyira gyorsan, hogy betett labdáját Lewandowski sem érte el. Ezt akár lőni is lehetett volna a brazil részéről, aki kiváló játéka ellenére továbbra sem szerezte meg első Bayernes találatát. Lassan teltek az utolsó percek, a hazaiak viszont nem adták fel a próbálkozásokat: Ulreichnak a 79. és a 92. percben is volt mit védenie, több gól azonban már nem született. A Bayern továbbjutott a következő kupafordulóba.

Reakciók:

Pep Guardiola: Ez a kör mindig veszélyes. Nagyon elégedett vagyok. A játékosaim mindig akarnak, de 36 fokban délután négy órakor nem egyszerű. Szükségünk van az energiánkra a Hamburg elleni ligastarthoz.

Philipp Lahm: Nem kérdés: Tudunk jobban is játszani. De ma az volt a legfontosabb, hogy senki nem sérült meg és továbbmentünk a következő fordulóba.

Mario Götze: Ez egy jó teszt volt a pénteki Bundesliga nyitányhoz. Készen állunk a szezonra. Jó hangulatban vagyunk, örülünk a szezonnak.

Arjen Robben: A Nöttingen mélyen védekezett, így nem egyszerű, mindegy melyik ligában játszik az ellenfél. A helyzetkihasználásunknak jobbnak kell lennie.

Michael Wittwer: Boldog vagyok, hogy minden működött és, hogy Németország futballkedvelői elégedettek azzal, amit nyújtottunk.

FC NÖTTINGEN 1:3 (1:3) FC BAYERN 
FC Nöttingen Kraski – Walter, Brenner, Fuchs, Schmidt – Gür (77. Schenker), Schneckenberger, Zachmann (82. Neziraj), Bilger – Hecht-Zirpel (70. Bitzer) – Schürg
Cserék Dups – Bischoff, Hohn, Bitzer, Bräuning
FC Bayern Ulreich – Rafinha, Boateng, Alaba, Bernat – Vidal (46. Hojbjerg), Kimmich (74. Dante) – Lahm (55. Robben), Götze, Costa – Lewandowski
Cserék Neuer – Benatia, Alonso, Müller
Játékvezető Dr. Robert Kampka (Mainz)
Nézők 29.486 (teltház)
Gólok 0:1 Vidal (5./Büntető), 1:1 Hecht-Zirpel (16.), 1:2 Götze (17.), 1:3 Lewandowski (26.)
Sárga lapok Zachmann / Vidal, Boateng, Bernat

https://www.youtube.com/watch?v=nSTSA0tQ5gE

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top